Πέρασμα Guanella του Κολοράντο: Ο πλήρης οδηγός

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να σχεδιάσετε μια κίνηση σε αυτό το γραφικό byway

Αν ψάχνετε για προβολές, head up, up, up. Τα βουνά του Κολοράντο παρέχουν μερικές από τις πιο εκπληκτικές πανοράματα του πλανήτη - και ακόμη και μερικές που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς να χρειαστεί να σπάσετε έναν ιδρώτα.

Το Κολοράντο έχει 26 επίσημες γραφικές και ιστορικές διαδρομές, οι οποίες είναι τόσο ενδιαφέρουσες για τους δρόμους, ότι είναι προορισμοί, από μόνοι τους. Μια από τις καλύτερες γραφικές διαδρομές για να εξερευνήσετε είναι το Passage Guanella του Κολοράντο.

Αυτή η διαδρομή είναι αρκετά μεγάλη για να πλέκει σε ένα ημερήσιο ταξίδι.

Έχει μήκος περίπου 22 μίλια και διαρκεί περίπου μία ώρα για να οδηγήσει, παρόλο που μπορεί να θέλετε να αποκλείσετε επιπλέον χρόνο για να σταματήσετε, να τραβήξετε φωτογραφίες και να εξερευνήσετε την περιοχή που περνάει.

Το Pass Guanella προσφέρει θέα στο όρος Bierstadt, ένα από τα διάσημα τετραπλάσια του Κολοράντο (βουνά που είναι 14.000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας ή ψηλότερα) και περνάει από την ιστορική πόλη Georgetown, μια από τις καλύτερα διατηρημένες βικτοριανές κοινότητες στην πολιτεία. Αυτός ο δρόμος περιλαμβάνει γραφικές απόψεις τόσο της φύσης όσο και της αρχιτεκτονικής. και σας μεταφέρει στην ηρεμία της φύσης, καθώς και φαινομενικά πίσω στο χρόνο.

Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά στο Guanella Pass Scenic Byway και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να το ενσωματώσετε στις επόμενες διακοπές σας Colorado.

Guanella Pass: Τα στοιχεία

Υψόμετρο : 11.670 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Που είναι? Εκτός της αμερικανικής διαδρομής 285 στην Clear Creek County, δυτικά του Ντένβερ. Είναι ένα κομμάτι παράκαμψης από την εθνική οδό, αλλά αξίζει τον κόπο.

Επίσης συνδέει το δημοφιλές Interstate 70 με τον αυτοκινητόδρομο 285, καθιστώντας το όχι μόνο ένα όμορφο ταξίδι αλλά και χρήσιμο.

Οδικές συνθήκες : Ο δρόμος είναι πλακόστρωτος και δεν απαιτεί τετρακίνηση. Το πέρασμα δεν διατηρείται το χειμώνα, όμως, μετά από ένα μεγάλο χιόνι, μπορεί να κλείσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις συνθήκες της οδού πριν ξεκινήσετε.

Οι προβολές όλο το χρόνο είναι όμορφοι για διάφορους λόγους.

Το φθινόπωρο, μπορείτε να δείτε τα μεταβαλλόμενα χρώματα των φύλλων. Την άνοιξη, τα πολύχρωμα αγριολούλουδα είναι εκπληκτικά. Το καλοκαίρι, τα πράσινα δέντρα και το γρασίδι παίζουν από το φημισμένο γαλάζιο ουρανό του Κολοράντο. Το χειμώνα, μια γαλήνια κουβέρτα λευκού χιονιού καλύπτει το έδαφος.

Διάρκεια ταξιδιού : 22 μίλια, περίπου μία ώρα (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσες στάσεις θα πάρετε).

Το ταξίδι : Το πέρασμα σας φέρνει μεταξύ δύο λεκανών απορροής: South Platte και Clear Creek. Θα ταξιδέψετε μέσα από ελαιόδεντρα και ασβεστολιθικά ελαιόδεντρα, κατά μήκος των κολπίσκων μέχρι να χτυπήσετε την ξυλεία (εκεί που τα δένδρα σταματούν να αυξάνονται λόγω του υψομέτρου). Εδώ, θα μπορείτε να δείτε πολύτιμη tundra. (Ποτέ μην περπατάτε στην Τούντρα και διαρκεί τόσο πολύ ώστε να αναπτυχθεί και να προστατευτεί.)

