Συνήθως παραμελημένες περιοχές της εξωτερικής συντήρησης του RV

Κρατήστε το RV σας σε κορυφαία μορφή

Ο καθαρισμός του RV σας μπορεί να φαίνεται σαν μια πρόκληση. Τα περισσότερα RV και ρυμουλκούμενα είναι το μέγεθος ενός μικρού διαμερίσματος. Εάν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε το σπίτι σας, γιατί να ανησυχείτε για το RV σας; Τα RVs είναι ευαίσθητα σε φθορά και χειροτερεύσεις χειρότερα από ό, τι καλείτε στο σπίτι. Όντας συχνά στο δρόμο, παρκάρετε στη βρωμιά και ταξιδεύετε με το RV σας περισσότερο από ό, τι το σπίτι σας υποβάλλονται ποτέ στη ζωή. Με αυτές τις συμβουλές για τον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του RV σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι φαίνεται τόσο καλός όσο και νέος στο δρόμο και εκτός δρόμου.

3 Συνοπτικοί οδηγοί για τη συντήρηση του εξωτερικού χώρου του RV σας

RV Windows

Τα παράθυρα RV μπορούν να καθαριστούν, ως επί το πλείστον, όπως τα κανονικά παράθυρα στο αυτοκίνητό σας ή στο σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό, όπως το Windex, για να καθαρίσετε το εξωτερικό και το εσωτερικό του παραθύρου. Θα πλύνετε τα παράθυρα RV σας όπως θα πλένατε οποιοδήποτε άλλο παράθυρο με τα ακόλουθα εργαλεία:

Μια σπάτουλα είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά όλα τα παράθυρα. Ψεκάστε το παράθυρο καθαριστής στο παράθυρο. Μην πηγαίνετε στη θάλασσα. Στη συνέχεια, μετακινήστε την μάσκα σε οριζόντια ή κάθετη διαδρομή από τη μία πλευρά του παραθύρου στην άλλη. Επιλέξτε το σκουπίστε και ξανακάντε. Εάν παραμένει υπερβολική καθαριότητα, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε την μάσκα μέχρι να σκουπιστεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια χαρτοπετσέτα ή ένα πετσέτα για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία στις γωνίες και στα πλαίσια των παραθύρων.

Ανάλογα με τον τύπο των παραθύρων που επιλέγετε να εγκαταστήσετε, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό που συνιστά ο κατασκευαστής.

Σκεφτείτε ότι πριν καθαρίσετε τα παράθυρά σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν τους βλάπτετε.

Συμβουλή: Εάν έχετε εγκατεστημένα ειδικά παράθυρα RV από τον κατασκευαστή ή από τη γραμμή, φροντίστε να ρωτήσετε για τις οδηγίες καθαρισμού. Ακολουθήστε αυτά τα γράμματα για να κρατήσετε αυτούς τους τύπους παραθύρων σε σχήμα κορυφής.

RV Ελαστικά

Η συντήρηση των ελαστικών είναι σημαντικό μέρος της ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου, ενός RV ή οποιουδήποτε οχήματος.

Τα ελαστικά καθαρισμού RV δεν είναι σκληρά. παίρνει λίγο λίπος αγκώνα. Πριν καθαρίσετε τα ελαστικά σας, ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή για τη φροντίδα των ελαστικών, ειδικά όταν πρόκειται για ελαστικά όλων των εποχών και ελαστικά χιονιού. Σε γενικές γραμμές, θα χρειαστείτε τα παρακάτω για τον καθαρισμό ελαστικών RV:

Πλύνετε κάθε ελαστικό με τον εύκαμπτο σωλήνα. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα ελαστικών για να εισχωρήσετε στις ρωγμές του ελαστικού που είναι δύσκολο να προσεγγίσετε, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε συγκέντρωση ή υπόλειμμα στις περιοχές αυτές. Πλύνετε τα ελαστικά πάλι μια φορά πριν εφαρμόσετε καθαριστικό ελαστικών. Αφήστε τον καθαριστή ελαστικών να καθίσει για τρία έως πέντε λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε και επαναλάβετε μέχρι τα ελαστικά σας να φαίνονται τόσο καλά όσο τα καινούργια.

