Δεκεμβρίου Φεστιβάλ και Διακοπές στην Ιταλία

Εορταστικές Γιορτές γύρω από την περίοδο των Χριστουγέννων

Δεκέμβριος γιορτές και γεγονότα στην Ιταλία φυσικά περιστρέφονται γύρω από την εποχή των Χριστουγέννων. Οι χειμερινές ιταλικές γιορτές είναι η Ημέρα της Ακολουθίας της Άμυνας (8 Δεκεμβρίου), η Παραμονή των Χριστουγέννων και η Ημέρα του Αγίου Στεφάνου, την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν όμως και πολλά φεστιβάλ, πολλά προς τιμήν των αγίων. Επιπλέον, το ελαιόλαδο γιορτάζεται ευρέως τον Δεκέμβριο, όταν το νέο πετρέλαιο πιέζεται συνήθως.

Ακολουθούν πολλές ιταλικές διακοπές και εορτασμοί που τελειώνουν στο τέλος του έτους.

Φλωρεντία Νόελ

Αυτές οι διακοπές στην πόλη της Φλωρεντίας (εξ ου και το όνομα) ξεκινούν από τα τέλη Νοεμβρίου και διαρκούν την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Η Φλωρεντία Noel είναι μια οικογενειακή εκδήλωση με πολλές δραστηριότητες για παιδιά, όπως το σπίτι του Babbo Natale , πατέρας των Χριστουγέννων. Υπάρχει επίσης ένα χωριό γέννησης, φαγητό, σοκολάτα και μουσική. Χρέωση εισόδου.

Φεστιβάλ αγριόχοιρου

Το φεστιβάλ αγριόχοιρου (Suvereto Sagra del Cinghiale) στη μεσαιωνική πόλη της Σουηδίας, στην επαρχία Λιβόρνο, είναι ένα 10ήμερο φεστιβάλ που αρχίζει στα τέλη Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, όταν υπάρχει μεγάλη γιορτή. Εκτός από τον αγριόχοιρο, θα βρείτε άλλα προϊόντα από την περιοχή, όπως κρασί, ελαιόλαδο και μέλι. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ανθρώπους με μεσαιωνική φορεσιά και μεσαιωνικούς διαγωνισμούς, γι 'αυτό είναι ακόμα ένα σπουδαίο γεγονός ακόμα κι αν δεν σας αρέσει ο αγριόχοιρος.

Φεστιβάλ Χριστουγέννων Περούτζια

Βρίσκεται στο ιστορικό κάστρο του 16ου αιώνα La Rocca Paolina, αυτή η τεράστια αγορά διαθέτει μεγάλη ποικιλία τροφίμων και βιοτεχνιών, καθώς και εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά. Τρέχει στις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου στην Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια.

Ημέρα Αγίας Βαρβάρας

Το επίκεντρο της εβδομαδιαίας γιορτής προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας είναι η 4η Δεκεμβρίου στην πόλη της Σικελίας Paterno στις πλαγιές του ηφαιστείου της Αίτνας.

Μετά λέξεις, υπάρχει μια παρέλαση όπου η σκηνή της γέννησης έχει ανεγερθεί. Η Αγία Βαρβάρα είναι ο πολιούχος της πόλης και ο προστάτης των πυροσβεστών και των πυροτεχνικών. Έχει καλέσει πολλές φορές ως προστασία από τις εκρήξεις της Αίτνας.

Ημέρα του Αγίου Νικολάου

Αυτό το χριστιανικό φεστιβάλ γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου σε πολλά μέρη της περιοχής του Αμπρούτσο με παραδοσιακές χυλοπίτες ψωμιού και ταραλλί , σκληρά, στρογγυλά μπισκότα, που συχνά απολαμβάνουν κρασί. Ο Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός ως ο παραλήπτης των δώρων και οι παππούδες ντύνονται ως ο άγιος και δίνουν τα δώρα στα παιδιά (συμπεριλαμβανομένου του «άνθρακα» από ζάχαρη για τα παιδιά που ήταν κακά).