Ο καιρός θα γίνει πιο χαλαρός όσο μεγαλώνετε, έτσι ακόμα και το καλοκαίρι, φορέστε τα στρώματα αν θέλετε να βγείτε από το αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε. Στην κορυφή, θα βρείτε ιστορικά, παλιά ορυχεία και τις εκπληκτικές βικτοριανές πόλεις Georgetown και Silver Plume. Σε αυτές τις περιοχές, μπορείτε να βρείτε πολλά ιστορικά αξιοθέατα και αξιοθέατα, καθώς και όλα τα επίπεδα μεγάλων μονοπατιών για πεζοπορία, από χαλαρή έως περιπετειώδη.

Χαρακτηριστικά κατά μήκος της διαδρομής

Wildlife: Αναμείνετε να δείτε κάποια άγρια ​​φύση κατά μήκος του δίσκου.

Τα ζώα που προέρχονται από αυτόν τον τομέα περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, κάστορες, πρόβατα bighorn (το κοπάδι πρόβατα Georgetown Bighorn είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοπάδια του Κολοράντο), bobcats, γεράκια, φαλακρός αετός, πιίκας, μαύρες αρκούδες, κουνουπίδια, ρακούνες, κατσίκες βουνών, wolverines, το μαρμότ με κίτρινη κοιλιά και πολλά άλλα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να δει να σέρνεται γύρω, έτσι κρατάτε την κάμερά σας έτοιμη.

Σημείωση: Φυσικά, να είστε έξυπνοι γύρω από την άγρια ​​φύση. Εάν τρέχετε σε μια μαύρη αρκούδα, λιοντάρι βουνού ή άλκη, μην είστε ανόητος και προσπαθήστε να πάρετε μια αυτοεξυπηρέτηση ή να βγείτε από το αυτοκίνητο για να πάρετε μια πιο προσεκτική θέα. Μείνετε στο αυτοκίνητό σας και αφήνετε τα ζώα μόνο, όχι μόνο για χάρη σας αλλά και για τα δικά τους. Τα άγρια ​​ζώα μπορεί να είναι απρόβλεπτα και δεν αξίζει τον κίνδυνο.

Georgetown : Ιστορική Georgetown (ενσωματωμένο το 1868) είναι μια μικρή πόλη που αφήνει ένα μεγάλο αντίκτυπο.

Αυτή η πρώην πόλη εξόρυξης έχει κάνει σπουδαία δουλειά στη διατήρηση της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής της. Σας συνιστούμε να σταματήσετε το αυτοκίνητό σας για να περπατήσετε στο κέντρο της Georgetown. Εξίσου υπέροχη: Κατευθυνθείτε σε ένα από τα μονοπάτια της Τζορτζτάουν βαθιά μέσα στην πατρίδα και πηγαίνετε για πεζοπορία για να τεντώσετε τα πόδια σας μετά το αυτοκίνητο.

Ενώ βρίσκεστε στην πόλη, αναζητήστε ειδικές εκδηλώσεις, όπως το Georgetown Home & Garden Tour το καλοκαίρι (τυπικά τέλη Ιουλίου), όταν ιδιωτικά σπίτια ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό για να μοιραστούν τα εκπληκτικά σπίτια τους. Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από πραγματικά σπίτια, μουσεία και εκκλησίες και να προσποιείτε ότι ζείτε στη βικτοριανή εποχή.

Μια άλλη διασκεδαστική δραστηριότητα στο Τζορτζτάουν είναι να κάνετε μια βόλτα στο σιδηρόδρομο Loop Georgetown, με ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό σημείο να βρίσκεται 93 μέτρα πάνω από τον Clear Creek. Μάθετε για την ιστορία των ορυχείων σε αυτή τη διασκεδαστική διαδρομή και, αν θέλετε, μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη και ένα παλιό μεταλλικό ντεπόζιτο - με οδηγό και σκληρό καπέλο, φυσικά.

Το ιστορικό μουσείο Hamill House : Αυτό είναι αναμφισβήτητα το κύριο αξιοθέατο στην ιστορική συνοικία του Georgetown. Είναι κομψό και τέλεια διατηρημένο, μέχρι τη διακόσμηση και τα έπιπλα, ακόμα και τις τεχνικές εξωραϊσμού. Στους τοίχους, μπορείτε να βρείτε την αρχική ταπετσαρία και σε όλο το κτίριο, πρωτότυπα έπιπλα. Είναι μοναδικό.

