Όλα για το Μεγάλο Τροχό του Σιάτλ

Το τροχό του Seattle Great Wheel αναβοσβήνει στην προβλήτα 57 και άλλαξε για πάντα την προκυμαία του Σιάτλ. Με πλήρως θερμαινόμενες ή κλιματιζόμενες γόνδολες και εκπληκτική θέα, ο τροχός αυτός είναι ένα μεγάλο αξιοθέατο για να καταπλήξει τους επισκέπτες εκτός πόλης, αλλά και διασκέδαση για τους ντόπιους, επίσης.

Κατανεμημένη σε χιλιάδες φώτα LED, ο τροχός μπορεί να βάλει ένα θεαματικό show για αθλητικές διοργανώσεις ή διακοπές . Τα φώτα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια ποικιλία από πράγματα - στροβιλίζω, φλας και άλλα μοτίβα ή ακόμα και να γιορτάζουν τα χρώματα της ομάδας των Ναυτικών, των Seahawks ή άλλων τοπικών ομάδων.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει ειδική προβολή φωτός, ο τροχός φωτίζεται πάντα τη νύχτα.

Το Seattle Great Wheel είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης για έναν λόγο. Έχει κάποια καταπληκτική θέα. Σίγουρα, μπορείτε να πάτε στην κορυφή της διαστημικής βελόνας, αλλά αυτός ο γιγαντιαίος τροχός είναι σκαρφαλωμένος ακριβώς πάνω στο νερό, έτσι έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα για όποιον αγαπά την θέα στο νερό.

Οι Riders επιβιβάζονται σε γόνδολες που φιλοξενούν μέχρι και οκτώ άτομα κάθε φορά, οπότε πιθανότατα δεν θα έχετε μια γόνδολα για τον εαυτό σας εάν βρίσκεστε σε μικρότερη ομάδα, αλλά υπάρχει αρκετός χώρος που θα έχετε ακόμα αρκετή πρόσβαση στις απόψεις. Οι γόνδολες του τροχού είναι κλειστές και διαθέτουν θέρμανση και κλιματισμό, έτσι ώστε οι αναβάτες να μπορούν να απολαύσουν αυτή τη διαδρομή όλο το χρόνο. Οι απόψεις είναι εκπληκτικές από όλες τις πλευρές - ο ήχος Puget , ο ορίζοντας του Σηάτλ και τα βουνά θα είναι ορατά σε ξεκάθαρες μέρες. Στις θολό ημέρες, οι απόψεις είναι ακόμα καλές, αλλά αν έχετε καθόλου την ευκαιρία να περιμένετε μια καθαρή μέρα, αξίζει να περιμένετε.

Στο πιο απομακρυσμένο σημείο τους, οι γόνδολες είναι 40 πόδια πάνω από το νερό. Ορισμένες από τις γόνδολες έχουν επίσης δάπεδα με γυάλινο πάτο, γεγονός που καθιστά τη διέλευση του Puget Sound λίγο πιο συναρπαστική.

Αν ψάχνετε για κάτι παραπάνω για την εμπειρία του Great Wheel, σκεφτείτε μια VIP γόνδολα. VIPs παίρνουν μόνο τέσσερις ανθρώπους σε ένα αυτοκίνητο που είναι στολισμένο με τέσσερα κάθισμα κουβά, ένα στερεοφωνικό σύστημα και ένα γυάλινο πάτωμα για να προσθέσετε λίγο επιπλέον oomph στις ήδη δροσερές απόψεις.

Παίρνετε επίσης ένα τοστ σαμπάνιας στο κοντινό Fisherman's Restaurant, ένα πουκάμισο σουβενίρ και προνόμια μπροστά.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Σιάτλ: Δωρεάν Περιηγήσεις | Δωρεάν πράγματα να κάνετε στο Σιάτλ

Γεγονότα για το Μεγάλο Τροχό του Σιάτλ

Διάμετρος: 175 πόδια
Ύψος: 200 πόδια
Αριθμός γόνδολων: 42
Άτομα ανά γόνδολα: Μέχρι 8. Ανάλογα με το πλήθος, μικρότερες ομάδες μπορεί να έχουν μια γόνδολα για τον εαυτό τους ή και όχι.

Εισιτήρια

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια είτε σε προχωρημένη βάση είτε σε απευθείας σύνδεση εκ των προτέρων.

Τι άλλο μπορώ να κάνω στην προβλήτα 57;

Το Pier 57 έχει μια παλιά έκκληση σε αυτό, συνοδεύεται από ένα vintage carousel και μια arcade παιχνιδιών. Υπάρχουν μερικά καταστήματα εδώ, όπως τα Pirates Plunder, τα Zongo Gifts και το The Sports Den καθώς και μερικά εστιατόρια.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Pier 57 είναι μια άλλη διαδρομή που άνοιξε στα μέσα του 2016 με το όνομα Wings over Washington . Εάν δεν είστε οπαδός των υψών, τα Wings πάνω από την Ουάσινγκτον μπορεί να είναι το σωστό ποσό συγκίνησης, καθώς προσομοιώνει μόνο τα ύψη και την πτήση, αλλά δεν είστε καθόλου μακριά από το έδαφος. Προσφέρει επίσης μια φανταστική προεπισκόπηση ολόκληρου του κράτους με μοναδικό τρόπο.

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε κοντά, αφού το Seattle Great Wheel βρίσκεται ακριβώς πάνω στην τουριστική προκυμαία του Σιάτλ. Η Pike Place Market, το Ενυδρείο του Σιάτλ και το κέντρο του Σιάτλ βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από δύο έως δέκα τετράγωνα.

Πότε άνοιξε το Seattle Great Wheel;

29 Ιουνίου 2012.

Πως μετράει ο τροχός του Σιάτλ το Ferris σε άλλους σε όλο τον κόσμο;

Στα 175 πόδια ψηλά, ο Seattle Ferris είναι αρκετά μικρότερος από τους πιο ψηλούς τροχούς του Ferris στον κόσμο. Από τα μέσα του 2012, τα ψηλότερα είναι: Σιγκαπούρη Flyer στα 541 πόδια, Star της Ναντσάνγκ στα 525 πόδια, Λονδίνο Eye στα 443 πόδια, Suzhou Ferris Wheel στα 394 πόδια, και The Southern Star στα 394 πόδια.

Ωστόσο, το Seattle Great Wheel είναι ο ψηλότερος τροχός σε ολόκληρη τη Δυτική Ακτή!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ρότορας στις ΗΠΑ;

Το Τέξας Star Ferris Wheel στο Fair Park, Ντάλας, Τέξας, στα 212 πόδια.

Άλλοι διάσημοι τροχοί ποδηλάτων:

Υπάρχουν γιγαντοί τροχοί Ferris που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, μερικοί πιο διάσημοι από τους άλλους. Ακολουθεί μια λίστα με μερικούς από τους άλλους μεγαλύτερους τροχούς του κόσμου:

το μάτι του Λονδίνου
Santa Pier Monica
Navy Pier στο Σικάγο
Σιγκαπούρη Flyer
Big-O Τόκιο
Texas Star, Ντάλας
Wonder Wheel, νησί Coney
Ρολόι Cosmo, Γιοκοχάμα
Tianjin Eye, Κίνα
Star της Nanchang, Κίνα
Daikanransha, Ιαπωνία
Tempozan Ferris Wheel, Ιαπωνία
Suzhou Ferris Wheel, Κίνα