Η ιστορία του Αγίου Ντιτρόιτ άγαλμα

Μπορεί να μοιάζει λίγο σαν το Jolly Green Giant, αλλά το 26-πόδι-ψηλό άγαλμα "Spirit of Detroit" που γλυπτό από τον Marshall Fredericks στη δεκαετία του 1950 έχει γίνει ένα σύμβολο του Ντιτρόιτ και ορόσημο. Το άγαλμα στην πραγματικότητα απεικονίζει έναν κάτοικο που κατέχει μια σφαίρα στο ένα χέρι και μια οικογενειακή ομάδα στο άλλο. Η πλάκα του αγάλματος διαβάζει: "Μέσα από το πνεύμα του ανθρώπου εκδηλώνεται στην οικογένεια, η ευγενέστερη ανθρώπινη σχέση".

Jolly Green Giant

Με το πέρασμα των χρόνων, το χάλκινο άγαλμα ανέπτυξε το ψευδώνυμο "Jolly Green Giant". Με το καινούριο μανικιούρ, το άγαλμα φάνηκε να ζωντανεύει. Για παράδειγμα, μια νύχτα γύρω από την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (ή γύρω από αυτό), ο μεγάλος πράσινος τύπος επέστρεψε προφανώς σε όλη την Woodward Avenue στον γυμνό χορευτή μπαλέτου που απεικονίζεται στο γλυπτό Dance Step του Giacomo Manzu. Ενώ κανείς δεν είδε πραγματικά το Jolly Green Giant κατά τη διάρκεια των νυχτερινών περιπλανήσεών του, τα πράσινα ίχνη βρέθηκαν στο πεζοδρόμιο το επόμενο πρωί συνδέοντας τα δύο αγάλματα.

Ο Jolly Green Giant πιάστηκε στην πράξη, ωστόσο, όταν αγωνίστηκε με μια φανέλα του Red Wing για τον εορτασμό της νίκης Stanley Cup της ομάδας το 1997. Είναι πλέον μια παράδοση για τον μπρονζέ να φορέσει τη φανέλα όποτε κερδίζουν τα Red Wings.

Τοποθεσία

Το άγαλμα βρίσκεται στο κτίριο City-County (γνωστός και ως Coleman A. Young Municipal Center) στη βάση της λεωφόρου Woodward και απέναντι από τη λεωφόρο Jefferson, από το Κέντρο Αναγέννησης GM στο κέντρο του Ντιτρόιτ.

Επιγραφή στην πέτρα πίσω από το άγαλμα:

«Τώρα ο Κύριος είναι εκείνο το Πνεύμα · και όπου είναι το Πνεύμα του Κυρίου, υπάρχει ελευθερία».