Festa di San Nicolo

Βρίσκεται στο νησί Μουράνο στη Βενετία και είναι ένας εβδομαδιαίος εορτασμός για τον San Nicolo, τον πολιούχο των φυσητών γυαλιού. Υπάρχει μια πομπή στο νερό στις 6 Δεκεμβρίου.

Ημέρα του Αγίου Αμβρογίου

Γιορτάζεται στις 7 Δεκεμβρίου στην περιοχή Sant'Ambrogio του Μιλάνου, η ημέρα Αγίου Αμβρογίου τιμά τον πολιούχο του Μιλάνου. Η μέρα ξεκινά με μια ειδική εκκλησιαστική υπηρεσία σε μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, τη Βασιλική του Sant'Ambrogio. Σταθμοί εγκαθίστανται στη γειτονιά - ονομάζεται Oh Bej! Ω Bej! street market - που πωλεί μια ποικιλία από τοπικά τρόφιμα και ποτά, καθώς και την τέχνη και τη βιοτεχνία.

Ημέρα γιορτής της άθικτης σύλληψης

Πτώση στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα γιορτής της άθικτης σύλληψης είναι εθνική εορτή.

Υπάρχουν γιορτές σε όλη την Ιταλία και οι εκκλησίες διαθέτουν ειδικές μάζες. Θα βρείτε παρελάσεις, γιορτές και μουσική σε πολλά μέρη. Στην περιοχή Abruzzo, συχνά γιορτάζεται με φωτιές και παραδοσιακό τραγούδι. Η Ρώμη γιορτάζει με λουλούδια στεφάνια και μια τελετή στα Ισπανικά Σκαλιά που προεδρεύει ο Πάπας. Αν και τα κυβερνητικά γραφεία και οι τράπεζες είναι κλειστά, πολλά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά για ψώνια διακοπών.

Ψυχή Χριστούγεννα

Στα θέατρα και στις εκκλησίες της λίμνης Trasimeno υπάρχει ένα τεράστιο φεστιβάλ ελεύθερης μουσικής του Ευαγγελίου που εκτυλίσσεται από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

Ημέρα της Σάντα Λουτσία

13 Δεκεμβρίου γιορτάζεται σε πολλές ιταλικές πόλεις με την Ημέρα Santa Lucia. Ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς είναι στη Σικελία, όπου η πόλη της Συρακούσας έχει μια τεράστια παρέλαση που μεταφέρει τον άγιο σε ένα χρυσό φέρετρο στην εκκλησία της Santa Lucia.

Στις 20 Δεκεμβρίου υπάρχει μια άλλη παρέλαση για να την επιστρέψει στην κρύπτη. Υπάρχουν γιορτές όλη την εβδομάδα και χιλιάδες προσκυνητές έρχονται στη Συρακούσα. Οι εορτασμοί τελειώνουν με μια μεγάλη έκθεση πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι.

Χριστούγεννα στην Ιταλία

Τα Χριστούγεννα και η Παραμονή των Χριστουγέννων γενικά γιορτάζονται με τους φίλους και την οικογένεια, αλλά θα βρείτε πόλεις γεμάτες σκηνές από τη γέννηση και διακοσμημένα δέντρα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων .

Ημέρα του Αγίου Στεφάνου

Η μέρα μετά τα Χριστούγεννα είναι εθνική εορτή στην Ιταλία. Ενώ η Ημέρα των Χριστουγέννων είναι ο χρόνος που ξοδεύεται στο σπίτι με την οικογένεια, η Ημέρα του Αγίου Στεφάνου είναι μια εποχή για να περπατήσετε στους δρόμους και να επισκεφτείτε σκηνές γέννησης, προσφέροντας δωρεές στις τοπικές εκκλησίες. Ορισμένα μέλη των πόλεων επισκέπτονται νοσοκομεία ενώ άλλα κράτησαν πομπές αφιερωμένες στον Άγιο Στέφανο.

Και για να τελειώσει το έτος με ένα κτύπημα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται με πυροτεχνήματα σε όλη την Ιταλία.