Τουριστικός οδηγός της Τοσκάνης και σιδηροδρομικός ταξιδιωτικός οδηγός

Αυτός ο σιδηροδρομικός χάρτης της Τοσκάνης δείχνει τις περισσότερες γραμμές τρένων μεταξύ των μεγάλων πόλεων της Τοσκάνης, μαζί με τις διαδρομές λεωφορείων όπου χρειάζεται για να φτάσετε στις μικρότερες πόλεις που επισκέπτονται συχνά οι τουρίστες. Ενώ ορισμένα μέρη της Τοσκάνης είναι καλύτερα εξερευνημένα με το αυτοκίνητο, οι περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις μπορούν εύκολα να προσεγγιστούν με το τρένο.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη της Τοσκάνης

Οι πιο σκούρες πράσινες γραμμές στο χάρτη υποδεικνύουν μεγάλες σιδηροδρομικές γραμμές με συχνές αμαξοστοιχίες.

Οι λεπτές πράσινες γραμμές υποδηλώνουν σιδηροδρομικές γραμμές με λιγότερο συχνή μεταφορά και βραδύτερα τρένα.

Οι προορισμοί με αστερίσκο (*) από αυτούς δείχνουν ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. μπορεί να χρειαστεί μια βόλτα με λεωφορείο για να μπείτε στην πόλη.

Οι διακεκομμένες γραμμές δείχνουν συνδέσεις λεωφορείων σε πόλεις χωρίς σταθμό τρένων κοντά.

Ταξίδι με το τρένο στην Τοσκάνη

Τα περισσότερα τρένα στην Τοσκάνη είναι περιφερειακά ( περιφερειακά ) τρένα που δεν διαθέτουν καθήκοντα. Τα περιφερειακά τρένα είναι αρκετά φτηνά και μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό. Σημαντικό: Πρέπει να επικυρώσετε οποιοδήποτε εισιτήριο τρένου που δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ταξιδιού για το τρένο, ώστε τα περισσότερα περιφερειακά εισιτήρια τρένων να πρέπει να επικυρωθούν πριν επιβιβαστείτε στο τρένο σας. Βρείτε το πράσινο και το λευκό μηχάνημα (ή σε ορισμένες περιπτώσεις τα κίτρινα μηχανήματα του παλιού τύπου) και εισάγετε το τέλος του εισιτηρίου σας για να το σφραγίσετε.

Γρήγορα τρένα σε άλλες ιταλικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της ιδιωτικής σιδηροδρομικής γραμμής Italo , εξυπηρετούν τη Φλωρεντία.

Τα τρένα Intercity ( IC ) και μερικά τρένα τρέχουν κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ Ventimiglia , κοντά στα γαλλικά σύνορα και η Ρώμη σταματά στις πόλεις της Τοσκάνης Massa, Viareggio, Pisa, Livorno και Grosseto. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο με κρατήσεις θέσεων για οποιοδήποτε από αυτά τα τρένα και αυτά τα εισιτήρια δεν χρειάζεται να επικυρωθούν.

Τα εισιτήρια για τα γρήγορα τρένα συχνά προσφέρουν εκπτώσεις για την αγορά εκ των προτέρων, αν και μπορούν να αγοραστούν στο σταθμό αν οι θέσεις δεν πωλούνται.

Αγοράστε εισιτήρια για γρήγορες τρένες για Select Italy σε δολάρια ΗΠΑ ή δείτε προγράμματα και αγοράστε εισιτήρια για Trenitalia. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα ιταλικά τρένα .

Χρόνοι ταξιδιού κατά προσέγγιση:

Σιδηροδρομικές συνδέσεις έξω από την Τοσκάνη

Από τη Φλωρεντία , η κύρια πόλη της Τοσκάνης, εκτιμάται ότι οι σιδηροδρομικές ώρες σε μεγαλύτερες πόλεις εκτός της Τοσκάνης είναι:

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στη Φλωρεντία

Αεροδρόμια της Τοσκάνης

Η Τοσκάνη διαθέτει 2 αεροδρόμια με πτήσεις προς πολλές ευρωπαϊκές πόλεις:

Το αεροδρόμιο της Πίζας, το διεθνές αεροδρόμιο της Πίζας Galileo Galilei, συνδέεται με το σιδηροδρομικό σταθμό της Πίζας και από εκεί μπορείτε να πάρετε ένα τρένο που συνδέει τη Φλωρεντία και άλλα μέρη της Τοσκάνης καθώς και με τη Ρώμη ή βόρεια κατά μήκος της ακτής προς το Cinque Terre και την ιταλική Riviera . Κατά τη στιγμή της σύνταξης, 22 αεροπορικές εταιρείες πετούν προς / από το αεροδρόμιο της Πίζας, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, που φέρουν σε πόλεις με την Ιταλία και μείζονες ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας συνδέεται με το σταθμό της Φλωρεντίας με το λεωφορείο Από τη Φλωρεντία μπορείτε εύκολα να φτάσετε στις περισσότερες πόλεις της Ιταλίας με το τρένο. Πτήσεις από τη Φλωρεντία πηγαίνουν στη Ρώμη και σε πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Λιμάνια στην Τοσκάνη για Island Ferries

Από το Piombino μπορείτε να πάρετε τα πλοία προς το νησί Elba. Από το Λιβόρνο μπορείτε να φτάσετε στα Καπράια (Τοσκάνη), Σαρδηνία, Σικελία και Κορσική (Γαλλία).