Τι είναι η πίτσα της Detroit Style;

Εάν είστε κουρασμένοι από την ίδια παλιά κυκλική πίτσα, δοκιμάστε μια πίτσα τύπου Ντιτρόιτ. Ένας από τους εννέα πιο δημοφιλείς τύπους πίτσας στις Ηνωμένες Πολιτείες , το Ντιτρόιτ προσφέρει τη δική του έκδοση του εικονικού πιάτου.

Τι είναι η πίτσα της Detroit Style;

Υπάρχουν τέσσερα βασικά στοιχεία μιας πίτσας στυλ Ντιτρόιτ που το χωρίζει από τις άλλες ποικιλίες:

  1. Πρέπει να είναι "τετράγωνο". Τώρα, αυτό προκαλεί κάποια σύγχυση, διότι, όπως σας λέει κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας, η πίτσα είναι στην πραγματικότητα ορθογώνια. Παρόλα αυτά, μια καλή πίτσα τύπου Ντιτρόιτ περιγράφεται ως τετράγωνη πίτσα.
  1. Η πίτσα ψήνεται σε βιομηχανικά μπλε χαλύβδινα τηγάνια. Αυτά τα βιομηχανικά τηγάνια χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για να κρατήσουν τα εξαρτήματα αυτοκινήτων, αλλά η παχιά μεταλλική τους επικάλυψη έχει επίσης ως αποτέλεσμα την τραγανότητα της κρούστας πίτσας. Τα κύπελλα ονομάζονται "μπλε χάλυβα" επειδή ο χάλυβας έχει μια ελαφριά μπλε απόχρωση όταν καινούργια. Τα μπλε χαλύβδινα τηγάνια αποτελούσαν ένα τέτοιο αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας παρασκευής πίττας του Ντιτρόιτ ότι το κλείσιμο του κύριου προμηθευτή είχε σαν αποτέλεσμα την αλίευση αλυσίδων πίτσας του Ντιτρόιτ. Σήμερα, τα μπαστούνια μπύρας της Ντιτρόιτ μπλε χάλυβα κατασκευάζονται από μια εταιρεία στο Μίτσιγκαν.
  2. Η σπογγώδης ζύμη είναι διπλά ψημένη που οδηγεί σε μια τραγανή αλλά μάσημα φλούδα. Η ζύμη είναι περισσότερο παρόμοια με τη ζύμη του εστιατορίου ή μια κρούστα σικελικού στυλ. Επειδή η ζύμη ψήνεται στο μπλε χαλύβδινο τηγάνι, υπάρχουν πιο καυτές άκρες.
  3. Το τυρί τούβλου είναι το όνομα του παιχνιδιού. Το τυρί τούβλου είναι ένα ήπιο τυρί, αρχικά φτιαγμένο στο Ουισκόνσιν, και σήμερα ένα από τα πιο γνωστά τυριά του Ουισκόνσιν. Το τυρί καλλιεργείται σε υψηλότερη θερμοκρασία από το τυρί τσένταρ, πιέζεται κάτω από ένα κανονικό τούβλο κτιρίου και στη συνέχεια κόβεται σε ένα κούτσουρο σε σχήμα τούβλα. Λόγω αυτής της υψηλότερης θερμοκρασίας, το τυρί έχει μια ήπια και γλυκιά γεύση όταν είναι νέος αλλά, καθώς μεγαλώνει, παράγει πολύ πιο έντονο φινίρισμα.

Ένα πράγμα που ίσως να αναρωτιέστε όταν παραγγείλετε μια πίτσα τύπου Ντιτρόιτ είναι όπου βρίσκεται η πεπερόνι. Οι περισσότερες πιτσαρίες του Ντιτρόιτ στρώουν την πεπερόνι κάτω από τη σάλτσα και το τυρί, πράγμα που σημαίνει ότι η πεπερόνι δεν παίρνει την αλμυρή φρεσκάδα φέτας στυλ της Νέας Υόρκης.

Τι Πίτσα Ντιτρόιτ στυλ θα πρέπει να δοκιμάσετε

Το κάτω μέρος μιας φέτας είναι παχύτερο από μια κρούστα στυλ της Νέας Υόρκης, αλλά οι άκρες σε όλο το μήκος της θα πρέπει να είναι τραγανά και χρυσαφένιο (σχεδόν βρώνοντας στο σκούρο καφέ).

Σε αντίθεση με μια κυκλική πίτσα, οι γαρνιτούρες πηγαίνουν μέχρι την άκρη της πίτσας, αφήνοντας μια ελάχιστη κρούστα, που σημαίνει ότι κάθε μπουκιά έχει τυρί και σάλτσα σε αυτό.

