Γύρω από το Σιάτλ: Χάρτες, μεταφορές, κυκλοφορία και άλλα

Επισκέπτοντας το Σιάτλ ή νέο στην περιοχή; Μπορεί να χρειάζεστε πόρους για να περάσετε την πόλη, από τη δημόσια συγκοινωνία έως τους χάρτες της περιοχής και τις κάμερες κυκλοφορίας. Ο πυρήνας του Σιάτλ δεν είναι μεγάλος, αλλά η μητροπολιτική περιοχή είναι αξιόλογη και συχνά γεμάτη κίνηση. Έχοντας μια ιδέα για τη χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάτε μπορεί να σας βοηθήσει να δέρμα πολλοί πονοκεφάλους κυκλοφορίας, αλλά πέρα ​​από αυτό, η μοναδική γεωγραφία του Σιάτλ σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να πιάσετε ένα πλοίο για να φτάσετε εκεί που πηγαίνετε.

Τα ποδήλατα είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος να φτάσετε και το Υπουργείο Μεταφορών του Σηάτλ παράγει χάρτες για να βοηθήσει τους νέους ποδηλάτες να μάθουν τον καλύτερο τρόπο να φτάσουν από το σημείο Α στο Β.

Ανεξάρτητα από το πώς πρέπει να περάσετε, εδώ είναι μερικοί πόροι για να σας βοηθήσουν στο δρόμο σας.

Δημόσιες συγκοινωνίες στο Σιάτλ

Υπουργείο Μεταφορών της Ουάσινγκτον

Λάβετε ειδοποιήσεις κυκλοφορίας, δρομολόγια πορθμείων και τρένων, ειδοποιήσεις οδικής εργασίας, ειδήσεις ορεινού ταξιδιού, χάρτες και καιρικές συνθήκες. Αυτή η σελίδα από το Υπουργείο Μεταφορών της Ουάσινγκτον έχει πληροφορίες για όλα αυτά.

Δημόσιες συγκοινωνίες από / προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα (Sea-Tac)

Το Sea-Tac είναι το κύριο αεροδρόμιο της περιοχής. Η πρόσβαση στο και από το αεροδρόμιο είναι εύκολη, καθώς είναι ακριβώς έξω από το I-5, αλλά εάν δεν θέλετε να παρκάρετε κοντά στο αεροδρόμιο ή αν δεν έχετε βόλτα, υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι να φτάσετε από και προς το αεροδρόμιο αεροδρόμιο που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κράτος της Φλόριντα

Το Σιάτλ είναι γνωστό για τα ferry boats του και πολλοί άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά από τα εξωτερικά νησιά μέχρι την ηπειρωτική χώρα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα τρέχοντα δρομολόγια, να αγοράσετε εισιτήρια, να φτάσετε στην έρευνα, να εγγραφείτε για ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να δείτε κάμερες πορθμείων.

King County Metro

Η one-stop site σας για όλα τα πράγματα Metro, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων λεωφορείων, των ναύλων, των οδικών οχημάτων, της υπηρεσίας ταξί με νερό και πολλά άλλα. Αυτή είναι μια μεγάλη πρώτη στάση αν προσπαθείτε να φτάσετε στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο.

Μεταφορά ήχου

Το Sound Transit χρησιμοποιεί τη μεταφορά μεταξύ των πόλεων Puget Sound. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μετακινηθείτε μεταξύ Σιάτλ και Τακόμα χωρίς οδήγηση, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κοιτάξετε προς την Sound Transit. Το Sound Transit παρέχει επίσης λεωφορεία προς το αεροδρόμιο.

Λαγωνικό

Η υπηρεσία Greyhound είναι διαθέσιμη στο κέντρο του Σιάτλ με τον κύριο κόμβο της στην οδό 811 Stewart Street. Ενώ το King County Metro και το Sound Transit προσφέρουν υπηρεσία λεωφορείου σε περιοχές έξω από το Σιάτλ, το Greyhound είναι ένας καλός πόρος εάν πρέπει να φτάσετε σε μια άλλη πόλη στην περιοχή πέρα ​​από αυτό που προσφέρουν.

