Γύρω από το αεροδρόμιο

Συμβουλές για την εύρεση του τρόπου, τη μετακίνηση μεταξύ των τερματικών και την επίτευξη της πύλης σας

Στο παρελθόν, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο λίγα λεπτά πριν από την ώρα αναχώρησης, να φτάσουν στην πύλη και να επιβιβαστούν στην πτήση τους. Σήμερα, τα αεροπορικά ταξίδια είναι αρκετά διαφορετικά. Οι προβολές ασφαλείας των αεροδρομίων, οι καθυστερήσεις κυκλοφορίας και τα προβλήματα στάθμευσης σημαίνουν ότι οι επιβάτες πρέπει να προγραμματίσουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο πολύ πριν από την ώρα αναχώρησης.

Καθώς σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας, θυμηθείτε να υπολογίσετε τον χρόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε από τον ανιχνευτή εισόδου στην πύλη σας και, αν πάρετε μια πτήση σύνδεσης, από το ένα τερματικό στο άλλο.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο αεροδρόμιο.

Πριν κάνετε κράτηση: Ερευνήστε τις επιλογές σας

Ελέγξτε τον ιστότοπο του αερολιμένα σας για πληροφορίες σχετικά με τις συνδέσεις πτήσεων, τις προβολές ασφαλείας και τις τελωνειακές επιθεωρήσεις, εάν κάνετε διεθνείς συνδέσεις. Θα χρειαστείτε αυτές τις πληροφορίες πριν κλείσετε τις πτήσεις σας.

Ο δικτυακός τόπος του αερολιμένα σας θα σας δείξει επίσης τους καλύτερους τρόπους για να μετακινηθείτε μεταξύ των τερματικών σταθμών και να βρείτε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Θα περιλαμβάνει χάρτη αεροδρομίου, στοιχεία επικοινωνίας για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν από το αεροδρόμιο σας και κατάλογο διαθέσιμων επιβατικών υπηρεσιών.

Εάν το αεροδρόμιο σας έχει περισσότερους από έναν τερματικούς σταθμούς, αναζητήστε πληροφορίες μεταφοράς. Μεγάλα αεροδρόμια συνήθως προσφέρουν λεωφορεία μεταφοράς, μετακινούμενα άτομα ή τρένα αεροδρομίου για να βοηθούν τους επιβάτες να μετακινούνται γρήγορα μεταξύ τερματικών σταθμών. Ανακαλύψτε ποιες υπηρεσίες προσφέρει το αεροδρόμιο σας και εκτυπώστε έναν χάρτη αεροδρομίου για να χρησιμοποιήσετε την ημέρα ταξιδιού σας.

Οι χρήστες αναπηρικών καρεκλών πρέπει να σημειώσουν τις θέσεις του ανελκυστήρα Και πάλι, η εκτύπωση ενός χάρτη του αεροδρομίου και η σημείωση των θέσεων του ανελκυστήρα θα σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας πιο εύκολα.

Ζητήστε από την αεροπορική σας εταιρεία πόση ώρα θα πρέπει να επιτρέπετε για μεταφορές μεταξύ τερματικών σταθμών . Μπορεί επίσης να θέλετε να ζητήσετε συμβουλές από τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει από το αεροδρόμιο σας.

Σχεδιάστε αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια περιόδων πολυάσχολας διακοπών, για να φτάσετε από μια πύλη ή τερματικό σταθμό σε άλλη.

Στο αεροδρόμιο: Ασφάλεια Αεροδρομίου

Οι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο ασφάλειας αεροδρομίου πριν προχωρήσουν στην πύλη αναχώρησης. Σε ορισμένα αεροδρόμια, όπως το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, οι διεθνείς ταξιδιώτες που συνδέονται με άλλη διεθνή πτήση πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερο έλεγχο ασφαλείας στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνδεσης πτήσης. Οι γραμμές ελέγχου ασφαλείας μπορεί να είναι μεγάλες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής. Αφήστε τουλάχιστον τριάντα λεπτά για κάθε έλεγχο ασφαλείας.