Συμβουλή: Όχι όλο το καθαριστικό ελαστικών είναι το ίδιο. Μην παραλάβετε τι είναι φτηνότερο στο ράφι. Πραγματοποιήστε την έρευνά σας για τα ελαστικά σας για να βρείτε το σωστό προϊόν μάρκας ονόματος για να τους φανεί σαν καινούργιο.

RV Roof

RV στέγες τιμωρία από τον ήλιο, όπως το δέρμα μας σε μια φωτεινή ημέρα. Με την πάροδο του χρόνου, μια οροφή RV μπορεί να παραμορφωθεί, δημιουργώντας σημεία διακοπής. Αυτά τα σημεία οδηγούν σε ρωγμές. Εάν η ρωγμή είναι αρκετά κακή και δεν φροντίζετε, τμήματα της οροφής σας μπορούν να κυλήσουν με την πάροδο του χρόνου. Καθαρίζοντας και διατηρώντας την οροφή, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα από την αρχή. Πάλι, συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του RV σας για το πώς να καθαρίσετε τη στέγη σας.

Εάν έχετε μια οροφή RV από καουτσούκ, θα πρέπει να μείνετε μακριά από τα προϊόντα καθαρισμού με βάση το πετρέλαιο. Εάν έχετε μια τυποποιημένη οροφή RV, χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο κήπου ή το τρέξιμο μέσα από το πλυντήριο αυτοκινήτων μπορεί να κάνει τη διαδικασία ευκολότερη. Πριν ξεκινήσετε, για γενικό καθαρισμό στέγης, θα χρειαστείτε τα εξής:

Ποτέ μην ανέβετε ποτέ στην κορυφή της οροφής RV για να το καθαρίσετε. Μόλις βρεθεί υγρός, η επιφάνεια θα είναι ολισθηρή, και πιθανόν να πέσετε. Χρησιμοποιήστε μια σκάλα, μετακινήστε την ως απαραίτητη και αφιερώστε χρόνο για να βγάλετε τη στέγη. Μόλις εγκατασταθεί, χρησιμοποιήστε τη σκούπα για να ξεπλύνετε το περίσσευμα νερού και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε μερικές από τις συσσωρεύσεις στην οροφή.

Στη συνέχεια, πλύνετε ξανά τη στέγη και εφαρμόστε καθαριστικό οροφής. Αφήστε τον καθαριστή στέγης να καθίσει για περίπου δέκα έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο βρώμικη είναι η στέγη και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη σκούπα για να καθαρίσετε την οροφή.

Πλύνετε την οροφή με τον εύκαμπτο σωλήνα και πάλι επαναλάβετε όπως είναι απαραίτητο. Αυτή είναι μια διαδικασία ξεβγάλματος και επαναλήψεως, οπότε μην βιαστείτε.

Συμβουλή: Αν η οροφή RV σας είναι ραγισμένη, λυγισμένη ή στρεβλωμένη, μεταφέρετε το σε ένα κέντρο εξυπηρέτησης το συντομότερο δυνατό. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στέγης όταν συμβαίνουν, θα αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για επισκευές στη γραμμή για να διατηρήσετε την οροφή RV σε καλή κατάσταση.

Θα έπρεπε να πλένεις ένα ηλεκτρικό ρεύμα;

Ορισμένοι RVers ορκίζονται από την πλύση ισχύος τους RV? άλλοι δεν θα το επιχείρησαν ποτέ. Εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και τον τύπο του RV που διαθέτετε. Το πλύσιμο ρεύματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη σκεπή και τη βαφή ορισμένων μοντέλων, ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής τους και τον τύπο των εξαρτημάτων τους. Ανατρέξτε στις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του RV σας και σκεφθείτε να καλέσετε την αντιπροσωπεία σας να ρωτήσει τι συστήνει.

Πρέπει να πλένετε το εξωτερικό του RV σας τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο, αν όχι περισσότερο ανάλογα με το πόσο συχνά ταξιδεύετε και πού πάτε. Ορισμένες περιοχές της χώρας θα κάνουν το RV σας να φαίνεται πολύ πιο πενιχρό από αυτό που θα μπορούσατε να φανταστείτε, οπότε εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση. Το καθαριστικό που κρατάτε το RV σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αποφύγετε την κανονική φθορά από το ταξίδι σας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.