Βάλσαμο Μουσείο Ξύδι στο Spilamberto της Ιταλίας

Museo del Balsamico Tradizionale di Spilamberto Επισκεψιμότητα Πληροφορίες

Όταν οι Ιταλοί γείτονές μου έβγαλαν ένα ξύλινο κιβώτιο που περιείχε ένα λεπτό φιαλίδιο από Βαλσαμικό ξύδι ( Balsamico Tradizionale ) και με ώθησε να πάρω ένα τεράστιο κουτάλι του πολύτιμου υγρού, η ζωή μου άλλαξε εκείνη τη στιγμή. Δεν θα μπορούσα πλέον να στομάχιζα τη ζαχαρωμένη και ακόμα στυπτική βιομηχανική έκδοση του "βαλσαμικού ξιδιού". Τα χρόνια που χρειάστηκαν (τουλάχιστον 12) για να κάνουν το παχύρρευστο υγρό άξιζαν την προσπάθεια.

Παρά το γεγονός ότι κάθε σουπερμάρκετ του κόσμου φαίνεται να έχει τη δική του φτηνή, μη κτερισμένη έκδοση του "aceto balsamico di Modena", το παραδοσιακό ξίδι Balsamic, το aceto balsamico tradizionale είναι ένα εντελώς διαφορετικό καρύκευμα. Γι 'αυτό κάθε foodie στον πλανήτη θα θέλει να:

1) Δοκιμάστε το πραγματικό βαλσαμικό Ξύδι (αναζητήστε το ακετο μπαλσάμι τραγικό DOP * σε ξεχωριστές φιάλες των 100 ml)
2) Κάντε προσκύνημα στο Μουσείο Βαλσαμικού Ξύλου στο Spilamberto της Ιταλίας.

* Το DOP Denominazione di Origine Protetta προσδιορίζει τα προϊόντα διατροφής τα οποία προέρχονται από την γεύση, την υφή ή το άρωμα του προϊόντος και παράγονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή με όλα τα συστατικά που προέρχονται από αυτήν την περιοχή, στην περίπτωση αυτή τις επαρχίες Reggio Emilia και Modena.

Πού είναι ο Spilamberto και το Museo del Balsamico Tradizionale;

Το Spilamberto, μια πόλη περίπου 11.500 ατόμων, βρίσκεται στην επαρχία Modena της περιοχής Emilia-Romagna της Ιταλίας, 17 χλμ. Νοτιοδυτικά της Μοντείας.

Η κρατική οδός SP623, που ονομάζεται "Via Modenese", διέρχεται από το Spilamberto. Για να φτάσετε στο Spilamberto με τα μέσα μαζικής μεταφοράς: από το σιδηροδρομικό σταθμό Modena πάρτε το αστικό λεωφορείο όχι. 7 στο σταθμό των λεωφορείων και στη συνέχεια να πάρετε το λεωφορείο προς Spilamberto.

Το Museo del Balsamico Tradizionale βρίσκεται στη Roncati, 28, στο Spilamberto.

Είναι ένα μικρό μουσείο όπου μπορείτε να μάθετε για τη διαδικασία παραγωγής βαλσαμικού ξιδιού μέσα από μια ταινία, εκθέματα και μια ξενάγηση. Το βαλσάμικο γίνεται σε μια μπαταρία βαρελιών στο μουσείο, έτσι μπορείτε να μυρίσετε το υπέροχο άρωμα που η διαδικασία εκπέμπει.

Το Μουσείο διαθέτει φυλλάδιο και οδηγό στα αγγλικά που μπορείτε να κατεβάσετε από τον ιστότοπο.

Ετικέτες Balsamico Tradizionale

Το παραδοσιακό βαλσαμικό ξύδι έρχεται σε λεπτές φιάλες με τρία χρώματα ετικετών που σχετίζονται με τη γήρανση των ξύδι: πορτοκαλί για τουλάχιστον 12 χρόνια, ασήμι για 18 και χρυσό για τουλάχιστον 25 χρόνια.

Περισσότερα για τον Spilamberto

Εκτός από το Μουσείο Παραδοσιακού Βαλσαμικού Ξύδιου, θα βρείτε τη Villa Fabriani, μια βίλα του 18ου αιώνα που στεγάζει τον Σπυλάμπερτο γλυπτό του Γ. Ομπισί "Ο Νάρκισσος στη Σιντριβάνια" και το Κάστρο του Σπυλαμπερτό, που ιδρύθηκε το 1210. Το Spilamberto βρίσκεται στο "La Strada dei Castelli "(δρόμος των κάστρων). Μπορείτε να κατεβάσετε τα κάστρα στην επαρχία Modena brocure (PDF).

Το Spilamberto είναι προσβάσιμο μέσω του μεσαιωνικού πύργου εισόδου, στους χαμηλότερους ορόφους του οποίου στεγάζεται το μικρό αρχαιολογικό μουσείο.

Το Nature Route είναι ένα μονοπάτι για πεζοπορία / ποδηλασία κατά μήκος του ποταμού Panaro με λεύκες και ιτιές.

Άλλα μαγειρικά φαγητά του Spilamberto είναι το Nocino, ένα υγρό από πράσινα καρύδια που συγκομίζονται τη νύχτα του St.

John, και Spilamberto Amaretti, μια παραλλαγή του πανταχού ιταλικού μπισκότου.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η πόλη Vignola, το κάστρο της οποίας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ήταν γνωστός ως "φρουρός του ποταμού Panaro".

Το Φεστιβάλ του Αγίου Ιωάννη (Fiera di San Giovanni) πραγματοποιείται στο Σπυλάμπερτο στα τέλη Ιουνίου, περιστρέφοντας γύρω από τα γεωργικά προϊόντα, τη βιοτεχνία και τις τοπικές βιομηχανίες. Υπάρχει μια αγορά στο δρόμο μέσω του Obici εκείνη την εποχή. Το Palio di San Giovanni πραγματοποιείται στο φεστιβάλ, όπου τα 12 καλύτερα Παραδοσιακά Βαλσαμικά Όσπρια επιλέγονται από περισσότερα από 1000. Για περισσότερες δείτε: τα δώδεκα καλύτερα παραδοσιακά βαλσαμικά ξύδια της Ιταλίας

Εστιατόρια κοντά στο Μουσείο στο Spilamberto

Είχαμε ένα πολύ ωραίο γεύμα στο La Tana dei Tassi στη Via San Giovanni, 25 στο Spilamberto. Δύο μαθήματα μεσημεριανού γεύματος, συμπεριλαμβανομένης της μπριζόλας με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι για δύο με κρασί και καφέ, ήρθαν μόλις πάνω από 50 ευρώ. Φθηνότερο είναι οι Φίλοι στη Via Tacchini 7/9, όπου μπορείτε να πάρετε σάντουιτς ή ζυμαρικά (ή φαγητό για να πάρει έξω).

Spilamberto Δωμάτιο με πρωινό

Το Bed and Breakfast Balsamico απέχει περίπου 200 μέτρα από το μουσείο του Βαλσαμικού Ξύδι και είναι λογικά φθηνό.

Βιβλία που αναφέρουν τον Spilamberto

Το ξίδι του Spilamberto (ελέγξτε τις τιμές), από τον Doris Muscatine είναι για τα τρόφιμα και τις παραδοσιακές τεχνικές προετοιμασίας της ιταλικής μαγειρικής.