Αεροπλάνα στο Αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbour, όταν γίνονται πολύ ζεστά

Πραγματικότητα ή μύθος;

Δεν είναι ασυνήθιστο οι θερμοκρασίες στο Φοίνιξ να είναι πάνω από 100 ° F το καλοκαίρι. Είναι αλήθεια ότι όταν οι θερμοκρασίες του αέρα ανεβαίνουν πάνω από τους 115 ° F, το Sky Harbor Airport ακυρώνει τις πτήσεις;

Αν κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα δείτε μερικά ενδιαφέροντα σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα. Κάποιος αναφέρθηκε στο διαδίκτυο ότι όταν φτάσει στους 140 ° F ακυρώνουν τις πτήσεις. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει για τον πλανήτη στην οποία βρισκόταν τότε, αλλά ποτέ δεν έχει δοκιμαστεί στο Φοίνιξ!

Ένα πραγματικό παράδειγμα

Στις 26 Ιουνίου 1990, ο Φοίνιξ έθεσε μια ψηλή θερμοκρασία ρεκόρ όλων των εποχών 122 ° F. Οι αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να απογειώνονται και να προσγειώνονται για μέρος της ημέρας, επειδή τότε δεν είχαν χάρτες επιδόσεων αεροσκαφών για υψηλή θερμοκρασία. Μετά από αυτήν την εμφάνιση, έλαβαν ενημερωμένες πληροφορίες και συνέχισαν τις απογειώσεις και προσγειώσεις. Εάν ο Phoenix επρόκειτο να τοποθετήσει μια θερμοκρασία 122 ° F τώρα, οι απογειώσεις και προσγειώσεις δεν θα σταματούσαν από το διεθνές αεροδρόμιο Sky Harbor, επειδή τα διαγράμματα έχουν ενημερωθεί.

Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία και αυξάνεται η υγρασία, ο αέρας καθίσταται λιγότερο πυκνός και επομένως ο αέρας δημιουργεί λιγότερη ανύψωση για το αεροπλάνο. Επομένως, τα αεροπλάνα χρειάζονται περισσότερο διάδρομο για να απογειωθεί. Το 2000, ο βόρειος διάδρομος στο διεθνές αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbor, ο μεγαλύτερος, παρατάθηκε στα 11.490 πόδια.

Κάθε αεροπλάνο έχει τις δικές του προδιαγραφές που υπαγορεύουν, βάσει του βάρους, της απόδοσης του κινητήρα, της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της ανύψωσης, πόσο διάδρομο απαιτεί ένας πιλότος για ασφαλή απογείωση.

Για παράδειγμα, στις 29 Ιουνίου 2013, η υψηλή θερμοκρασία για εκείνη την ημερομηνία καταγράφηκε στους 120 ° F λίγο μετά τις 4 μ.μ .. Η US Airways (που συγχωνεύθηκε στη συνέχεια με την American Airlines) είχε χρησιμοποιήσει αεροσκάφη για περιφερειακές πτήσεις όπου οι προδιαγραφές συνιστούσαν απογείωση κάτω των 118 ° F . Υπήρχαν 18 πτήσεις που καθυστέρησαν σύντομα την ίδια ημέρα από την US Airways για τον λόγο αυτό.

Οι κύριοι στόλοι Boeing και Airbus έχουν δεδομένα απόδοσης που τους επιτρέπουν να απογειώνονται σε θερμοκρασίες 126 ° F και 127 ° F, αντίστοιχα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ελέγξουμε αυτά τα δεδομένα!

Θα μπορούσε μια πτήση να αναβληθεί ή να ακυρωθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Φοίνιξ; Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτώσεις όπου η θερμοκρασία κατά τη στιγμή της απογείωσης οποιασδήποτε από τις εμπορικές μας πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Sky Harbor δημιουργεί μια επικίνδυνη κατάσταση. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ασφαλώς το δικαίωμα να έχουν αυστηρότερες απαιτήσεις από ό, τι η FAA. Μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να επιλέξει να αναβάλει ή να ακυρώσει μια πτήση ανά πάσα στιγμή. Μερικές φορές οι αερομεταφορείς θα μειώσουν το φορτίο τους σε πολύ καυτές καλοκαιρινές ημέρες. Είναι απίθανο να μειώσουν τον αριθμό των επιβατών. η μείωση του φορτίου θα είχε μεγαλύτερη διαφορά στο βάρος. Στην περίπτωση των καλοκαιρινών θερμοκρασιών του Phoenix, είναι πολύ πιθανόν η πτήση να αναβληθεί για λίγο, ώστε να μην μείνουν πίσω οι επιβάτες ή / και το φορτίο.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας παρακολουθεί τις καθυστερήσεις των αεροδρομίων στις ΗΠΑ Μπορείτε να δείτε γενικές καθυστερήσεις κυκλοφορίας καθώς και καθυστερήσεις και ακυρώσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το Διεθνές Αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbor: Χαρακτηριστικά, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Μεταφορές, Χάρτες .