Πώς να ζητήσετε ένα κοινό με τον Πάπα στη Ρώμη

Είτε είστε θρησκευόμενοι είτε όχι, ένα ταξίδι στο Βατικανό στη Ρώμη είναι μια μεγάλη προσθήκη στις διακοπές σας στην Ευρώπη και αν θέλετε να συναντήσετε τον ίδιο τον Πάπα , μπορείτε να κάνετε μια επίσημη αίτηση για ένα παπικό ακροατήριο με σχετικά ευκολία.

Ενώ λαμβάνετε ένα παπικό ακροατήριο μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο κανείς μπορεί να σκεφτεί, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάρετε ένα εισιτήριο ή βάζοντας επίσημο αίτημα. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε κοινό είναι να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για παπικά ακροατήρια και παρουσίαση στα αγγλικά, αν και ο Πάπας παραδίδει επίσης τις ομιλίες του σε διάφορες άλλες γλώσσες.

Θα πρέπει να κάνετε κράτηση εισιτηρίων πολύ νωρίτερα, αλλά τα εισιτήρια στο ακροατήριο είναι πάντα δωρεάν. Τα ακροατήρια με τον Πάπα κρατούνται σχεδόν κάθε πρωί της Τετάρτης όταν ο Πάπας βρίσκεται στη Ρώμη, αλλά να έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε ότι ο κώδικας ενδυμασίας του Βατικανού απαγορεύει τα σορτς και τις δεξαμενές και απαιτεί να καλύπτονται οι ώμοι των γυναικών.

Πώς να γνωρίσετε ένα παπικό ακροατήριο

Όταν ταξιδεύετε από τη Ρώμη , στην Ιταλία, στο Βατικανό, θα διασχίσετε σε μια ανεξάρτητη χώρα και παρόλο που το Βατικανό δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κανόνες για τα ταξίδια στο εσωτερικό της ΕΕ εξακολουθούν να ισχύουν για την επίσκεψη στην ιερή αυτή πόλη δεν θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας.

Ο Πάπας είναι ένας πρώτος ανερχόμενος, οπότε η παραμονή κοντά στο Βατικανό μπορεί να βοηθήσει όταν προγραμματίζεται να φτάσει αρκετά νωρίς για καλή θέα ενός ακροατηρίου με τον Πάπα, η οποία συνήθως αρχίζει στις 10 π.μ. αν και οι άνθρωποι αρχίζουν να ταιριάζουν τρεις ώρες νωρίτερα.

Το καλοκαίρι, το παπικό ακροατήριο πραγματοποιείται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να φιλοξενήσει μεγαλύτερα πλήθη, αλλά η πλατεία γεμίζει γρήγορα σχεδόν κάθε επίσκεψη.

Ενώ θα χρειαστείτε ένα εισιτήριο εκ των προτέρων για να πλησιάσετε στον Πάπα, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει καταστήσει σαφές ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν, ανεξάρτητα από το αν έχετε εισιτήριο ή όχι, και υπάρχει αρκετός χώρος που στέκεται γύρω από την περίμετρο της πλατείας .

Τι να περιμένετε στο κοινό με τον Πάπα

Μόλις ξεκινήσει η τελετή, ο Αγιώτατος Πάπας Φραγκίσκος θα κάνει χαιρετισμό σε κάθε γλώσσα από τις ομάδες επισκεπτών που έχουν κρατήσει προηγμένα εισιτήρια, τότε θα οδηγήσει το κοινό με μικρές διδασκαλίες και αναγνώσεις, οι οποίες θα γίνουν κυρίως στα ιταλικά.

Ο Πάπας θα καταλήξει στη συνέχεια, οδηγώντας όσους συμμετέχουν σε μια παραπομπή της Λατινικής προσευχής του Πατέρα, η οποία θα τυπωθεί στο πίσω μέρος του εισιτηρίου σας για Παπικό Κοινό. Στη συνέχεια, ο Πάπας θα εκχωρήσει την Αποστολική Του Ευλογία στο πλήθος όταν οι άνθρωποι κοντά στην Αγιότητά Του μπορούν να πλησιάσουν για να ζητήσουν να ευλογεί τα θρησκευτικά τους άρθρα όπως τα κομπολόι.

Ολόκληρη η εκδήλωση διαρκεί λιγότερο από δύο ώρες, αλλά πολλοί θα παραμείνουν στην πλατεία αργότερα, τραγουδώντας ιερούς ύμνους, προσευχόμενοι, ή να κάνουν ειδική περιήγηση στο Βατικανό.

Πάρτε μια επίσημη παπική ευλογία

Η λήψη μιας επίσημης παπικής ευλογίας είναι μια διαφορετική ιστορία. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσετε μια επίσημη παπική ευλογία αν ζείτε έξω από τη Ρώμη και υπάρχουν περιορισμένες περιπτώσεις που δικαιολογούν μια περγαμηνή παπική ευλογία, συμπεριλαμβανομένου ότι πρέπει να είστε βαπτισμένος καθολικός.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Παπικό Γραφείο απευθείας για μια ευλογία μέσω της Υπηρεσίας Αποστολικών Ευτυχιών των Παπικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα αίτησης που κατεβάζετε από το Γραφείο Παπικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η περίπτωσή σας είναι αυτή που ζητά επισήμως μια ευλογία πριν υποβάλλετε.

Το βάπτισμα, η πρώτη Κοινωνία και η Επιβεβαίωση όλοι πληρούν τις προϋποθέσεις για μια Αποστολική Ευλογία από τον Πάπα, όπως και ο γάμος, η ιερατική χειροτονία, η απόκτηση θρησκευτικών επαγγελμάτων, η κοσμική διακονία και οι ειδικές επετείους και γενέθλια.