Οδικά οχήματα

Αυτό που ξεκίνησε ως το χιούμορ συντομογραφία SLUT (South Lake Union Trolley) έχει επεκταθεί σε ένα σύστημα των οδών τραμ. Το SLUT προσφέρει 1,3 χιλιόμετρα τραμ για το τραμ από και προς τη λίμνη στο κέντρο Westlake. Άλλες διαδρομές τραμ περνούν από το First Hill, το Broadway και οι νέες διαδρομές θα συνεχίσουν να προστίθενται.

Seattle Monorail

Η μονολιθική γραμμή μονοκατοικίας προσφέρει υπηρεσία από και προς το Westlake Center στο κέντρο του Σιάτλ και το Seattle Center (Space Needle, EMP, Key Arena, Ειρηνικό Επιστημονικό Κέντρο, Παιδικό Μουσείο και πολλά άλλα). Το Monorail τείνει προς τους τουρίστες και όχι για ένα πραγματικό μέρος της δημόσιας συγκοινωνίας.

Σύνδεσμος ελαφρού σιδηροδρόμου

Όπως και τα τοπικά τρένα, το Link είναι ένα σύστημα που συνεχίζει να αναπτύσσεται. Για πολλά χρόνια, ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στο Westlake Center και στο αεροδρόμιο, αλλά έχει επίσης στάσεις στο SoDo, τη Διεθνή Περιοχή και στα νότια του Σιάτλ. Άλλες επεκτάσεις το έφεραν στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Amtrak

Η Amtrak εξαντλείται από το σταθμό King Street στο Σηάτλ, στην οδό Jackson Street. Αν θέλετε να βγείτε από την πόλη και να κατεβείτε στο Πόρτλαντ ή μέχρι το Βανκούβερ, BC, αυτό είναι ένας γραφικός τρόπος να το κάνετε!

Ταξί

Το Σιάτλ έχει πολλές εταιρείες ταξί. Τα ταξί είναι συχνά πιο εύκολο να βρεθούν είτε στο αεροδρόμιο είτε σε μεγάλα ξενοδοχεία. Φυσικά, υπηρεσίες όπως το Uber και το Lyft έχουν επίσης μετακινηθεί στην πόλη, όπως και πολλά προγράμματα μεριδίων αυτοκινήτων , οπότε δεν υπάρχει καμία έλλειψη τρόπων για να πάρετε έναν ανελκυστήρα.

Victoria Clipper

Το Clipper Vacations ήταν κάποτε γνωστό αποκλειστικά για αυτή την υπηρεσία μεταφοράς πορθμείων με ταχύπλοο, μόνο για επιβάτες, στη Βικτώρια, π.Χ.

Η εταιρεία εξυπηρετεί τώρα ως πλήρης εταιρεία διακοπών και προσφέρει επίσης δρομολόγια πλοίων προς το νησί Βανκούβερ, το Βανκούβερ και το Σαν Χουάν, καθώς και διακοπές σε πολλές τοποθεσίες γύρω από το Βορειοδυτικό.

Bike Maps

Seattle Τμήμα Μεταφορών (Χάρτες ποδηλάτων)

Το Τμήμα Μεταφορών του Σηάτλ ενημερώνει κάθε χρόνο τους χάρτες ποδηλάτων για να αντικατοπτρίζει τυχόν αλλαγές στις τοπικές λωρίδες ποδηλασίας και μονοπάτια.

Κάμερες κυκλοφορίας

Παρόλο που μπορείτε εύκολα να ελέγξετε την κίνηση στο τηλέφωνό σας ή μέσω των Χαρτών Google, μερικές φορές μπορεί να θέλετε να δείτε περισσότερες από μια κόκκινη, κίτρινη ή πράσινη γραμμή. Οι κάμερες κυκλοφορίας σας βοηθούν να παρακολουθήσετε τον αυτοκινητόδρομο ή τις ταυτοποιημένες διασταυρώσεις.