Το Τρίο Kingston - Μια συνέντευξη με τον Bob Shane

Ο Bob Shane είναι πρωτότυπο!

Το 1957 τρεις φίλοι, ένας από τους οποίους ήταν ο Bob Shane, ξεκίνησε μια μπάντα. Λαμβάνοντας λαϊκή μουσική και προσθέτοντας μια πινελιά κωμωδίας, η μπάντα εργάστηκε σκληρά και βρήκε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, το Kingston Trio κατέγραψε το πρώτο τους άλμπουμ. Αργότερα εκείνο το έτος, τέσσερα από τα άλμπουμ τους κατατάχθηκαν από το περιοδικό Billboard Magazine στον κατάλογο των πρώτων δέκα. Ήταν η πρώτη φορά που είχε συμβεί ποτέ.

Ακόμα κι αν δεν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμηθείτε την μετεωρική άνοδό τους στον κόσμο της μουσικής, μπορεί να εκπλαγείτε πόσα από τα ηχογραφήματά τους έχετε ακούσει.

"Scotch and Soda", "Tom Dooley", "Hard, Is not Hard" και το αγαπημένο μου, το "MTA", είναι μερικά από τα τραγούδια που δυσκολεύουν να αντισταθούν στο τραγούδι. Πιθανώς σημαντικότερο από κάθε μεμονωμένο τραγούδι είναι το γεγονός ότι το The Kingston Trio έχει πιστωθεί με την αναβίωση της λαϊκής μουσικής σε αυτή τη χώρα.

Αν και κάποια μέλη του The Kingston Trio έχουν έρθει και φύγουν, ο Bob Shane συνέχισε να παίζει και να περιοδεύει μέχρι το 2004. Ο Bob Shane ζει στην κοιλάδα του ήλιου και τον έφτασα ανάμεσα στις εμφανίσεις του το 2003. Ήταν αρκετά ευγενής για να μοιραστεί μερικές από τις σκέψεις του και μερικά μυστικά!

Συνέντευξη με τον Bob Shane

Judy Hedding, About.com Phoenix: Μπράβο, πώς συμμετείχατε με το The Kingston Trio;
Bob Shane: Δημιούργησα το The Kingston Trio με τον Nick Reynolds και τον Dave Guard από το κολέγιο το 1957. Βρισκόμασταν στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Είχα πάει στο γυμνάσιο με τον Dave, και ο Nick και εγώ συναντηθήκαμε σε μια οικονομική σχολή στο Menlo College.

Ο Ντέιβ παρακολούθησε το Στάνφορντ, το οποίο ήταν ακριβώς κάτω από το δρόμο. Ξεκινήσαμε να τραγουδάμε και να παίζουμε μαζί σε κήπους μπύρας και σε πάρτι. Μια νύχτα ένας δημοσιογράφος που ονομάστηκε Φρανκ Βέρμπεργκ συνέλαβε τη δουλειά μας και μας βοήθησε να καταλάβουμε τη φήμη μας. Στην πραγματικότητα, παίζαμε στο άνοιγμα του Surf Room στο Royal Hawaiian Hotel όταν τηλεφωνήσαμε από τον Frank για να επιστρέψουμε στο Σαν Φρανσίσκο - το τραγούδι "Tom Dooley" είχε μόλις χτυπήσει το # 1 στη χώρα!

Μετά από τέσσερα χρόνια παίζοντας με τον Ντέιβ και τον Νικ, είχαμε κερδίσει έξι χρυσά ρεκόρ και δύο Grammies. Το 1961 ο Dave Guard έφυγε από το Kingston Trio και αντικαταστάθηκε από τον John Stewart. Συνεχίσαμε για άλλα έξι χρόνια με τον John Stewart και κέρδισα ένα ακόμη χρυσό ρεκόρ. Έχω φυλάξει το The Kingston Trio εδώ και 45 χρόνια με διάφορα άλλα μέλη.

