Βιβλίο Vs. Ηλεκτρονικά Εισιτήρια

Είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα γεύσης

Υπάρχουν δύο τύποι εισιτηρίων που θα συναντήσετε όταν χρησιμοποιείτε μια αεροπορική εταιρεία, δηλαδή το εισιτήριο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο (γνωστό και ως ταξίδι χωρίς εισιτήρια). Τα εισιτήρια χαρτιού ζωγραφίζονται γρήγορα με εγκεφαλικά επεισόδια δεινοσαύρων - με κάποιο τρόπο φαίνονται λιγότερο σύγχρονα. Πριν προσεγγιστούμε τις αντιλήψεις αυτές, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των δύο τύπων εισιτηρίων.

Τα εισιτήρια χαρτιού ονομάζονται έτσι επειδή τα κουπονια πτήσης (τα κομμάτια χαρτιού που περιέχουν τις ακριβείς πληροφορίες πτήσης και επισημαίνονται ως κουπόνια πτήσης) είναι σε έντυπη μορφή.

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι πληροφορίες αυτές πραγματοποιούνται στο σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας και υποδεικνύονται ως ηλεκτρονικά εισιτήρια κατά το check in. Ο επιβάτης που ταξιδεύει με ηλεκτρονικό εισιτήριο λαμβάνει αντίγραφο του δρομολογίου και του συμβολαίου μεταφοράς. Αυτά τα έγγραφα δεν είναι εισιτήριο αλλά χρησιμεύουν ως ένδειξη ότι έχετε ηλεκτρονικό. Με ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν έχετε το φυσικό εισιτήριο στο χέρι. Γνωρίζοντας ότι τα χαρτιά και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια είναι διαφορετικά δεν είναι πραγματικά αρκετό όμως? είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά.

Το κλασικό έντυπο χαρτί

Τα εισιτήρια χαρτιού είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω μηχανικού ή άλλου προβλήματος που σχετίζεται με την αεροπορική εταιρεία, σε αντίθεση με ένα ζήτημα του καιρού. Βεβαίως, αν μια ακύρωση σχετίζεται με τον καιρό , έχετε κολλήσει. Ωστόσο, αν δεν είναι και έχετε ένα χαρτί εισιτήριο, μπορεί να έχετε έναν κόσμο επιλογών που πιθανώς δεν έχετε εξετάσει.

Εάν έχετε ένα εισιτήριο χαρτιού σε μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία και πετάτε έξω από ένα αεροδρόμιο όπου μια άλλη μεγάλη αεροπορική εταιρεία επίσης πετάει στον προορισμό σας, έχοντας ένα χαρτί εισιτήριο μπορεί να εξυπηρετήσει προς όφελός σας. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί, μπορείτε να ζητήσετε από έναν αντιπρόσωπο άλλης αεροπορικής εταιρείας να αποδεχθεί το εισιτήριό σας (δυσκολότερο είναι να κάνετε εάν υπάρχουν περισσότερα από ένα τερματικά με τα οποία ταξιδεύουν αεροπορικές εταιρείες από τον προορισμό σας).

Συχνά η άλλη αεροπορική εταιρεία θα είναι, και είστε τώρα μπροστά από εκείνους με ηλεκτρονικά εισιτήρια. Βλέπετε, με ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο, επειδή δεν έχετε ένα φυσικό εισιτήριο, είστε περισσότερο στο έλεος της αεροπορικής εταιρείας που έχετε κρατήσει. Και σε περίπτωση ακύρωσης που δεν σχετίζεται με καιρικές συνθήκες, θα τεθεί στην επόμενη διαθέσιμη πτήση στην ίδια αεροπορική εταιρεία, ακόμα και αν είναι ώρες αργότερα.

Τα έντυπα εισιτήρια μπορούν επίσης να είναι επωφελείς σε καταστάσεις που δεν αφορούν ακυρώσεις. Ας πούμε ότι ελέγχετε τα δρομολόγια για τον προορισμό σας και ανακαλύψτε έναν πιο άνετο χρόνο σε άλλη αεροπορική εταιρεία. Με ένα εισιτήριο χαρτιού, μπορείτε απλά να μπορείτε να μεταβείτε στις αεροπορικές εταιρείες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για εγχώριο εισιτήριο (και όχι για ναυλωμένη αεροπορική εταιρεία). Εάν πρόκειται για διεθνή προορισμό, μην ανησυχείτε, καθώς οι κανόνες των διεθνών εισιτηρίων ποικίλλουν πολύ, ενώ οι εγχώριοι είναι συχνά πολύ απίστευτοι. Για παράδειγμα, ένας ανυπολόγιστος κανόνας σε μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία ήταν να δέχεται εισιτήρια από άλλες αεροπορικές εταιρείες εάν οι επιβάτες εμφανιστούν κατά το check in. Ήταν ένα μεγάλο αεροδρόμιο με πολλά τερματικά και αρκετές αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούσαν ακριβώς την ίδια διαδρομή. Έτσι, οι πράκτορες είχαν την εντολή να πετάξουν τον επιβάτη, πράγμα που σήμαινε την αποδοχή του εισιτηρίου του επιβάτη από άλλη αεροπορική εταιρεία και τη λήψη (κέρδισε) μερικά από τα κέρδη της άλλης αεροπορικής εταιρείας.

