Μπύρα στην Ισπανία

Craft Beer και άλλα νέκταρ κεχριμπαριού

Οι Ισπανοί πίνουν πολύ μπύρα. Η περισσότερη μπύρα στην Ισπανία κυμαίνεται μεταξύ 4% και 5,5%. Μερικά είναι ισχυρότερα, αλλά κανένα δεν είναι πιο αδύναμο.

Μπύρα στην Ισπανία: Τι να περιμένετε σε ένα ισπανικό μπαρ

Τα περισσότερα μπαρ στην Ισπανία θα έχουν μόνο μια μπύρα στη βρύση (αν και μερικοί θα έχουν μια τυπική λέξη και μια μη αλκοολική έκδοση, ενώ μερικές άλλες θα έχουν ένα χλωμό μεγαλύτερο και ένα σκοτεινό). Η μπύρα, συνολικά, πωλείται σε πολύ μικρά γυαλιά στην Ισπανία.

Αλλά δεν είναι όλα κακά νέα. Οι Ισπανοί, όπως και η μπύρα τους πολύ κρύο, ίσως να σερβίρουν ακόμη και ένα ποτήρι που έχει φυλαχθεί σε καταψύκτη!

Η ισπανική μπύρα έχει κακή φήμη που δικαιολογείται μόνο εν μέρει. Η Ισπανία έχει δύο πολύ κακές μπύρες. Δυστυχώς, περίπου το 90% των ράβδων στην Ισπανία φαίνεται να πωλούν αυτές τις μπύρες. Διαβάστε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με τις μπύρες που πρέπει να ακολουθήσετε και τις οποίες πρέπει να αποφύγετε.

Μεγέθη μπύρας στην Ισπανία

Αποκτήστε καλή μπύρα στην Ισπανία

Η μπύρα Craft έχει πλήξει την Ισπανία! Οι περισσότερες πόλεις της Ισπανίας θα έχουν τώρα μια μπιραρία μπάρμπεκιου και πολλά άλλα καφέ που απευθύνονται στη νεολαία θα έχουν μια μικρή ποικιλία από τοπικές μπουκάλες μπίρας.

Αλλά πολλά μπαρ δεν προσφέρουν μεγάλη επιλογή. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις ένα μπαρ με μόνο δύο βρύσες και μία από τις μπύρες θα είναι μη αλκοολική! Αναζητήστε την Estrella Galicia στα βόρεια, το Estrella Damm στη Βαρκελώνη ή το Mahou Clasica στη Μαδρίτη . Δυστυχώς, στο νότο, θα κολλήσετε με το Cruzcampo, μία από τις χειρότερες μπύρες στον κόσμο.

Δύο μπύρες στην Ισπανία για να αποφύγετε

Αυτοί είναι οι ένοχοι πίσω από τη φήμη της φρικτής μπίρας της Ισπανίας.

Σκούρο μπύρα στην Ισπανία

Όλο και περισσότερες σκοτεινές μπύρες αναδύονται στην Ισπανία, ειδικά στο βορρά. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την αχνή μπύρα και προτιμάτε τη σκοτεινή μπύρα, δοκιμάστε τους Άμστελ Ορό, τον Μάου Νεγκρά, την Αλάμπρα Νεγκρά, τον Bock Damm, τον Voll Damm και τον San Miguel Nostrum.

Ξένη μπύρα στην Ισπανία

Το καλύτερο μέρος για να πάρετε ξένη μπύρα στην Ισπανία είναι μια ιρλανδική παμπ που πάντα θα πουλάει Guinness και θα πουλάει συχνά μια ποικιλία άλλων μπύρες.

Η βελγική μπύρα είναι δημοφιλής σε ορισμένες ιρλανδικές παμπ καθώς και σε λίγα διεθνή μπαρ. Η Heineken θα είναι ευρέως διαθέσιμη, ενώ οι Carlsberg και Kronenberg είναι αρκετά κοινές στη Χώρα των Βάσκων.