Πώς να φάτε ένα κομμάτι

Φάτε με τα χέρια σας ή με ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι. Ενώ οι Αμερικανοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η πίτσα πρέπει να τρώγεται με το χέρι και να διπλώνεται, το πάχος της πίτσας στυλ Ντιτρόιτ προσφέρεται σε σκεύη. Έτσι, μην ντρέπεστε να ξεσπάσετε τα πιρούνια στο Μίτσιγκαν!

Η ιστορία της πίτσας στυλ Ντιτρόιτ

Σε αντίθεση με τη Νεάπολη ή την πίτσα της Νέας Υόρκης, όπου δεν γνωρίζουμε πολλά για τον εφευρέτη του στυλ πίτσας, η πίτσα τύπου Ντιτρόιτ έχει μια νέα ιστορία και έναν συγκεκριμένο εφευρέτη. Ο πατέρας της πίτσας στυλ Ντιτρόιτ είναι ο Gus Guerra. Το 1946, ο Gus Guerra μετέτρεψε την πρώην Speakeasy εποχή απαγόρευσης που ονομάστηκε Rendezvous του Buddy σε ένα πλήρες εστιατόριο. Η Guerra αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια παλιά συνταγή πίτσας σε σικελικό στυλ, πιθανώς από τη μητέρα του, και ο μύθος πηγαίνει ότι έβγαλε την πίτσα σε μια κατσαρόλα μερών που χρησιμοποιούσαν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Detroit. Πίτσα στο στυλ Ντιτρόιτ γεννήθηκε.

Το Rendezvous του Buddy είναι ακόμα σήμερα το πιο διάσημο μέρος στο Ντιτρόιτ για να φάει την πλατεία της πίτσας της πόλης, αν και ο Guerra πουλούσε το Rendezvous του Buddy μόλις 7 χρόνια μετά την επινόηση της πίτσας.

Σήμερα, ο Buddy's έχει 11 τοποθεσίες γύρω από το Ντιτρόιτ και έχει ονομάσει με συνέπεια ένα από τα κορυφαία μέρη στο Μίτσιγκαν να τρώνε πίτσα.

Πού να φάτε πίττα στυλ Ντιτρόιτ

Ενώ υπάρχουν πολλές θέσεις πίτσας σε στυλ Ντιτρόιτ σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μερικά εικονικά σημεία που εξυπηρετούν το περίφημο φαγητό της Motor City:

Όχι το στυλ Ντιτρόιτ, αλλά από το Μίτσιγκαν

Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι δύο από τις πιο γνωστές αλυσίδες πίτσας της χώρας πήραν την αρχή στο Μίτσιγκαν. Η Πίτσα του Domino ιδρύθηκε από τους αδελφούς Tom και Jim Monaghan το 1960. Οι αδελφοί αγόρασαν ένα μικρό εστιατόριο πίτσα που ονομάζεται DomiNick's στην Ypsilanti, Michigan. Μετά από έξι μήνες, ο Τζέιμς διαπραγματεύτηκε το μισό της επιχείρησής του με τον Tom για το Beetle της Volkswagen που χρησιμοποιούσαν για παραδόσεις. Μέσα σε 5 χρόνια, ο Τομ είχε αγοράσει δύο επιπλέον πιτσαρίες και άλλαξε το όνομα της εταιρείας στο Domino's. Σήμερα, η Domino's είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα στον κόσμο και έχει πάνω από 9.000 θέσεις πίτσα σε όλο τον κόσμο.

Παρόλο που δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η αλυσίδα Domino, η μικρή αλυσίδα πιάτων Caesars θυμάται πολύ καλά στις πόλεις του κολλεγίου. Ο Mike και ο Marian Ilitch ίδρυσαν τους Little Caesars στην Garden City του Μίτσιγκαν το 1959. Σήμερα, ο Little Caesars είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στον κόσμο. Ο μικρός Καίσας προσπαθεί επίσης να διαδώσει την αγάπη της πίτσας του Ντιτρόιτ στις μάζες, εισάγοντας το DEEP! ΒΑΘΥΣ! Πίτσα πιάτων σε όλη τη χώρα.

Δοκιμάστε το Detroit Style Not In Detroit

Όχι στο Ντιτρόιτ, αλλά λαχτάρα μερικά από τα τετράγωνα πράγματα; Μην ανησυχείς. Σας έχουμε καλύψει.