Οδηγός για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA) ή το Flughafen Frankfurt am Main στα γερμανικά είναι το σημείο εισόδου για πολλούς επισκέπτες στη Γερμανία. Είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας - τέταρτο πολυάσχολο αεροδρόμιο στην Ευρώπη - με πάνω από 65 εκατομμύρια επιβάτες που διέρχονται κάθε χρόνο. Είναι ένας κόμβος για τη Lufthansa καθώς και το Condor και ένα σημαντικό σημείο μεταφοράς για εσωτερικά και διεθνή ταξίδια. Είτε προορισμός σας είναι η πόλη της Φρανκφούρτης είτε άλλος προορισμός στη Γερμανία.

Εγκαταστάσεις αερολιμένα της Φρανκφούρτης

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης βρίσκεται σε 4.942 στρέμματα γης. Έχει δύο τερματικά επιβατών, τέσσερις διαδρόμους και εκτεταμένες υπηρεσίες για ταξιδιώτες.

Υπάρχουν καταστήματα και εστιατόρια - πολλά είναι ανοιχτά 24 ώρες - και το WiFi είναι δωρεάν και απεριόριστο. Διαθέτουν επίσης μηχανές μετρητών, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καζίνο, κομμωτήριο, πλυντήριο, θυρίδες, σπα, φαρμακείο, ταχυδρομείο, αίθουσα γιόγκα και συνεδριακά κέντρα. Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στα 6 καπνιστήρια. Μια ταράτσα επισκεπτών σας επιτρέπει να αφήσετε τους κλειστούς τοίχους του αεροδρομίου και να παρακολουθήσετε τα αεροπλάνα (τερματικός σταθμός 2, 10:00 - 18:00, 3 €). Υπάρχουν παιδικές χαρές που βρίσκονται σε όλο το αεροδρόμιο.

Εάν θέλετε να κοιμηθείτε, το αεροδρόμιο είναι ασφαλές και άφθονο καθιστικό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε κάπου αρκετά άνετα να περάσετε έξω. Το Concourse B είναι ανοιχτό 24 ώρες και τα ντους είναι διαθέσιμα με μικρή χρέωση.

Τερματικά

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διαθέτει δύο κεντρικούς τερματικούς σταθμούς , τον τερματικό σταθμό 1 (μεγαλύτερο και μεγαλύτερο) και τον τερματικό σταθμό 2.

Ο τερματικός σταθμός 1 στεγάζει τα καταλύματα Α, Β, Γ και Ζ και Τ2 στεγάζει τα κοντέρσια D και Ε.

Έχουν εκτεταμένες υπηρεσίες όπως το αεροδρόμιο City Mall (που βρίσκεται στον τερματικό σταθμό 1, αίθουσα αναχωρήσεων Β) με εθνικούς και διεθνείς λιανοπωλητές, σούπερ μάρκετ και πολλά εστιατόρια. Οι τερματικοί σταθμοί συνδέονται μέσω δωρεάν δρομολογίων Skyline Shuttle (χρειάζονται 2 λεπτά από το ένα τερματικό στο άλλο).

Υπάρχει επίσης ένας μικρός τερματικός σταθμός πρώτης κατηγορίας ο οποίος λειτουργεί και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη Lufthansa. Ένα τρίτο τερματικό βρίσκεται υπό κατασκευή με προγραμματισμένο άνοιγμα του 2022 .. αν και εξετάζοντας την αβέβαιη τύχη του αερολιμένα του Βερολίνου, αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να κυμανθεί.

Πληροφορίες επισκεπτών για το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Ελέγξτε τις τρέχουσες αφίξεις και αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Πού είναι το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 12 μίλια νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης της Φρανκφούρτης . Η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο περιλαμβάνεται στη δική της συνοικία της πόλης της Φρανκφούρτης, η οποία ονομάζεται Frankfurt-Flughafen . Το αεροδρόμιο προσφέρει χρήσιμους χάρτες μεταφοράς.

Με τρένο / δημόσιες συγκοινωνίες

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς, και οι δύο βρίσκονται στο Terminal 1.

Ο περιφερειακός σιδηροδρομικός σταθμός του αεροδρομίου προσφέρει μετρό, περιφερειακά και τοπικά τρένα. μπορείτε να πάρετε τις γραμμές του μετρό S8 και S9 στο κέντρο της πόλης της Φρανκφούρτης (περίπου 15 λεπτά) ή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης (περίπου 10 λεπτά).

Ο σιδηροδρομικός σταθμός των μακρινών αποστάσεων του αεροδρομίου βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον τερματικό σταθμό 1, με τρένα υψηλής ταχύτητας (ICE) που φεύγουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η άφιξη των επιβατών σιδηροδρόμων μπορεί να κάνει check in από το σιδηροδρομικό σταθμό για περίπου 60 αεροπορικές εταιρείες.

Με ταξί

Τα ταξί είναι διαθέσιμα και έξω από τους δύο τερματικούς σταθμούς. μια καμπίνα στο κέντρο της Φρανκφούρτης διαρκεί περίπου 20 -30 λεπτά και κοστίζει μεταξύ 35 - 40 ευρώ. Οι τιμές βασίζονται ανά αυτοκίνητο, όχι ανά επιβάτη και δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για τις αποσκευές.

Αν πάτε από τη Φρανκφούρτη στο αεροδρόμιο, πείτε μόνο στον οδηγό της καμπίνας την αεροπορική σας εταιρεία και θα γνωρίζει σε ποιο τερματικό θα σας απομακρύνει.

Με το αυτοκίνητο

Το αεροδρόμιο είναι καλά συνδεδεμένο με το Autobahn, καθώς βρίσκεται κοντά στο Frankfurter Kreuz, όπου διασταυρώνονται δύο πολυσύχναστοι αυτοκινητόδρομοι, Α3 και Α5. Σημάδια στα γερμανικά και τα αγγλικά σημαίνουν σαφώς τη διαδρομή προς το αεροδρόμιο και προς τις διάφορες περιοχές.

Υπάρχουν πολλά γκαράζ στάθμευσης και ακόμη και οι χώροι ασφαλείας των γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου και την οδήγηση στη Γερμανία.

Ξενοδοχεία Αεροδρόμιο Φρανκφούρτη

Υπάρχουν 25 ξενοδοχεία μέσα και γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από / προς το αεροδρόμιο ή βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα τερματικά.