Ένας συνοπτικός οδηγός για το Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του Βασιλείου των Κάτω Χωρών. Αποδίδει το όνομά του από το γεγονός ότι βρίσκεται εκεί όπου ο ποταμός Amstel συνδέθηκε με ένα φράγμα φράγματος που χτίστηκε γύρω στο 1240.

Το Άμστερνταμ είναι ένας από τους μεγάλους προορισμούς της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη γύρω από ημικυκλικούς δακτυλίους των καναλιών που διασχίζουν πάνω από 400 γέφυρες. Οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στο να την αποκαλούν "Βενετία του Βορρά", αλλά το Άμστερνταμ δεν έχει καθόλου πίσω στο κανάλι του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

Πότε να πάτε

Οι Κάτω Χώρες έχουν εύκρατο θαλάσσιο κλίμα με δροσερούς χειμώνες και ήπια καλοκαίρια. Ο καλύτερος καιρός στο Άμστερνταμ είναι τον Απρίλιο-Οκτώβριο Απρίλιος και Μάιος είναι καλό για την προβολή αυτών των διάσημων τουλίπες. Το καλοκαίρι είναι πιο ανεκτό για όσους δεν μπορούν να πάρουν τη θερμότητα των ακτών της Μεσογείου τον Αύγουστο. Ο χειμώνας μπορεί να είναι κρύος, υγιής και γκρίζος, αλλά ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στο πατινάζ σε κανάλι ή να καθίσει γύρω από το τζάκι σε ένα μεσαιωνικό ολλανδικό σπίτι με ένα ζεστό νεκρό στο χέρι; Ανατρέξτε στα διαγράμματα του κλίματος και των βροχοπτώσεων του Άμστερνταμ για μια ιστορική ματιά στο καιρό και το ιστορικό κλίμα του Άμστερνταμ

Άμστερνταμ Τέχνη και Μουσεία

Ναι, υπήρχαν πραγματικά αρκετοί παλιοί Ολλανδοί δάσκαλοι. Ήξεραν το φως. Τα αγαπημένα μου είναι τα πορτρέτα της ζωής των αγροτών που εγχύονται από την χυδαία λάμψη φωτιάς, ή ίσως είναι το διάσημο τζιν της Ολλανδίας (genever).

Το Άμστερνταμ, όπως μπορείτε να φανταστείτε, έχει πολλά μουσεία τέχνης. Ο Rembrandt εκπροσωπείται καλά στο Rijksmuseum, μαζί με άλλους σημαντικούς ολλανδούς καλλιτέχνες.

Το Ερμιτάζ του Άμστερνταμ στεγάζεται σε ένα κτίριο που ήταν παλιό σπίτι για 324 χρόνια και περιλαμβάνει Ερμιτάζ για παιδιά. Το μουσείο Βαν Γκογκ είναι απαραίτητη και για τους λάτρεις της τέχνης και το σπίτι του μουσείου της Άννας Φρανκ πρέπει να είναι απαραίτητο για όλους όσους μπορεί να έχει την τάση να βλέπει το αυθαίρετο μίσος ως λύση στα αντιληπτά κοινωνικά προβλήματα.

Δείτε τα μουσεία του Άμστερνταμ για περισσότερα.

Μετάβαση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

Με τρένο: Υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός μέσα στην κεντρική αίθουσα του αεροδρομίου κάτω από το Schiphol Plaza που προσφέρει απευθείας τρένα από το αεροδρόμιο προς το σταθμό Amsterdam Centraal, καθώς και τρένα σε άλλους προορισμούς, όπως το Βερολίνο της Γερμανίας.

Ταξί: Μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Schiphol Travel Taxi online.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μεταφορά; Δείτε τη μετάβαση από το Άμστερνταμ στο αεροδρόμιο Schiphol .

Ο χώρος του αεροδρομίου Schiphol του Άμστερνταμ διαθέτει ένα δρομολόγιο που καλύπτει όλους τους τύπους μεταφορών προς το αεροδρόμιο

Ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol

Το Sheraton Schiphol βρίσκεται μέσα στην ένωση του αεροδρομίου, που συνδέεται με το τερματικό με καλυμμένο διάδρομο. Ένα νέο ξενοδοχείο, citizenM, είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένο με τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου και το σιδηροδρομικό σταθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ξενοδοχεία κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol, δείτε τους χαρτογραφημένους στο Venere (Book Schiphol Aiport Hotels Direct).

Προορισμοί κοντά στο αεροδρόμιο

Όλη η Ολλανδία είναι προσβάσιμη από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Εκτός από το ίδιο το Άμστερνταμ, μας αρέσει το Haarlem, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά και σχεδόν όλη τη Noord-Holland, βόρεια του Άμστερνταμ. Βέβαια, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Γερμανία δεν απέχουν πολύ: έξι τρένα την ημέρα αναχωρούν για το Βερολίνο από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου, αφού λίγο περισσότερο από έξι ώρες φτάνουν στον προορισμό τους.

Πραγματα να κανεις

Amsterdam Layover? Κανένα πρόβλημα.

Να κολλήσετε σε ένα αεροδρόμιο είναι ο εφιάλτης κάθε ταξιδιώτη - εκτός εάν είστε στο Άμστερνταμ. Το Άμστερνταμ Schiphol είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στη γη των layovers. Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά ψώνια, αλλά ο ολλανδικός κόμβος προσφέρει πολύ περισσότερα από απλά αφορολόγητα τσιγάρα και εκπτωτικό ποτό. Εδώ είναι μερικά σημεία.

1. Rijksmuseum
Το παγκοσμίου φήμης Rijksmuseum έχει ένα μικρό υποκατάστημα στο αεροδρόμιο - και η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν. Η περιστρεφόμενη εμφάνιση υπογραμμίζει τις πτυχές του ολλανδικού πολιτισμού. Επιπλέον, το μουσείο κατάστημα προσφέρει μια ευχάριστη εναλλακτική λύση για τα κολλώδη σουβενίρ πανταχού παρόντα στα αεροδρόμια.
2. Ολλανδικό Καζίνο
Δεν έχετε ξοδέψει αρκετά χρήματα στην πτήση σας; Θέλετε να απαλλαγείτε από την υπέρβαση; Δοκιμάστε την τύχη σας: Αίθουσα αναχώρησης 2 - πίσω από τον έλεγχο διαβατηρίων - ανάμεσα στις πύλες E και F.
3.

Πανοραμική βεράντα
Εάν έχετε κάποιο επιπλέον χρόνο, σκεφτείτε να βγείτε έξω. Η βεράντα διαθέτει ένα παλιό αεροπλάνο, το οποίο μπορείτε να εισέλθετε και να περιηγηθείτε δωρεάν.
4. Πάρκο αεροδρομίου
Αυτό το πράσινο σαλόνι στο Terminal D εμπνέεται από τη φύση. Σίγουρα, το χορτάρι είναι AstroTurf και το birdong καταγράφεται. Ακόμα, με καρέκλες τσαντών φασολιών, ξαπλώστρες και χαρτικά ποδήλατα - όλα διαθέσιμα δωρεάν - ποιος διαμαρτύρεται; Μπορείτε επίσης να βγείτε έξω στη μικρή βεράντα για μια ανάσα καθαρού αέρα.
5. Yotel
Νοικιάστε ένα κρεβάτι την ώρα. Όχι, δεν είναι τόσο απολαυστικό όσο ακούγεται. Στο Yotel, ένα παιδί αγάπης του καταστήματος επίπλων σχεδιαστής και ένα ξενοδοχείο Capsule Tokyo, μπορείτε να κάνετε κράτηση δωματίου για μόλις τέσσερις ώρες. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεόραση, να βγείτε μακριά και ντους πριν από την επόμενη πτήση, αυτό είναι το μέρος.

Αν έχετε περισσότερες από 5 ώρες, ίσως να θέλετε να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ. Από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου, η άφιξη στο κέντρο της πόλης διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά.

Άμστερνταμ Μεταφορές

Σκεφτείτε ποδήλατα, τραμ, βάρκες και λεωφορεία. Μάλλον δεν θέλετε να οδηγήσετε εδώ. Αλλά και πάλι δεν χρειάζεται να? οι επιλογές μαζικής μεταφοράς είναι εύκολη, γρήγορη και στην περίπτωση των καραβιών, μερικές φορές ρομαντικές.

Πώς λειτουργούν τα τραμ και τα λεωφορεία

Το Άμστερνταμ χωρίζεται σε ζώνες. Ένα εισιτήριο για τη βόλτα σε μια ενιαία ζώνη κοστίζει 1,60 ευρώ. Κάθε πρόσθετη ζώνη διέλευσης κοστίζει 0,80 ευρώ. Μπορείτε να πάρετε κάρτες έκπτωσης (stripcard ή "strippencard") σε καπνοπωλείο καθώς και σε καταστήματα GVB (εταιρεία μεταφορών). Κάθε λωρίδα στην κάρτα αντιπροσωπεύει ένα μόνο ταξίδι. Αν ταξιδεύετε πολύ με το λεωφορείο ή το τραμ, μπορείτε να περάσετε ένα, δύο ή τρία ημερών στις ίδιες πρίζες.

Το Canal Bus

Για μια μικρή χρέωση μπορείτε να πετάξετε σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς στο κεντρικό Άμστερνταμ στο Canal Bus. Το εισιτήριο σας για βόλτα είναι καλό όλη την ημέρα και μέχρι το μεσημέρι το επόμενο. Τα παιδιά ταξιδεύουν για 11 ευρώ.

Αεροδρόμια και τρένα

Ο κεντρικός σταθμός του Άμστερνταμ βρίσκεται στο κέντρο του ομόκεντρου κύκλου των καναλιών. Πρόκειται για έναν πολυσύχναστο σταθμό και ίσως να σκεφτείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων για το ταξίδι σας από το Άμστερνταμ.

Το κύριο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ είναι το Schiphol. Το τρένο είναι ο ταχύτερος και πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε στο Schiphol. Από το Schiphol μπορείτε να πάρετε τρένα οπουδήποτε στην Ολλανδία.

Κίνδυνοι: Να γνωρίζετε ότι οι πορτοφολάδες συχνάζουν το τρένο από το Schiphol στον κεντρικό σταθμό, καθώς και τις τοποθεσίες ATM.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μεταφορά

Βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τη μεταφορά στο Άμστερνταμ από την κατηγορία μεταφορών του Άμστερνταμ.

Για να φτάσετε στο Άμστερνταμ από το Λονδίνο, ανατρέξτε στο Πώς να φτάσετε από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ

Τροφίμων στο Άμστερνταμ

Δοκιμάστε το ινδονησιακό rijsttafel , ένα "τραπέζι ρύζι" που ήρθε στο Άμστερνταμ ως αποτέλεσμα των ολλανδικών αποικιακών εκμεταλλεύσεων. Φροντίστε ότι πολλά εστιατόρια έχουν προσαρμόσει τα καρυκεύματα προς τα απαλά για να ταιριάζουν στην τοπική και τουριστική γεύση, οπότε το φαγητό μπορεί να μην είναι τόσο αυθεντικό όσο νομίζετε. Εδώ είναι μερικές προτάσεις για το πού να το φάτε: Καλύτερα ινδονησιακά εστιατόρια στο Άμστερνταμ .

Όπως και στις πόλεις των ΗΠΑ, το Άμστερνταμ έχει έναν πλούτο διαφορετικών κουζινών που εκπροσωπούνται. Θα μπορείτε να φάτε έξω ή σε κήπο σε πολλά εστιατόρια το καλοκαίρι.

Συναυλίες

Το Concertgebouw θεωρείται ότι έχει μερικές από τις καλύτερες ακουστικές του κόσμου, καθώς και ότι φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες ορχήστρες.

Βοτανικός κήπος

Ξεκίνησε ως κήπος με βότανα για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς το 1682, ο βοτανικός κήπος του Άμστερνταμ αυξήθηκε όταν πρόσθεσε τις εξωτικές προσφορές της Ανατολικής Ινδίας. Τώρα υπάρχουν τόνοι θερμοκηπίων και ένα γαλήνιο καφέ.

Het Koninklijk Paleis te Amsterdam (Το Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ)

Το Βασιλικό Παλάτι είναι ένα περίτεχνο δημαρχείο του 17ου αιώνα που μετατράπηκε σε βασιλικό παλάτι από τον Ναπολέοντα το 1808, από όπου έρχεται η μεγάλη συλλογή έπιπλα στυλ Empire, πολυελαίοι και ρολόγια. Το παλάτι εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για επίσημες λειτουργίες από τη βασίλισσα. Το καλοκαίρι το παλάτι είναι ανοικτό στο κοινό.

Προτεινόμενος χάρτης

Το Άμστερνταμ εκπροσωπείται στους εξωφρενικά έξυπνους Χάρτες των Τροχών της Ευρώπης

Για περισσότερα Άμστερνταμ, επισκεφθείτε τον ταξιδιωτικό μας κατάλογο του Άμστερνταμ για πληροφορίες σχετικά με όλα τα σημαντικά μουσεία, καταλύματα, εστιατόρια, εκτυπώσιμους χάρτες και τουριστικά αξιοθέατα στο Άμστερνταμ. Επίσης, δείτε το site about.com που είναι απολύτως αφιερωμένο στο Άμστερνταμ.