Σεζόν ώμων: μια μεγάλη αξία για τους τουρίστες

Όταν πρόκειται να επιλέξει ποια χρονική στιγμή για να επισκεφθείτε ένα θέρετρο, πληρώνει για να ελέγξετε την τιμολόγηση αξίας που προσφέρεται κατά τη διάρκεια της εποχής του ώμου. Η εποχή των ώμων είναι η περίοδος μεταξύ των χαμηλών και υψηλών εποχών τουριστικού προορισμού, καθιστώντας τις τιμές φθηνότερες για ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια και πλήθη μικρότερα σε δημοφιλή αξιοθέατα.

Η Ευρώπη, η Καραϊβική και οι Ηνωμένες Πολιτείες δοκιμάζουν την εποχή του ώμου κατά τη διάρκεια της άνοιξης, του φθινοπώρου και του χειμώνα, όταν τα παιδιά και οι φοιτητές φοιτούν στο σχολείο.

Δεδομένου ότι οι περιόδους του έτους είναι λιγότερο απασχολημένοι με τον τουρισμό από τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τις διακοπές και τις αργίες, οι τιμές μειώνονται για να προσελκύσουν άλλους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Πολλά θέρετρα προσφέρουν ειδικά πακέτα έκπτωσης κατά τη διάρκεια της εποχής των ώμων και μόνο επειδή λιγότεροι άνθρωποι επισκέπτονται κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν δεν σημαίνει ότι τα αξιοθέατα είναι λιγότερο ευχάριστα. Στην πραγματικότητα, λόγω του μειωμένου κόστους και των μεγεθών πλήθους, πιθανότατα θα είναι ακόμη περισσότερο στις διακοπές σας.

Γιατί η εποχή των ώμων είναι καλή τιμή

Ενώ οι πιέσεις της προσφοράς και της ζήτησης αυξάνουν τις τιμές των θέρετρων κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου και των διακοπών, όταν όλοι θέλουν να επισκεφθούν, τις ξεφουσκώνουν κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, η οποία συνήθως πέφτει κατά τους χειρότερους μήνες του προορισμού.

Συχνά η εποχή των ώμων δίνει στους επισκέπτες ένα συνδυασμό επιθυμητών τιμών και καιρού στο ταξίδι τους στους δημοφιλείς προορισμούς. Παρόλο που υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται αυτή τη χρονική περίοδο, τα αξιοθέατα εξακολουθούν να προσφέρουν όλες τις ανέσεις και τα χαρακτηριστικά των τουριστών.

Εάν επισκέπτεστε τις Ελβετικές Άλπεις το Φεβρουάριο, για παράδειγμα, ίσως να μην υπάρχουν πολλά γεγονότα για να συμμετάσχετε, αλλά μπορείτε ακόμα να απολαύσετε μερικά από τα καλύτερα χιόνια της εποχής στις πλαγιές του σκι και του snowboard. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα περισσότερα σχολεία βρίσκονται σε πλήρη σύνοδο και δεν υπάρχουν διεθνείς διακοπές το μήνα, τα τουριστικά προορισμοί δεν έχουν τόσο πολλούς πελάτες, ώστε να προσφέρουν εκπτώσεις για να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τους επισκέπτες να έρθουν τον Φεβρουάριο.

Ώρες ώμου σε όλο τον κόσμο

Πολλές ιδιοκτησίες έχουν εποχές ώμων την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά οι ημερομηνίες ποικίλλουν. Συνήθως εξαρτάται από τον συγκεκριμένο προορισμό, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων στις οποίες ο προορισμός είναι διάσημος για προσφορά. Αν ψάχνετε για έναν προορισμό σκι, οι θερμότεροι μήνες του χειμώνα είναι η εποχή των ώμων, αλλά αν ενδιαφέρεστε για καταδύσεις , ψυχρότεροι μήνες όπως ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι η εποχή των ώμων.

Η εποχή των ώμων εξαρτάται επίσης από την εαρινή διακοπή και από άλλες ειδικές εκδηλώσεις και τις διακοπές, οι οποίες αποτελούν εξαιρέσεις στις εκπτώσεις για τις εποχές του ώμου. Οι χώρες της Ευρώπης, της Καραϊβικής και της Αμερικής συχνά περιμένουν τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, εκτός από τα εποχιακά σχολικά διαλείμματα. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις συχνά αυξάνουν τις τιμές στις πτήσεις και τα καταλύματα.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια των εποχών του ώμου οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από τις καθημερινές έως το Σαββατοκύριακο, ανάλογα με το αν το ακίνητο ή η υπηρεσία είναι συχνές από επαγγελματίες ταξιδιώτες ή επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισκεφτεί τον ιστότοπο του προορισμού σας και ρωτήστε τον διαχειριστή κράτησης σχετικά με τα πακέτα και άλλες ειδικές προσφορές όταν καλείτε.