Είναι το Βέλγιο το καλύτερο κρυφό μυστικό της Ευρώπης;

Βέλγιο: μια συμπαγής χώρα γεμάτη με ενδιαφέρουσες μεσαιωνικές πόλεις, γραφικές πόλεις, γοτθικούς καθεδρικούς ναούς, κάστρα, μεγάλη μπύρα, διαμάντια, πατάτες και ελιές - τι περισσότερο θα θέλατε;

Να φτάσετε στο Βέλγιο αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ανατολικά των Βρυξελλών, είναι το μόνο διεθνές αεροδρόμιο στο Βέλγιο. "Τα ταξί με ταξίμετρο είναι μόνιμα διαθέσιμα μπροστά από την αίθουσα αφίξεων.Τα ταξινομημένα ταξί μπορούν να αναγνωριστούν από το μπλε και το κίτρινο έμβλημα.Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν τα ταξί χωρίς άδεια!" Υπάρχει επίσης υπηρεσία λεωφορείων.

Να φτάσετε στο Βέλγιο με τρένο

Το Eurostar πηγαίνει μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου και τα ταχυ δρομολόγια TGV συνδέουν τις Βρυξέλλες με το Παρίσι και το Άμστερνταμ Υπάρχει διαθέσιμη μια σιδηροδρομική διέξοδος της Μπενελούξ, καθώς και μία που προσθέτει τη Γαλλία και μία που προσθέτει τη Γερμανία. Δείτε το Βέλγιο Χάρτης και ταξιδιωτικά στοιχεία για πιο λεπτομερείς πληροφορίες μεταφοράς.

Προτεινόμενες πόλεις για επίσκεψη στο Βέλγιο

Βρυξέλλες

Η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι οι Βρυξέλλες, ένας καλός προορισμός από τον οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση του Βελγίου. Ακολουθούν μερικά σημεία:

Αμβέρσα

Η Αμβέρσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Βέλγιο με 500.000 κατοίκους. Είναι το διαμάντι κέντρο του Κόσμου (η περιοχή διαμαντιών είναι γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό). Γίνεται επίσης η μόδα πρωτεύουσα του Βελγίου. Ο ζωγράφος Ρούμπενς έζησε εδώ και μπορείτε να επισκεφτείτε το σπίτι και το Μουσείο που έζησε από το 1616 μέχρι το θάνατό του το 1640.

Μπρουζ (Μπρουζ)

Η Μπριζ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας και είναι μια πόλη που είναι γνωστή για τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική, την ποιότητα της μπύρας της και τη συνολική "γραφικότητα" της. Η πόλη ανακαινίστηκε εκτενώς στην "πρόσφατη" Γοτθική του 19ου αιώνα, οδηγώντας μερικούς να την επικρίνουν ως μια «ψεύτικη» μεσαιωνική πόλη, αλλά δεν πρέπει ο τουρίστας να εξετάζει γιατί η μεσαιωνική αρχιτεκτονική είναι τόσο γοητευτική για να δει τα στυλ της να συνεχίζονται;

Γάνδη

Το ιστορικό κέντρο της Γάνδης δείχνει ένα κομμάτι του Μεσαίωνα. Υπάρχει ένα ωραίο παλιό λιμάνι με αίθουσες συντεχνιών και ένα μαγευτικό Κάστρο των Counts of Flanders. Ο βοτανικός κήπος έχει περίπου 7500 είδη φυτών.

Μικρότερες Προτεινόμενες Πόλεις στο Βέλγιο

Το Damme απέχει 4χλμ. Από τη Μπριζ και ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευχάριστη πόλη ως βάση για ταξίδια στη Φλάνδρα. Εάν απολαμβάνετε τη ζωή στην ύπαιθρο σε μια πόλη αρκετά μεγάλη για να έχετε υπηρεσίες, η Damme είναι τέλεια. μπορείτε να πάρετε μια μικρή βάρκα κανάλι ακριβώς στη Μπριζ από Damme!

Dinant είναι μια πόλη που βρίσκεται θεαματικά κατά μήκος του ποταμού Meuse στη βελγική επαρχία Namur. Υπάρχει μια σπηλιά με καταρράκτες και σταλακτίτες κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, μια ψηλή Ακρόπολη και πολλά άλλα.

Η Veurne , μια φλαμανδική πόλη στα σύνορα της Γαλλίας, δεν καταλήφθηκε από τους Γερμανούς τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο και γι' αυτό εξοργίστηκε ο κανονικός βομβαρδισμός που υπέστη το υπόλοιπο Βέλγιο.

Υπάρχει μια εντυπωσιακή πλατεία και μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Οι επισκέπτες συνιστούν να δουν το Δημαρχείο, το Παλάτι της Δικαιοσύνης και η εκκλησία St. Walburga.

Το Diksmuide , ανάμεσα στη Μπριζ και το Βεαρν, έχει ονομαστεί "όαση στο βάλτο". Οι υγρότοποι στα νότια της πόλης κάνουν για υπέροχη θέα. Δύο διατηρητέες φύσεις, De Kleiputten και De Blankaart, προσφέρουν καλλιτεχνικά τοπία. Στην πόλη, υπάρχει μια μεγάλη πλατεία της αγοράς, ξαναχτίστηκε από τον βομβαρδισμό του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η Δύση του Θανάτου στο Diksmuide έχει γίνει ένα συμβολικό σημείο για την έντονη αντίσταση των Βέλγων στρατευμάτων.

Τι να φάτε και να πίνετε

Frites - οι εσφαλμένες "γαλλικές" πατάτες. Αρκετά το εθνικό πιάτο, εκτός από τα υπέροχα waterzooi. Τους έχετε με μαγιονέζα.

Waterzooi - από μια φλαμανδική λέξη που σημαίνει "σιγοβράζοντας νερό" έρχεται ένα πλούσιο σούπας τοπικό ψάρι (ή κοτόπουλο) με λαχανικά και βότανα, εμπλουτισμένο συχνά από ένα τρίο του καλού θεού της κουζίνας: βούτυρο, κρόκους αυγών και κρέμα γάλακτος.

Carbonadees - κρέας μαγειρεμένο με καφέ μπύρα, το εθνικό πιάτο του Βελγίου.

Βελγικό Endive - Λευκόχρυσο, έντομο που διατηρείται στο σκοτάδι για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Συχνά σερβίρεται βραστό.

Σοκολάτα - βελγική σοκολάτα! Ναι, είναι αυτονόητο.

Μπύρα - Οι λάτρεις του Bud Lite δεν χρειάζεται να διαβάσουν περαιτέρω. Οι υπόλοιποι που σας αρέσουν ποικιλία και γεύση πρέπει να δοκιμάσουν ένα από αυτά: Lambic Ale, Abbey και Trappist Ale, Witbier (σιτάρι), Sour Ale, Brown Ale, Amber Ale ή Strong Golden Ale. Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε την Pilsner.