Απόβλητα, σκουπίδια και ανακύκλωση στο Yukon

Ο υπεύθυνος για τη συλλογή απορριμμάτων στο Yukon είναι το τμήμα υγιεινής των δημοσίων έργων Yukon. Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την παραλαβή απορριμμάτων, τη μαζική παραλαβή, τα χρονοδιαγράμματα και την ανακύκλωση στο Yukon.

Πού μπορώ να βάλω τα σκουπίδια μου

Εάν ζείτε εντός των ορίων της πόλης Yukon (ή ακόμα και σε ορισμένες αγροτικές περιοχές έξω από τα όρια της πόλης), σας απονέμεται ένα πράσινο καλάθι για τα σκουπίδια δωρεάν. Η πόλη λέει συγκεκριμένα ότι τα ιδιόκτητα δοχεία απορριμμάτων δεν θα αδειάσουν.

Τοποθετήστε το πράσινο καρότσι του αυτοκινήτου σας μέχρι τις 6 π.μ. το πρωί της προγραμματισμένης παραλαβής σας.

Τι εάν το καλάθι δεν είναι αρκετό;

Μπορείτε να ζητήσετε δωρεάν 2ο καλάθι από την πόλη Yukon. Κάντε το online ή επισκεφθείτε το Yukon City Hall στην οδό Main Street 500 W για περισσότερες πληροφορίες.

Τι είναι τα κομμάτια χόρτου, τα άκρα των δέντρων , τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή τα μαζικά αντικείμενα;

Οι κάτοικοι της Yukon μπορούν να πετάξουν μεγάλα αντικείμενα, όπως χριστουγεννιάτικα δέντρα, μία φορά το μήνα, με τρέχοντα λογαριασμό νερού και άδεια οδήγησης στον Σταθμό Μεταφοράς της Περιφέρειας Οκλαχόμα. Λάβετε πληροφορίες για το σταθμό μεταφοράς.

Υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να πετάξω;

Ναι, ορισμένα τακτικά αντικείμενα οικιακής χρήσης θεωρούνται επικίνδυνα και δεν πρέπει να απορρίπτονται με τα συνηθισμένα απορρίμματα, αντικείμενα όπως κηροζίνη, βενζίνη, λιπαντικά, αφαίρεσης σκουριάς, χημικές ουσίες στην πισίνα, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, βερνίκια επίπλων, , καθαριστικό αποστράγγισης, χρώμα, διαλύτες, μπαταρίες, χρησιμοποιημένο λάδι / φίλτρα αυτοκινήτων και υγρό φρένων ή κιβωτίου ταχυτήτων.

Αυτά πρέπει να διατίθενται (έναντι αμοιβής) στην εγκατάσταση συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων οικιακής χρήσης (HHW) που βρίσκεται στο SW 15th και στο Portland. Πάρτε την άδεια οδήγησης και ένα αντίγραφο της τρέχουσας δήλωσης χρησιμότητας της πόλης Yukon για την απόδειξη της διαμονής σας.

Έχασα την εβδομαδιαία παραλαβή μου και απλά δεν μπορώ να περιμένω μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Τι να κάνω?

Το Yukon προσφέρει επιπλέον παραλαβές με μικρή χρέωση.

Για να προγραμματίσετε μια επιπλέον παραλαβή, επικοινωνήστε με την υπηρεσία χρέωσης μέσω του ιστότοπου.

Παρέχει η Yukon υπηρεσίες ανακύκλωσης;

Το κέντρο ανακύκλωσης εθελοντών Yukon βρίσκεται στο 111 Ash. Η εγκατάσταση δέχεται πλαστικά δοχεία # 1 και # 2, δοχεία αεροζόλ χάλυβα / κασσιτέρου (εάν είναι κενά), γυαλί (εκτός από πορσελάνη, γυαλικά, γυάλινα παράθυρα ή λαμπτήρες πυρακτώσεως), δοχεία αλουμινίου και δοχεία τροφίμων, χαρτί (αρκεί να μην λεκιάζει το λίπος όπως σε ένα κουτί πίτσας). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση, διαβάστε την ιστοσελίδα διαχείρισης αποβλήτων της Yukon City.