Οι κάτοικοι του Maricopa County Αριζόνα

Οι όροι για τους ντόπιους και πώς μπορείτε να απολαύσετε την περιοχή Phoenix

Εάν είστε για διακοπές ή ταξιδεύετε σε διαφορετικό μέρος της χώρας για οποιονδήποτε λόγο, είναι τόσο έξυπνο και ευγενικό να είστε εξοικειωμένοι με το τι να καλέσετε τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Οι κάτοικοι σε μια συγκεκριμένη πόλη ή ένα κράτος είναι συχνά γνωστοί με ένα συγκεκριμένο όνομα, όπως καλώντας έναν κάτοικο της Νέας Υόρκης ενός New Yorker. Στο ίδιο πνεύμα, ένα άτομο που ζει στην Καλιφόρνια καλείται Καλιφορνέζος, και κάποιος που χαιρετά από το Τέξας είναι Τexan.

Ωστόσο, σε άλλα μέρη, η εξεύρεση του σωστού μνημείου είναι λίγο δύσκολη. Αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές στην περιοχή Phoenix , Arizona ή να μετακομίσετε στο κράτος, πρέπει να ξέρετε τι θα πρέπει να καλέσετε κατοίκους.

Η περιφέρεια Maricopa, η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μητροπολιτικής περιοχής Φοίνιξ, είναι μια πολύ μεγάλη χώρα με 25 πόλεις και κωμοπόλεις στα σύνορά της. Κάθε πόλη ή πόλη έχει μια διαφορετική λήψη σε ό, τι ονόματα είναι κατάλληλα για τους ντόπιους. Επομένως, δεν καταλήγετε με το πόδι σας στο στόμα σας, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους τρόπους να αναφέρετε σωστά τους Αριζόνα που ζουν στην περιοχή του Φοίνικα, καθώς και σε άλλα μέρη του κράτους.

Κάτοικοι της επαρχίας Maricopa και των γύρω πόλεων

Όλοι όσοι ζουν στην κομητεία Maricopa ονομάζονται Maricopan. Ωστόσο, οι ντόπιοι που είναι επίσης κάτοικοι των πόλεων του νομού συνήθως προτιμούν να αναφέρονται από την πόλη τους αντί για το γενικότερο όνομα του νομού.

Οι μεγαλύτερες πόλεις της Maric περιλαμβάνουν το Tempe, το σπίτι των Tempeans. Glendale, σπίτι των Glendalians? Peoria, το σπίτι των Peorians; Mesa, σπίτι των Μεσαίων? Chandler, σπίτι των Chandlerites? Buckeye, σπίτι των Buckites? Scottsdale, σπίτι των Σκωτσάνθων. και Carefree, σπίτι των Carefreeites.

Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες πόλεις της Αριζόνα γύρω από το Φοίνιξ έχουν επίσης ονόματα για τους κατοίκους τους, συμπεριλαμβανομένων των Φοίνικων στο Φοίνιξ. Οι ντόπιοι του Tucson ονομάζονται Tucsonans, οι κάτοικοι του Flagstaff ονομάζονται Flagstaffans, οι ντόπιοι του Prescott προτιμούν τους Prescottonians και οι κάτοικοι της Yuma απολαμβάνουν να ονομάζονται Yumans.

Εξερευνώντας το Σύστημα Περιφερειακού Πάρκου της Maricopa

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με τους κατάλληλους όρους για τους ντόπιους, μπορείτε τώρα να διερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η περιοχή με σιγουριά. Η Maricopa φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά συστήματα πάρκων των Ηνωμένων Πολιτειών με πάνω από 120.000 στρέμματα ανοιχτού χώρου και εκατοντάδες χιλιόμετρα μονοπατιών που προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για υπαίθριες εξερευνήσεις.

Οι ντόπιοι και οι τουρίστες απολαμβάνουν πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία, paintball, ατενίζοντας την άγρια ​​φύση της ερήμου, γυρίσματα πυροβόλων όπλων στο Buckeye Hills Regional Park, επισκέπτονται ένα από τα πολλά κέντρα φύσης μέσα στα πάρκα, go-karting και πολλά άλλα.

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι επειδή η Αριζόνα είναι μια μεσόγειος πολιτεία που θα πιέζεστε σκληρά για να βρείτε δραστηριότητες στο νερό, επιτρέπεται να κάνετε βαρκάδα, ψάρεμα, κολύμπι και ακόμη και καταδύσεις στις λίμνες και τα ποτάμια της περιοχής. Υπάρχει ακόμη και ένα waterpark που ονομάζεται Wet 'n' Wild Phoenix που βρίσκεται στο Περιφερειακό Πάρκο Adobe Dam του Maricopa County.

Καταδύσεις, Γκολφ και Κατασκήνωση στην κομητεία Maricopa

Για τους λάτρεις των καταδύσεων, το Lake Pleasant Region Park είναι γνωστό ότι έχει μερικές από τις καλύτερες εσωτερικές καταδύσεις στα δυτικά κράτη, με πάνω από 10.000 στρέμματα νερού που φτάνουν σε βάθη μέχρι και 260 πόδια. Οι δύτες μπορούν να εξερευνήσουν πολυάριθμους βραχώδεις τοίχους, φαράγγια και εκπληκτικές υποβρύχιες κατασκευές, όπως το παλιό φράγμα Waddell. Είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για να βουτήξετε στην έρημο, οπότε για όσους έχουν πιστοποίηση scuba, αυτό είναι απαραίτητο.

Για τους λάτρεις του γκολφ, το Περιφερειακό Πάρκο Maricopa County περιλαμβάνει τρία γήπεδα γκολφ. Τα μαθήματα λειτουργούν ανεξάρτητα από εταιρείες που είναι συμβεβλημένες με το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής. Αυτά τα μαθήματα περιλαμβάνουν το 500 Club στο γήπεδο γκολφ Adobe Park Regional Park, το γήπεδο γκολφ Tres Rios στο Estrella Mountain Park και το γήπεδο γκολφ Paradise Valley.

Όλα τα μαθήματα έχουν τις ανέσεις που αναμένονται από ένα παγκόσμιας κλάσης εξοπλισμό γκολφ, συμπεριλαμβανομένων επί τόπου καταστήματα pro, εστιατόρια, μπαρ, μαθήματα γκολφ και επαγγελματικά τουρνουά.

Τα πάρκα προσφέρουν επίσης ένα ευρύ φάσμα κατασκηνώσεων, που κυμαίνονται από τα πιο ρουστίκ που δεν προσφέρουν ανέσεις και την ευκαιρία να αποσυνδεθούν πραγματικά από τον πραγματικό κόσμο σε καταλύματα που δέχονται οχήματα αναψυχής (RVs) και όλα ενδιάμεσα. Έτσι, όποιος κι αν είναι ο ορισμός σας για την "εξόρυξη", υπάρχει κάμπινγκ για εσάς. Υπάρχει επίσης μια σειρά από ειδικά προγράμματα στα πάρκα, όπως ξεναγήσεις και καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των καταδυτικών και ημερησίων κατασκηνώσεων.