Judy Hedding, chevrolet-info.com Φοίνιξ: Η μουσική σας ήταν τόσο διαφορετική και πρωτότυπη εκείνη την εποχή. Ποιοι μουσικοί θα λέγατε ότι επηρέασαν περισσότερο το The Kingston Trio;
Bob Shane: Είμαστε επηρεασμένοι από τους Weavers, τον Harry Belafonte, τον Stan Wilson, τον Travis Edmonsen (από τη φήμη Bud & Travis και που ζει επίσης στην περιοχή Phoenix) και τον Josh White.

Judy Hedding, About.com Φοίνιξ: Είμαι βέβαιος ότι έχετε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες για τις εμπειρίες σας με το Kingston Trio. Φροντίστε να μοιραστείτε κάποιο από αυτά;
Bob Shane: Κάναμε συντριβή το ιδιωτικό αεροπλάνο μας την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 1959, σε αγρόκτημα στο Goshen, Indiana. Αυτό ήταν λίγο μετά, και στη γενική περιοχή του, όπου ο Buddy Holly κατέβηκε. Ήμουν πολύ συγκινημένος και κλονισμένος γιατί συνειδητοποίησα πόσο τυχερός ήμασταν στην πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, 13 ήταν πάντα ο τυχερός μου αριθμός.

Λίγα χρόνια αργότερα παίζαμε στο Statesville, NC και ένας φίλος μας ρώτησε αν θέλουμε να δούμε τον τάφο του Tom Dooley.

Δεν συνειδητοποιήσαμε τότε ότι είμαστε τόσο κοντά, γι 'αυτό προσβλέπουμε στο να δούμε το site με μεγάλη πρόβλεψη. Μας οδηγήθηκαν στη χώρα σε ένα μοναχικό πεδίο κοντά στο Ferguson, NC για να δουν τον τάφο. Ένας συνηθισμένος φίλος μιας από τις αδελφές του Γκαμπόρ είχε μόλις δώσει μια νέα τοιχογραφία στον Tom Dooley, οπότε δόθηκε σε μας το αρχικό, το οποίο ήταν απλά ένα τετράγωνο γρανίτη και είχε μόνο χαραγμένα τα αρχικά "TD". Την αποστείλαμε, και τα 400 κιλά, σε διευθυντή μας στην Καλιφόρνια. Τον έστειλε να συλλέξει, οπότε έπρεπε να πληρώσει γι 'αυτό! Μέχρι σήμερα είμαι πιθανώς ένας από τους μοναδικούς ανθρώπους που ξέρουν πού βρίσκεται η αυθεντική τοιχογραφία του Tom Dooley!

Μια από τις πιο αστείες εμπειρίες που είχα ποτέ ήταν να κάνω μια παράσταση που ονομάζεται "Βετεράνοι της Κωμωδίας". Εκτός από το The Kingston Trio, οι φιλοξενούμενοι στην επίδειξη ήταν η Shelly Berman, ο Harvey Korman, ο Tim Conway, ο Kay Ballard, ο Ronnie Schell και πολλοί άλλοι πάρα πολλοί για να αναφερθούν.

Μείναμε όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο. Κάθε βράδυ ένα λεωφορείο θα μας πήρε όλα και θα μας οδηγήσει στο αμφιθέατρο. Εύχομαι κάποιος να έχει μια βιντεοκάμερα σε αυτό το λεωφορείο. Τα ανέκδοτα και τα gaggy πετούσαν τόσο γρήγορα και εξαγριωμένα που οι άνθρωποι κυλούσαν κυριολεκτικά στους διαδρόμους του λεωφορείου και φώναζαν. Σε αρκετές περιπτώσεις, σκεφτήκαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να πάμε στη σκηνή επειδή γελούσαμε σκληρά μέχρι την είσοδο της σκηνής. Ένιωσα πολύ προνομιούχο να είμαι μέρος αυτού. Όταν έχετε έναν κατάλογο κωμικών όπως όλα αυτά σε ένα σημείο, είναι ιστορικό στο να φτιάχνει όσο εγώ είμαι. Αυτά είναι μερικοί από τους καλύτερους κωμικούς στην επιχείρηση.

Judy Hedding, About.com Phoenix: Πώς για μερικά κομμάτια Kingston trio trivia;
Bob Shane: Εδώ είναι μερικά ελάχιστα γνωστά γεγονότα για σας!

  1. Το Kingston Trio πήρε το όνομά του από το Kingston της Τζαμάικας, επειδή τότε ξεκινήσαμε να τραγουδάμε και να παίζουμε, κάναμε πολλή μουσική calypso. Μέχρι σήμερα, κανένας από μας δεν ήταν ποτέ στο Kingston, Τζαμάικα!
  2. Το τραγούδι Tom Dooley έχει μόνο 3 στίχους και δύο χορδές στην κιθάρα και έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Ψάχνουμε ακόμα ένα άλλο τραγούδι ακριβώς όπως αυτό!
  3. Το 1958, το Kingston Trio έλαβε το πρώτο βραβείο Grammy που βραβεύτηκε ποτέ για την Καλύτερη Χώρα και τη Δυτική παράσταση, για το τραγούδι Tom Dooley.
  4. Το 1959 το Kingston Trio έλαβε το πρώτο Grammy που βραβεύτηκε ποτέ για την καλύτερη λαϊκή παράσταση, για το λεύκωμά μας με τίτλο "At Large".
  5. Το πραγματικό όνομα του Tom Dooley ήταν ο Tom Dula. Ο Tom Dula έγραψε στην πραγματικότητα το τραγούδι "Hang Down Your Head Tom Dooley", ενώ στη φυλακή περιμένει το κρέμασμα του.
  6. Έχω παίξει ζωντανά σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χρόνια.

Judy Hedding, About.com Phoenix: Γιατί έχετε επιλέξει Φοίνιξ ως το σπίτι σας;
Bob Shane: Αγαπώ απόλυτα τον Φοίνιξ. Πρόκειται για το καλύτερο μέρος που έζησα ποτέ. Είναι υπέροχο και δεν με πειράζει ο καιρός . Στην πραγματικότητα, μου αρέσει η ζέστη. Μπορώ να έχω ένα υπέροχο σπίτι εδώ χωρίς να χρεωθώ όπως θα κάναμε αν κατοικούσα στη Χαβάη ή την Καλιφόρνια! Ο πολιτισμός είναι καλός, τα εστιατόρια είναι εξαιρετικά, και το διεθνές αεροδρόμιο του Sky Harbor είναι πολύ εύκολο να μπεις και να βγείτε από. Δεδομένου ότι εξακολουθώ να περιοδεύω 28 εβδομάδες κάθε χρόνο, αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Βρίσκω το Φοίνιξ ένα εύκολο μέρος για να μετακινηθώ και ένα μέρος που μου αρέσει να επιστρέφω. Δεν μπορώ να φανταστώ που ζουν οπουδήποτε αλλού.

- - - - - -

Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον Bob για να μοιραστώ τις εμπειρίες του. Ήταν τόσο ευγενικός γι 'αυτόν, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το πολυάσχολο χρονοδιάγραμμα του. Ως συνάδελφος Φοίνικας , είμαι πολύ περήφανος που καλώ τον Γιώργο γείτονα και του εύχομαι συνεχή ευτυχία.

Bob Shane Ενημέρωση 2015

Συχνά έρχομαι σε επαφή με τους αναγνώστες που θέλουν να συνδεθούν με τον Bob Shane. Η υγεία του δεν είναι καλή και δεν παίζει πλέον, αλλά καταλαβαίνω ότι το μήνυμα που αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του καταστήματος Kingston Trio θα διαβιβαστεί σε αυτόν. Δεν έχω άλλα άμεσα στοιχεία επικοινωνίας για τον Bob Shane για να μοιραστώ.