Αυτό δεν συμβαίνει σε σταθερό επίπεδο σε κάθε αεροδρόμιο, αλλά αυτό συμβαίνει και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει προς όφελός σας αν έχετε ένα χαρτί εισιτήριο.

Τα εισιτήρια Μετακίνηση προς Ψηφιακή

Το ταξίδι χωρίς εισιτήριο σημαίνει ότι το εισιτήριό σας δεν θα χαθεί ούτε θα κλαπεί. Αν χάσετε τα έγγραφα που σας έστειλε η αεροπορική εταιρεία, μπορούν να φτιάξουν ένα άλλο αντίγραφο στο αεροδρόμιο. Για πολλούς, το γεγονός ότι δεν μπορείτε να χάσετε το εισιτήριο είναι η χαρισματική χάρη ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο όταν συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που άφησαν κατά λάθος το χαρτί τους στο σπίτι ή στο γραφείο. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, εάν αφήσετε το εισιτήριο σας στο σπίτι, θα πρέπει είτε να πληρώσετε ένα τέλος για να αντικαταστήσετε το εισιτήριο (αν πρόκειται για εισιτήριο με έκπτωση), να αγοράσετε ένα εντελώς νέο εισιτήριο (όπως συμβαίνει συχνά με πλήρη εισιτήρια εισιτηρίων) , ή να μην μπορείτε να ταξιδέψετε καθόλου.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια εξαλείφουν αυτό το πιθανό άγχος και για πολλούς ταξιδιώτες, ιδιαίτερα συχνά ταξιδιώτες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ένα ξεχασμένο εισιτήριο είναι ένα μεγάλο σημείο πώλησης.

Σε πολλές αεροπορικές εταιρείες charter και ακόμη και σε ορισμένες μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, επιτρέπεται να έχετε μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια ή θα πρέπει να πληρώσετε ένα αντίτιμο για ένα χαρτί. Η αεροπορική εταιρεία κοστίζει περισσότερα χρήματα για την παραγωγή εισιτηρίων από χαρτί και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προβαίνουν στην πρακτική να περνούν αυτό το κόστος στον επιβάτη. Και τότε υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που δεν εκδίδουν εισιτήρια χαρτιού καθόλου. Οι αεροπορικές εταιρείες που εκδίδουν ηλεκτρονικά εισιτήρια τείνουν να είναι αεροπορικές εταιρείες charter ή μικρότερες αεροπορικές εταιρείες

Τα διεθνή ταξίδια περιλαμβάνουν συχνά τη χρήση χάρτινων εισιτηρίων αντί για ηλεκτρονικά, διότι σε ορισμένες χώρες θέλουν να δουν την απόδειξη του ταξιδιού επιστροφής και θα δεχτούν τίποτα λιγότερο από ένα χαρτί εισιτήριο. Άλλοι θα επιτρέψουν τη χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και οι αεροπορικές εταιρείες θα επωφεληθούν από αυτό, όταν αυτό είναι δυνατό, επειδή είναι πολύ φθηνότερο να εκδοθεί ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία αεροπορικές εταιρείες, τείνετε να λαμβάνετε εισιτήρια χάρτου, κυρίως επειδή οι εταιρείες δεν χρησιμοποιούν όλα τα ίδια συστήματα κράτησης θέσεων και, επομένως, είναι απαραίτητο να έχετε την απόδειξη ότι έχετε ένα εισιτήριο για κάθε αεροπορική εταιρεία. Σε ολόκληρο τον κόσμο τα εισιτήρια τείνουν να εκδίδονται και ως εισιτήρια χάρτου, καθώς όχι μόνο ταξιδεύετε συνήθως σε περισσότερες από μία αεροπορικές εταιρείες, αλλά επειδή δεν χρειάζεται πάντα να ορίσετε ακριβείς ημερομηνίες για ταξίδια.

Υπάρχουν και άλλες διαφορές μεταξύ των δύο εισιτηρίων, αλλά είναι πιο σημαντικές για τους ελέγχους των αεροπορικών εταιρειών από οτιδήποτε άλλο, οπότε θα προτιμούσα να μην σας αφήσω να πιείτε στο τέλος αυτού του άρθρου. Και για εκείνους που τώρα ανησυχούν βαθύτατα ότι τα ηλεκτρονικά εισιτήρια τους έχουν αφήσει λίγες επιλογές σε περίπτωση ακυρώσεων που δεν σχετίζονται με καιρικές συνθήκες, να είστε σίγουροι. Όταν δεν υπάρχει χώρος σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, δεν έχει σημασία αν έχετε αυτό το εισιτήριο. Και αν η κατάσταση στρεβλώνει την αεροπορική εταιρεία που προσβάλλει, θα καλέσει άλλες αεροπορικές εταιρείες και θα προσπαθήσει να πάρει θέσεις όταν είναι διαθέσιμες σε αυτές τις πτήσεις ανεξάρτητα από το εάν το εισιτήριό σας είναι ηλεκτρονικό ή χαρτί και θα σας παραδώσει ένα έντυπο που θα γίνει δεκτό σε άλλη αεροπορική εταιρεία.