Το Hotel De Paris : Εάν αποφασίσετε να σταματήσετε και να μείνετε τη νύχτα ενώ βρίσκεστε στο οδικό σας ταξίδι, αυτό είναι το σημείο για να κάνετε κράτηση για μια μέρα στην άλλη. Αυτό το ξενοδοχείο χρονολογείται από τα τέλη του 1800 και όχι μόνο όμορφο. Έχει επίσης μια γλυκιά ιστορία. Πίσω την ημέρα, οι κάτοικοι του Georgetown συγκολλημένοι μαζί για να βοηθήσουν έναν ανθρακωρύχο να ξεκινήσει το ξενοδοχείο αφού τραυματίστηκε από το να σώσει τον φίλο του σε έκρηξη ορυχείων. Έχει παραμείνει ένα βασικό στοιχείο της Georgetown - και το κοινοτικό της πνεύμα - από τότε.

Το Ενεργειακό Μουσείο της Τζορτζτάουν: Εντάξει, η ιδέα ενός μουσείου ενέργειας μπορεί να μην πάρει αμέσως την καρδιά σας αγωνιστικά - αλλά αυτό είναι πραγματικά πολύ δροσερό. Είναι το παλαιότερο συνεχώς λειτουργικό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο AC στο Κολοράντο, που λειτουργεί από το 1900. Είναι ένα μέρος της γεννήτριας ηλεκτρικής ενέργειας, ένα μέρος ιστορικό μουσείο. Σταματήστε από? είστε βέβαιοι να μάθετε κάτι.

Mount Bierstadt: Δεν υπάρχει πλήρης επίσκεψη στο Κολοράντο χωρίς να κοιτάζετε, να φωτογραφίζετε φωτογραφίες ή, εάν είναι δυνατόν, να επισκέπτεστε την κορυφή τουλάχιστον ενός τετράμηνου. Αυτό είναι 14.065 πόδια. Η πεζοπορία στην κορυφή θεωρείται ενδιάμεση, με συνολικό κέρδος ανύψωσης 2.850 ποδιών πάνω από επτά χιλιόμετρα γύρο. Πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι ένα τεράστιο πρώτο χρονόμετρο, επειδή είναι σχετικά εύκολο - καλά, για ένα τετράπτερο. Το μονοπάτι πραγματικά γίνεται δύσκολο στο τέλος. Βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για την άσκηση και το υψόμετρο. Πιείτε άφθονο νερό και προετοιμάστε με ένα σακίδιο γεμάτο σακούλες πριν ξεκινήσετε.

Μπορείτε να βρείτε το trailhead από το γήπεδο γκολφ Guanella Pass, 12 μίλια στην κορυφή του περάσματος. Θα βρείτε αρκετές θέσεις στάθμευσης και το μονοπάτι που βρίσκεται κοντά. Αυτό το μονοπάτι είναι αρκετά δημοφιλές, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε αν μπορείτε να το κάνετε εδώ νωρίτερα, ίσως να χάσετε τη βιασύνη. (Μπορείτε ακόμη και να φέρετε το σκυλί σας στο λουρί.) Το μονοπάτι του βουνού Bierstadt διερευνάται καλύτερα σε ζεστό καιρό, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Silver Plume: Μια άλλη πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε στην περιοχή Clear Creek είναι το Silver Plume. Κάντε μια βόλτα στο γοητευτικό βικτοριανό κέντρο, αγοράστε αντίκες, πιάστε ένα φλιτζάνι τσάι, πάρετε ένα τσίμπημα για φαγητό στο φούρνο, δείτε το 1884 αποθήκη, εξερευνήστε ένα παλιό ορυχείο αργυρού 1870, μάθετε για την ιστορία του σιδηρόδρομου στην αυλή σιδηροδρόμων και να πάρετε ακόμη και μια βόλτα με τρένο.

Η περιοχή σκι της λεκάνης της Γενεύης : Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο ενδιαφέροντος είναι αυτή η πρώην περιοχή σκι, λίγα μίλια νότια του Passage Guanella. Αυτό το σκι σημείο ήταν ανοιχτό από το 1963 έως το 1984. Όχι, δεν μπορείτε να κάνετε σκι εκεί (χάνει το χιόνι), αλλά οι απόψεις είναι ακόμα εκπληκτικές και η ιστορία είναι μυθική. Δεν είναι καθημερινά να βλέπετε μια κλειστή περιοχή σκι.