Το ιερό φρέσκο ​​πουλί της Μπαρμπούντα

Περισσότεροι από 5.000 γιγαντιαίοι πουλιά κατοικούν σε τεράστιους χώρους φωλεοποίησης

Το Lighthouse Bay Resort στην Μπαρμπούντα είναι για τα πτηνά - Fregate Birds, για να είμαστε πιο ακριβείς. Όταν είστε φιλοξενούμενοι αυτής της μπουτίκ all-inclusive στο μικροσκοπικό νησί της Μπαρμπούντα, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια παράπλευρη εκδρομή στο Frigate Bird Sanctuary, μια γιγαντιαία περιοχή φωλεοποίησης για τα μεγαλειώδη πουλιά που είναι ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στον κόσμο. Ελέγξτε τιμές και κριτικές για Barbuda στο TripAdvisor.

Το ιερό φρέσκο ​​πουλί της Μπαρμπούντα

Από τον κόλπο του Φάρους, παίρνετε μια καθοδηγούμενη ταχύπλοα σκάφος σε όλη την λιμνοθάλασσα του Codrington, επιβραδύνοντας σε μια περιπέτεια καθώς πλησιάζετε στο ιερό, τους ουρανούς που γεμίζουν με τα τεράστια ζώα σε μια σειρά από μαγγρόβια που αποτελούν το "Man of War Island" τα πουλιά που φέρουν αυτό το ψευδώνυμο για την τάση τους να καταδιώκουν και να παρενοχλούν άλλα πτηνά νερού με τρόπο παρόμοιο με τον πόλεμο για να κλέψουν τα ψάρια τους.

Δεν θα σας ενοχλούν εδώ, καθώς γλιστράτε από τις εκτάσεις για να δείτε μερικά από τα ωραιότερα πουλιά που έχει να προσφέρει η Μητέρα Φύση, τα αρσενικά με πτέρυγα μήκους άνω των επτά ποδιών (που λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη αναλογία στο σώμα της μέγεθος οποιουδήποτε πουλιού στον κόσμο) και λαιμούς κόκκινων φτερών που φουσκώνουν σε τεράστιο μέγεθος, το οποίο εξυπηρετεί δύο σκοπούς: Προσέλκυση θηλυκών και άμυνας.

Πραγματικά φτάνετε στην ακτή αρκετά κοντά στην περιοχή φωλιάσματος, τοποθετώντας σας σε απόσταση περίπου 10 ποδιών, έτσι οι ευκαιρίες φωτογραφιών είναι ατελείωτες, τραβώντας φωτογραφίες από αρσενικά πουλιά που φουσκώνουν τα στήθη τους και χτυπάνε τα φτερά τους ή τις μητέρες που πετούν μέσα στον ουρανό αναζητώντας φαγητό. Ένας τηλεφακός θα σας φέρει αρκετά κοντά για να τραβήξετε κάποιες εξαιρετικές φωτογραφίες, αλλά ακόμα και οι μικρότερες κάμερες κάνουν μια αξιέπαινη δουλειά για να καταγράψουν την περιπέτεια σας στο ιερό.

Την ημέρα που επισκεφθήκαμε, ήταν ασυνήθιστα θλιμμένη και χύνοντας βροχή, αλλά αυτό δεν αποθάρρυνε τον ενθουσιασμό μας για αυτά τα αξιοσημείωτα ζώα, τα αρσενικά που φουσκώνουν, τα θηλυκά που φρουρούν τους νέους τους, τα λευκά φουντωτά κεφάλια των νέων, που σκάβουν από τις φωλιές τους, τόσο μεγάλες όσο τα εννέα με τα δώδεκα πόδια.

Η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί πάνω από 5.000 πτηνά φρεγάτα και περισσότερα από 170 είδη πτηνών (πέντε από αυτά φρεγάτες), συμπεριλαμβανομένων των πελεκάνων, των κραυγαλέων, των ιπποειδών, των ιβών, των ερωδιών, των αλιέων βασιλιάδων και των τροπικών ψευδεπίγραφων πτηνών. Το ιερό είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα για Barbuda και τη γειτονική Αντίγκουα.

Η μακροζωία αυτών των όμορφων πλασμάτων είναι καταπληκτική: Οι φρεγάτες είναι τα παλαιότερα γνωστά είδη πτηνών, τα οποία έχουν εντοπιστεί περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια.

Όσο δελεαστικό είναι να παραμείνετε στην παραλία του Lighthouse Bay (ελέγξτε τις τιμές και τις κριτικές για το TripAdvisor), ξεφύγετε για ένα μέρος της ημέρας για να παρατηρήσετε ένα από τα πιο φανταστικά φυσικά θαύματα στη Barbuda.

Επίσκεψη Essentials

Το κόστος του να δείτε το ιερό εξαρτάται από τον τοπικό πωλητή από το Codrington, καθώς οι τιμές ποικίλλουν. Το Lighthouse Bay Resort συνάπτει συμβάσεις με έναν τοπικό πάροχο που δίνει ξεναγήσεις για $ 100 ανά άτομο. Αν έχετε τη δική σας βάρκα στη λιμνοθάλασσα, μπορείτε να επισκεφθείτε μόνοι σας χωρίς κόστος. Το ιερό βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της λίμνης Codrington και είναι ανοιχτό για επισκέψεις από την αυγή μέχρι το σούρουπο καθημερινά. Ένας χρήσιμος ιστότοπος είναι http://www.antigua-barbuda.org/agbar01.htm, ο οποίος αναφέρει τον αριθμό για τουριστικές πληροφορίες ως +1 268 462 0480.