Ιταλία Αεροδρόμια Χάρτης και Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Αν ταξιδεύετε στην Ιταλία, υπάρχουν πολλές όμορφες πόλεις για εξερεύνηση. Καθώς σχεδιάζετε το ταξίδι σας, γνωρίζετε ποια αξιοθέατα θέλετε να επισκεφθείτε, ποιες πόλεις και περιφέρειες πρέπει να δείτε και τι θα επιτρέψει ο προϋπολογισμός σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το ποια αεροδρόμια είναι τα πιο βολικά για τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στην Ιταλία.

Ταξιδεύοντας στη Ρώμη

Η πρωτεύουσα της σύγχρονης Ιταλίας, η Ρώμη είναι γεμάτη ιστορία. Έχει πολλά αρχαία μνημεία, μεσαιωνικές εκκλησίες, πανέμορφες βρύσες, μουσεία και ανακαινιστικά παλάτια.

Η μοντέρνα Ρώμη είναι μια πολυσύχναστη και ζωντανή πόλη και διαθέτει μερικά εξαιρετικά εστιατόρια και νυχτερινή ζωή.

Υπάρχουν δύο διεθνή αεροδρόμια που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο των δύο και ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ευρώπη είναι το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci-Fiumicino (γνωστό και ως αεροδρόμιο της Ρώμης Fiumicino). Ως κόμβος για την ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia, το Fiumicino εξυπηρετεί περίπου 40 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Το άλλο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης είναι το μικρότερο διεθνές αεροδρόμιο Ciampino GB Pastine. Ένα από τα παλαιότερα αεροδρόμια στον κόσμο, το Ciampino χτίστηκε το 1916 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του 20ού αιώνα της Ιταλίας. Προμηθεύει κυρίως αεροπορικές εταιρείες χαμηλότερου κόστους, αλλά διαθέτει επίσης πολλές πτήσεις charter και εκτελεστικές.

Ταξιδεύοντας στη Φλωρεντία

Ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά κέντρα αναγέννησης της Ιταλίας, η Φλωρεντία διαθέτει εξαιρετικά μουσεία με πολλά διάσημα έργα ζωγραφικής και γλυπτά, καθώς και παλάτια και κήπους Medici.

Η Φλωρεντία είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Τοσκάνης της Ιταλίας, η οποία διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια.

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο στην Τοσκάνη είναι η Pisa International, που ονομάζεται επίσης αερολιμένας Galileo Galilei, μετά τον Ιταλό αστρονόμο και μαθηματικό. Ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο πριν και κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η Pisa International είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες στην Ευρώπη, εξυπηρετώντας κατά μέσο όρο 4 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Το ελαφρώς μικρότερο αεροδρόμιο Amerigo Vespucci, το οποίο ονομάζεται επίσης αεροδρόμιο Florence Peretola, βρίσκεται στην πρωτεύουσα και βλέπει περίπου 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ταξιδεύοντας στο Μιλάνο

Γνωστή για κομψά καταστήματα, γκαλερί και εστιατόρια, το Μιλάνο έχει ταχύτερο ρυθμό ζωής από τις περισσότερες άλλες ιταλικές πόλεις. Έχει επίσης μια πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Η ζωγραφική του Da Vinci στο The Last Supper είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Μιλάνου και η La Scala είναι μία από τις πιο διάσημες ορδές του κόσμου.

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής είναι το Μιλάνο-Μαλπένσα, το οποίο βρίσκεται έξω από την πόλη του Μιλάνου. Επίσης εξυπηρετεί τις κοντινές πόλεις Λομβαρδία και Πιεμόντε. Αν και μικρότερο, το αεροδρόμιο του Μιλάνου Linate είναι πιο κοντά στο κέντρο της πόλης του Μιλάνου.

Ταξιδεύοντας στη Νάπολη

Η Νάπολη , στη νότια Ιταλία, έχει πολλούς ιστορικούς και καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νάπολης είναι αφιερωμένο στον Ιταλό αεροπόρο Ugo Niutta και εξυπηρετεί περίπου 6 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ταξιδεύοντας στη Βενετία

Χτισμένο στο νερό στη μέση μιας λιμνοθάλασσας, η Βενετία είναι μια από τις πιο όμορφες και ρομαντικές πόλεις της Ιταλίας και είναι άκρως δημοφιλής στους τουρίστες. Η καρδιά της Βενετίας είναι η πλατεία San Marco με την υπέροχη εκκλησία της, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και τα κανάλια της είναι θρυλικά.

Η Βενετία βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Ιταλίας και ιστορικά ήταν μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ιταλία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδεθούν με τοπικές μεταφορικές επιλογές εντός της Βενετίας καθώς επίσης να κάνουν πτήσεις με πτήσεις προς άλλες περιοχές της Ευρώπης εδώ.

Ταξιδεύοντας στη Γένοβα

Η μεγαλύτερη πόλη λιμάνι της Ιταλίας, η Γένοβα βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας, γνωστή ως ιταλική Ριβιέρα, στην περιοχή της Λιγουρίας. Το αεροδρόμιο Genoa Cristoforo Colombo, που ονομάζεται για τον πιο διάσημο εξερευνητή της χώρας, είναι ένα από τα μικρότερα διεθνή αεροδρόμια στην Ιταλία, εξυπηρετώντας λίγο περισσότερο από 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως.