Οι Αμερικανοί είναι ασφαλείς στο Λονδίνο;

Η απειλή της τρομοκρατίας μπορεί να κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται ανασφαλείς

Οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, οι βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο το 2005, καθώς και οι πιο πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα θα μπορούσαν να σας κάνουν να σκεφτείτε δύο φορές για να επισκεφτείτε ξένο κεφάλαιο όπως το Λονδίνο. Είναι κρίμα το γεγονός ότι υπάρχει τέτοιος φόβος κινδύνου όσον αφορά το Λονδίνο.

Οι Αμερικανοί λένε ότι ανησυχούν για το να έρθουν στο Λονδίνο επειδή δεν ξέρουν τι είδους υποδοχή θα λάβουν.

Φαίνεται ντροπή ότι οι άνθρωποι που απλά θέλουν να εξερευνήσουν νέους χώρους πρέπει να έχουν αυτές τις ανησυχίες.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ο συνασπισμός «Σταματήστε τον πόλεμο», και ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν τακτικές διαδηλώσεις που διαμαρτύρονται για το πόλεμο του Ηνωμένου Βασιλείου που αγωνίζεται στο Ιράκ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες των ΗΠΑ δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Λονδίνο.

Το Λονδίνο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και η πολυπληθέστερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον πυρήνα της, η βρετανική πρωτεύουσα είναι μια απίστευτη πολυπολιτισμική πολυγλωσσική κοινωνία όπου πολλοί εθνότητες, θρησκείες και φυλές ζουν μαζί πολύ ευτυχώς τις περισσότερες φορές. Στο Λονδίνο, υπάρχουν 7 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλώντας 300 γλώσσες και ακολουθώντας 14 θρησκείες. Εάν η ποικιλομορφία αυτή ακμάζει στο Λονδίνο, γιατί οι Λονδρέζοι δεν καλωσορίζουν τους ξένους επισκέπτες;

Η παγκόσμια τρομοκρατία έχει προκαλέσει μείωση των αμερικανικών επισκεπτών και, ως εκ τούτου, ο τουρισμός του Λονδίνου έχει υποστεί.

Τα ξενοδοχεία και τα κυριότερα αξιοθέατα έχουν χάσει όλες τις δραστηριότητές τους εξαιτίας της μείωσης του αριθμού επισκεπτών των ΗΠΑ, οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά στον τουριστικό τομέα του Λονδίνου. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για να προσελκύσουν Αμερικανούς πίσω στο Λονδίνο, και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν κληθεί να προωθήσουν ειδικές προσφορές πακέτων για ταξίδια στο Λονδίνο.

Η CBS News έκανε μια δημοσκόπηση το 2006 ζητώντας, Πέντε χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πόσο ασφαλής νιώθετε; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 54% των Αμερικανών δήλωσε ότι αισθάνονται γενικά ασφαλείς, ενώ το 46% δήλωσαν ότι αισθάνονται κάπως ανήσυχοι ή σε κίνδυνο. Με άλλα λόγια, οι απόψεις παρέμειναν αρκετά διαιρεμένες.

Αλλά υπήρχε ένας λόγος αισιοδοξίας. Τον Ιούλιο του 2007, μια δημοσκόπηση της Ασφάλειας στο Λονδίνο διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες δεν θα αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές απειλές. Οι ταξιδιώτες είναι μια ανθεκτική και επίμονη δέσμη.

Αυτό συνεχίζεται. Εάν οι άνθρωποι ονειρεύονται να ταξιδεύουν κάπου, θα βρουν έναν τρόπο να το κάνουν. Αν τα κάνει ευτυχισμένα, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να το κάνουν.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας λόγος για προσοχή. Οποιοσδήποτε ταξιδεύει σε μια ξένη πόλη ή περιοχή, είτε πρόκειται για την πρώτη είτε την 20ή επίσκεψή του, πρέπει να υιοθετήσει πρακτικές προσωπικής ασφάλειας, όπως το περπάτημα πάντα με έναν σύντροφο, αποφεύγοντας μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και διαμονή μακριά από μεγάλα δοχεία, όπως κάδους σκουπιδιών, όπου θα μπορούσε να κρύψει μια βόμβα. Αυτή είναι η κοινή λογική.

Το Τουριστικό Συμβούλιο του Λονδίνου προσφέρει συμβουλές ασφάλειας στους τουρίστες. Ο Δήμαρχος του Λονδίνου επίσης δημοσιεύει δείκτες για την αναβάθμιση της ασφάλειας των τουριστών όταν είναι έξω και περίπου. Διαβάστε όλα αυτά και τα πάρετε στην καρδιά.

Η αυξημένη συνειδητοποίηση και η πιο επιφυλακτική συμπεριφορά θα μπορούσαν να σώσουν ζωές.

Είναι επίσης σοφό να ελέγξετε για να δείτε τα ταξιδιωτικά σήματα τα εθνικά σας ζητήματα. Για τους Αμερικανούς, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκδίδει τέτοιες ειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις.

Αν βρίσκεστε στο Λονδίνο ή επισκέπτεστε το Λονδίνο, μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο όσο συχνά επιθυμείτε νέα για την τρομοκρατία και να δείτε εάν υπήρξε κάποια πρόσφατη ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει προειδοποίηση ή προειδοποίηση για επικίνδυνη τρομοκρατική δραστηριότητα.