Κύρια κατηγορία: Διεθνείς πτήσεις, έλεγχος διαβατηρίων και τελωνεία

Αν τα ταξίδια σας μεταφέρουν σε άλλη χώρα, θα πρέπει να περάσετε από τον έλεγχο διαβατηρίων και τα τελωνεία όταν φτάσετε και όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας. Αφήστε αρκετό χρόνο για αυτή τη διαδικασία, ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών και των διακοπών.

Μερικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Toronto Pearson, απαιτούν από τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκκαθαρίσουν τα αμερικανικά τελωνεία στο Τορόντο και όχι στο αεροδρόμιο προορισμού τους. Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και ειδικοί για την κράτηση αεροπορικών εταιρειών ενδέχεται να μην γνωρίζουν την απαίτηση αυτή και μπορεί να μην επιτρέπουν αρκετό χρόνο για να φτάσετε από το ένα τερματικό στο άλλο και να καθαρίσετε τα έθιμα στην πορεία.

Ειδικές καταστάσεις: Κατοικίδια ζώα και ζώα συντήρησης

Τα κατοικίδια των επιβατών και τα ζώα συντήρησης είναι ευπρόσδεκτα στα αεροδρόμια, αλλά θα χρειαστεί να σχεδιάσετε κάποιο επιπλέον χρόνο για να τείνετε στις ανάγκες σας πριν να επιβιβαστείτε στην πτήση σας. Το αεροδρόμιο σας θα έχει μια περιοχή ανακούφισης κατοικίδιων ζώων κάπου στην ιδιοκτησία, αλλά μπορεί να βρίσκεται μακριά από το τερματικό αναχώρησης.

Ειδικές καταστάσεις: Υπηρεσίες αναπηρικών καρεκλών και γκολφ

Επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία ή ταξιδιωτικό πράκτορα εάν χρειάζεστε ειδικές υπηρεσίες, όπως βοήθεια για αναπηρικές πολυθρόνες ή καροτσάκι γκολφ. Η αεροπορική σας εταιρεία πρέπει να κανονίσει αυτές τις υπηρεσίες για εσάς . Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα, αλλά εάν πετάτε την τελευταία στιγμή, ζητήστε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε όταν κάνετε την κράτησή σας.

Ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία ή ταξιδιωτικό πράκτορα εάν μπορείτε να ανεβείτε σκάλες ή να περπατήσετε σε μεγάλες αποστάσεις. Με βάση τις ανάγκες σας, ο ειδικός του αερομεταφορέα ή ταξιδιωτικός πράκτορας θα τοποθετήσει έναν ειδικό κωδικό στην εγγραφή σας.

Προγραμματίστε επιπλέον χρόνο, πέραν του χρόνου που έχετε διαθέσει για την ασφάλεια των αεροδρομίων, τον έλεγχο διαβατηρίων, τα τελωνεία, τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς / υπηρεσίας και τη μετακίνηση μεταξύ τερματικών, εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες αναπηρικών αμαξιδίων αεροδρομίου ή υπηρεσίες καλαθιού γκολφ. Αυτές οι υπηρεσίες απαιτούν επιπλέον χρόνο. Το αεροδρόμιο σας έχει εργαζόμενους ή εργολάβους που οδηγούν καροτσάκια γκολφ και βοηθούν τους επιβάτες των αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά μπορούν να βοηθήσουν μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό επιβατών τη φορά.

Πάντα να επαναβεβαιώνετε τυχόν ειδικές ρυθμίσεις που έχετε κάνει. Καλέστε την αεροπορική σας εταιρεία 48 ώρες πριν την αναχώρησή σας για να βεβαιωθείτε ότι τα αιτήματά σας έχουν καταγραφεί σωστά.