Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα Nexus μου;

Μάθετε πού να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα Nexus κατά τη διέλευση των συνόρων Καναδά / ΗΠΑ

Κάρτα NEXUS και άλλα ισοδύναμα διαβατηρίων Απαιτήσεις διαβατηρίου Top 10 Συμβουλές για τη διέλευση συνόρων

Το NEXUS είναι ένα πρόγραμμα το οποίο διοικείται από κοινού από τις κυβερνήσεις των Καναδών και των ΗΠΑ, το οποίο στοχεύει στην επιτάχυνση των συνοριακών διελεύσεων για τους προ-εγκεκριμένους ταξιδιώτες χαμηλού κινδύνου μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόνο Αμερικανοί και Καναδοί πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να έχουν κάρτα NEXUS.

Οι κάτοχοι καρτών NEXUS μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους και να επωφεληθούν από ταχύτερες και πιο βολικές διέλευση των συνόρων σε διαβάσεις οχημάτων σε ολόκληρο τον Καναδά, οκτώ καναδικών αεροδρομίων καθώς και διάφορες τοποθεσίες πλωτών οδών.

Οι κάτοχοι καρτών NEXUS, αντί να παρατάσσονται στην κανονική λωρίδα διέλευσης των συνόρων, χρησιμοποιούν ξεχωριστή λωρίδα NEXUS στην οποία απλά είτε παρουσιάζουν την κάρτα τους NEXUS είτε έχουν σαρωμένες αμφιβληστροειδείς να περάσουν από την ασφάλεια των συνόρων. Κάποιες φορές οι κάτοχοι καρτών θα χρειαστεί να μιλήσουν σύντομα με έναν πράκτορα συνόρων, αλλά συχνά, ειδικά σε αεροδρόμια, ολόκληρη η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι άνθρωποι στο όχημά σας πρέπει να είναι κάτοχοι κάρτας NEXUS για να χρησιμοποιήσετε τη λωρίδα NEXUS για το όχημά σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στα παιδιά σας για το πρόγραμμα κάρτας NEXUS εάν λαμβάνετε μια κάρτα για τον εαυτό σας. Είναι ελεύθεροι να υπογράψουν και χωρίς κόστος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πάρουν τους, εκτός από την ταλαιπωρία να τους πάρει σε ένα κέντρο NEXUS για την απαιτούμενη συνέντευξη, τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και τη σάρωση αμφιβληστροειδούς (μόνο για μεγαλύτερα παιδιά).

NEXUS Crossings οχημάτων εδάφους:

Σημειώστε ότι οι διασταυρώσεις οχημάτων ενδέχεται να έχουν διαφορετικές ώρες υπηρεσίας. Συμβουλευτείτε την Υπηρεσία Υπηρεσιών Συνόρων Καναδά για λεπτομέρειες.

Επίσης, σημειώστε ότι τα ακόλουθα σημεία διέλευσης των συνόρων είναι μόνο ο Καναδάς. Μια λωρίδα NEXUS σε μια διασταύρωση με τον Καναδά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αμοιβαία διασταύρωση με τις ΗΠΑ θα έχει και μια λωρίδα NEXUS.

British Columbia / Washington

1. Κόλπος οριοθέτησης / Σημείο Roberts 2. Abbotsford / Sumas 3. Aldergrove / Lynden 4. Ειρηνικός Highway / Blaine 5.

Surrey / Blaine (Αψίδα της Ειρήνης)

Αλμπέρτα / Μοντάνα

1. Sweetgrass / Coutts (σημειώστε ότι ορισμένες λωρίδες στον Καναδά ονομάζονται μόνο NEXUS, αλλά όλες οι λωρίδες στις ΗΠΑ ορίζονται ως NEXUS)

Μανιτόμπα / Βόρεια Ντακότα

1. Emerson / Pembina

Βόρειο Οντάριο / Μίτσιγκαν

1. Sault Ste. Marie / Sault Ste. Μαρί 2. Φορτ Φράνσις / Διεθνείς Καταρράκτες

Νότιο Οντάριο / Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη

1. Γέφυρα Whirlpool, Γέφυρα Whirlpool, Καταρράκτες του Νιαγάρα (αυτό είναι μόνο NEXUS διέλευση, μια μεγάλη επιλογή για τους κατόχους της NEXUS) 6. Queenston / Lewiston (μόνο για Καναδά) 7. Landsdowne / Alexandria Bay

Κεμπέκ / Νέα Υόρκη / Βερμόντ

1. St. Bernard-de-Lacolle / Champlain 2. St. Armand-Philipsburg / Highgate Springs 3. Στάνστεντ / Ντέρμπι Σίτι

Νέα Μπρούνσγουικ / Μέιν
1. St.Stephen / Calais 2. Woodstock / Houlton

NEXUS Airport Τοποθεσίες:

Τα παρακάτω αεροδρόμια στον Καναδά διαθέτουν τερματικά NEXUS στα οποία οι κάτοχοι κάρτας NEXUS μπορούν να παρακάμψουν τις τακτικές τελωνειακές παραμέτρους.

Αφίξεις πλωτών οδών NEXUS:

Οι κάτοχοι καρτών NEXUS που φθάνουν στον Καναδά από τις Η.Π.Α. με νερό πρέπει να καλέσουν στο Κέντρο Τηλεφωνικής Αναφοράς NEXUS (TRC) στο 1 866-99-NEXUS (1-866-996-3987) τουλάχιστον 30 λεπτά (ελάχιστο) και μέχρι τέσσερα ώρες (μέγιστο) πριν από την άφιξή σας στον Καναδά.

Αν φτάσετε με πλοίο, όλοι οι επιβάτες πρέπει να είναι μέλη του NEXUS για να επωφεληθούν από τις διαδικασίες αναφοράς NEXUS.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο Γραφείο Υπηρεσιών Συνόρων Καναδά.