Πότε θα ανθίσει το κερασιά της Ουάσιγκτον DC;

Ημερομηνίες αιχμής άνθους για την ανθοφορία της παλιρροιακής λεκάνης

Τα άνθη της κερασιάς της Ουάσινγκτον συνήθως χτυπούν την περίοδο αιχμής τους στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου Horticulturist προβλέπει την περίοδο αιχμής άνθισης την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου κάθε έτους. Η ημερομηνία κατά την οποία τα άνθη κερασιού Yoshino φτάνουν στην αιχμή της άνθισής τους ποικίλλει από έτος σε έτος, ανάλογα με τον καιρό. Οι ασυνήθιστα θερμότερες και / ή δροσερές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα τα δέντρα να φθάνουν στην αιχμή του άνθους ήδη από τις 15 Μαρτίου (1990) και μέχρι τις 18 Απριλίου (1958).

Η περίοδος ανθοφορίας μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες. Θεωρούνται ότι είναι στην αιχμή τους όταν το 70% των ανθών είναι ανοιχτό. Το Εθνικό Φεστιβάλ Κερασιάς είναι προγραμματισμένο στα τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, έτσι ώστε τα άνθη να είναι συνήθως σε πλήρη άνθηση κατά τη διάρκεια των εορτασμών. Η μέση ημερομηνία ανθοφορίας είναι γύρω στις 4 Απριλίου. Λάβετε υπόψη ότι μερικές φορές ο καιρός είναι τόσο μεταβλητός ώστε η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου αλλάζει την πρόβλεψή της μετά την έναρξη της σεζόν.

2017 Πρόβλεψη : Η μέγιστη ημερομηνία άνθιση προβλεπόταν για τις 19-22 Μαρτίου πριν από την καταιγίδα χιονιού που έπληξε την ανατολική ακτή. Οι προνομιακές ημερομηνίες για να δείτε τα άνθη κερασιού στη λεκάνη της παλίρροιας προβλέπεται τώρα να είναι 24-27 Μαρτίου. Οι ψυχρές θερμοκρασίες έβλαψαν περίπου το 50% των ανθών, έτσι τα άνθη του φετινού έτους δεν αναμένεται να είναι τόσο ζωντανά όσο είναι τα περισσότερα χρόνια. Τα άνθη κερασιού Kwanzaa αναμένεται να ανθίσουν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Εθνικού Κερασιού Blossom θα διαρκέσουν έως τις 16 Απριλίου και θα συνεχίσουν όπως έχει προγραμματιστεί.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε τα άνθη κερασιών;

Υπάρχει ένα πολύ στενό χρονικό διάστημα για να δείτε τα άνθη κερασιού σε πλήρη άνθιση. Υπάρχει συνήθως ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ότι οι ανθοί είναι στο αποκορύφωμα και αυτό είναι συνήθως όταν το The Tidal Basin είναι το πιο πολυσύχναστο.

Ο καλύτερος χρόνος για να δείτε τα άνθη κερασιού είναι μια εργάσιμη ημέρα, νωρίς το πρωί ή λίγο πριν από το σκοτάδι.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα άνθη κερασιού, δείτε τα εξής: