Ένας οδηγός για το νησί Öland

Το Öland είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Σουηδίας (μετά το Gotland ) που καλύπτει έκταση 1.300 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε μήκος 137 km.

Το Öland είναι ένας ηλιόλουστος καλοκαιρινός προορισμός που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Το νησί έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 26.000 και βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα.

Το στενό στενό του Kalmar βρίσκεται μεταξύ του Öland και της ηπειρωτικής Σουηδίας, που εκτείνεται από τη γέφυρα Öland. Το Borgholm είναι η μεγαλύτερη πόλη στο ρομαντικό νησί του Öland.

Πώς να φτάσετε στο Öland

Από τη Στοκχόλμη , το ξενοδοχείο απέχει 6 ώρες με το αυτοκίνητο από το Öland. Κατευθυνθείτε νότια στην E22 για Kalmar και στη συνέχεια οδηγήστε ανατολικά στο Öland Island μέσω της γέφυρας. Από το Μάλμο , απλά πάρτε το E33 ανατολικά προς Kalmar.

Δεν μπορείτε να κλείσετε μια πτήση που πηγαίνει κατευθείαν στο νησί Öland, αλλά υπάρχει ένα αεροδρόμιο στο Kalmar της Σουηδίας, ανατολικά του νησιού.

Μια εναλλακτική λύση είναι η μεταφορά του πλοίου στο Öland. Αυτό το πορθμείο οχημάτων και επιβατών τρέχει μεταξύ Oskarshamn και Byxelkrok κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Διαμονή στο Öland

Επειδή το Öland στεγάζει τόσους πολλούς παραθεριστές κάθε χρόνο, υπάρχει μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων. Μπορείτε να επιλέξετε από πολυάριθμες κάμπινγκ, κυριολεκτικά χιλιάδες ενοικιαζόμενα σπίτια και καλά ξενοδοχεία στο Öland - τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στην πόλη Borgholm.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Öland

Ως δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός, το Öland προσφέρει μια ποικιλία από πράγματα να κάνει. Κάποιες προτάσεις θα ήταν: