Τα πάντα για τον Ιστορικό και Διασκεδαστικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Tacoma

Οικογενειακή διασκέδαση στο Κέντρο Broadway

Η τελετή φωτισμού των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων του Tacoma στο 9ο και το Broadway - στην καρδιά της περιοχής του θεάτρου T-Town - είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα events kick-off των διακοπών της South Sound. Η εκδήλωση ξεκινά με μια τραγουδιστική ή κλασική ταινία στο θέατρο Pantages. Τα τελευταία χρόνια, η παράσταση ήταν "Grease", "Chitty Chitty Bang Bang" ή "Ο Ήχος της Μουσικής". Η παράσταση είναι πάντα φιλική προς την οικογένεια.

2017 Φωτισμός Χριστουγέννων

Το 2017, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου.

Το απόγευμα θα ξεκινήσει με μια επίδειξη στις 3 μ.μ. με τίτλο SNOWKUS POKUS του Cirque-tacular - μια φανταστική, φιλική προς την οικογένεια και νυχτερινή κυκλική παράσταση. Τα εισιτήρια για την παράσταση είναι $ 19- $ 49. Ο φωτισμός του δέντρου ξεκινάει μετά την παράσταση στις 5:30 μ.μ. Αυτό το μέρος της νύχτας είναι δωρεάν και ο καθένας καλωσορίζεται για να παρακολουθήσει εάν ή όχι πήγε στην προηγούμενη επίδειξη. Το φετινό γεγονός είναι ο 72ος ετήσιος φωτισμός δέντρων! Μαζί με το δέντρο, οι παρευρισκόμενοι μπορούν επίσης να περιμένουν κάλαντα και φωτογραφίες με το Santa.

Τι κάνει το μοναδικό δέντρο του Tacoma

Μετά από μια επίδειξη στο Κέντρο Broadway κάθε χρόνο, το λόμπι Pantages καλωσορίζει θεατρικούς ταξιδιώτες και μέλη της κοινότητας για το δωρεάν φωτισμό δέντρων διακοπών. Πριν ξεκινήσουν τα φώτα, υπάρχουν πολλά κάλαντα, φωτογραφίες με το Santa και διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους. Και τότε - τα φώτα συνεχίζονται! Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Tacoma βρίσκεται λίγο έξω από το θέατρο στο 9ο και στο Broadway. Συνήθως, το δέντρο είναι περίπου 60 πόδια ψηλό και έρχεται κατευθείαν από την κοινή βάση Lewis McChord κοντά.

Ίσως να νομίζετε ότι ο φωτισμός των δέντρων διακοπών του Tacoma είναι μόνο ένας ακόμα φωτισμός δέντρων. Υπάρχουν πολλά στη Δυτική Ουάσινγκτον, εξάλλου. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα μεγάλο οικογενειακό γεγονός για την περίοδο των διακοπών, αλλά και ένα από τα πιο ιστορικά γεγονότα της περιοχής. Ίσως να μην το μαντέψετε, αλλά η Tacoma έχει πραγματοποιήσει μια τελετή φωτισμού χριστουγεννιάτικων δέντρων από το 1919!

Σήμερα, τα δέντρα ανεβαίνουν στο 9ο και στο Μπρόντγουεϊ στην περιοχή θεάτρου του Tacoma, όπου έχουν ανέβει από το 1945. Ακόμη και πιο πίσω από αυτό, το Tacoma πραγματοποίησε την τελετή φωτισμού δέντρων στο Wright Park . Δεν έχει σημασία τι συνέβη στην αμερικανική ιστορία - τη Μεγάλη Κατάθλιψη, τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Πόλεμο του Βιετνάμ, ενεργειακές κρίσεις, ύφεση - η τελετή φωτισμού των δένδρων συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με άρθρο του News Tribune από το 1945, πριν από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η ηλεκτρική ενέργεια ήταν φτηνή και οι κάτοικοι του Tacoma πήγαν όλοι έξω, διακοσμώντας τα δέντρα στις αυλές τους. Υπήρχαν ακόμη και οι διαγωνισμοί των δέντρων, οι οποίοι έριχναν τους κατοίκους του Tacoma ενάντια στον άλλο για να δουν ποια αυλή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη. Τα λεωφορεία περιηγήσεων έφεραν γύρω τους τους επισκέπτες της πόλης για να δουν τα καλύτερα σπίτια. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, με το βορειοδυτικό τμήμα της σειράς ιαπωνικών βόμβων, η πόλη έχασε τη γεύση της για φωτεινούς φωτισμούς. Οι αγώνες δέντρων έπεσαν έξω και το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της πόλης πήρε σημαντικά πιο αδύναμη.

Σήμερα, τα δέντρα τείνουν να είναι περίπου 50 έως 60 πόδια ψηλά, αλλά στο παρελθόν, τα δέντρα ήταν περισσότερο από 100 πόδια ψηλά. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη δεκαετία του 1960, η Τακόμα ήταν συχνά στο τρέξιμο για το ψηλότερο δέντρο στο έθνος. Το 1954, ο Tacoma σημείωσε μάλιστα μια αναφορά στο Ed Sullivan Show ως πιθανώς το ψηλότερο δέντρο του έθνους σε ύψος περισσότερο από 100 πόδια!

Δέκα πόδια του δέντρου πηγαίνουν πάντοτε στο έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι το δέντρο δεν πέφτει, αλλά ακόμα - ένα ύψος 100 ποδιών είναι ένα επίτευγμα. Ακόμα και σήμερα, το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Plaza, ίσως το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον πλανήτη, συνήθως ξεπερνά τα 90 πόδια.

Τα δέντρα και οι τελετές έχουν αντιμετωπίσει άλλες προκλήσεις κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Για πολύ καιρό, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000, έγινε παρέλαση. Ο Σάντα έφτασε στο τέλος της παρέλασης και έριξε το διακόπτη για να φωτίσει το δέντρο, αλλά οι παραστάσεις έχαναν τη συμμετοχή μέχρι τελικά σταμάτησαν συνολικά το 2005.

Το 2010, το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Tacoma έγινε πράσινο με ένα σύστημα φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Η τελετή των δέντρων έχει επιζήσει όταν το κέντρο της πόλης ήταν ανενεργό, και σήμερα λάμπει σε μια αναβιωμένη και δημοφιλής περιοχή θεάτρου. Βασιστείτε στην τελετή φωτισμού των δέντρων διακοπών του Tacoma που σπρώχνει στο μέλλον, παρέχοντας ένα beacon στον κεντρικό πυρήνα του Tacoma.

Πηγές: Παλαιά ειδησεογραφικά δρώμενα του Tacoma και οι χρόνοι Tacoma από τη δημόσια βιβλιοθήκη Tacoma Northwest Room