Πώς μπορώ να λάβω άδεια εργασίας ή θεώρηση για να εργαστώ σε διεθνές επίπεδο;

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο σκέφτεστε

Ερώτηση: Πώς μπορώ να αποκτήσω άδεια ή θεώρηση για να εργαστώ διεθνώς;

Απάντηση: Πρέπει να εργαστείτε κατά τη διάρκεια του φοιτητικού σας ταξιδιού; Πολλοί φοιτητές σκοπεύουν να πληρώσουν για ταξίδια με δουλειά στο εξωτερικό - είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βυθίσετε τον εαυτό σας σε έναν πολιτισμό και να στοιβάζετε μερικά δολάρια για το επόμενο σκέλος ταξιδιού σας.

Εάν εργάζεστε για φαγητό σε ξένο κλίμα, γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε θεώρηση εργασίας που εκδίδεται από τη χώρα στην οποία εργάζεστε. Αν εργάζεστε στο εξωτερικό μέσω ενός από τα πολλά επαγγελματικά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, η άδεια εργασίας σας θα διευθετηθεί για εσάς.

Πρέπει να αποκτήσετε δική σας δουλειά; Συνέχισε να διαβάζεις.

Τι χρειάζεστε για να πάρετε μια διεθνή δουλειά εργασίας

Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεστε μια προσφορά εργασίας σε άλλη χώρα προτού η κυβέρνηση σας εκδώσει θεώρηση εργασίας. Για να φτάσετε στη χώρα αυτή και να βρείτε μια δουλειά, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιο προγραμματισμό ταξιδιού και να πάρετε ένα διαβατήριο. Θα χρειαστείτε επίσης μια επιστολή από τον μελλοντικό εργοδότη σας τελικά - καλύτερα εάν λάβετε αυτή την επιστολή πριν φύγετε από το σπίτι σας. Μπορεί να σας βοηθήσει αν έχετε φυσική διεύθυνση και στη χώρα προορισμού σας.

Εύρεση εργασίας σπουδαστών στο εξωτερικό

Μπορείτε να εργαστείτε στο εξωτερικό ως νταντά ή au pair, σερβιτόρος, αρτοποιός ή κατασκευαστής κεριών. Επιλέξτε τον τόπο που θέλετε να δείτε και δείτε τι είναι διαθέσιμο.

Ο Καναδάς είναι ένας θαυμάσιος χώρος για να δοκιμάσετε να εργάζεστε διεθνώς για πρώτη φορά - πάρετε τα πόδια σας ταξιδεύουν υγρό, ενώ διαμένετε σε μια αγγλόφωνη χώρα.

Η καναδική κυβέρνηση σας βοηθά να αποκτήσετε μια βίζα εργασίας έξι μηνών μέσω του καναδικού προγράμματος SWAP (φοιτητές που εργάζονται στο εξωτερικό).

Αποκτήστε μια δική σας διεθνή δουλειά εργασίας

Εάν έχετε μια ικανότητα, η άμεση επαφή με τον εργοδότη είναι συχνά ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε μια δουλειά στο εξωτερικό. Εάν σας ενδιαφέρει, ας πούμε, ότι εργάζεστε σε ένα κατάστημα ποδηλάτων ως μηχανικός ποδηλάτων ενώ επισκέπτεστε τη Γερμανία, τότε θα πρέπει να κάνετε κάποια εργασία.

Βρείτε έναν δυνητικό εργοδότη (μια αναζήτηση στο Internet έδειξε πολλά γερμανικά καταστήματα ποδηλάτων με διαδικτυακές παρουσίες) - επικοινωνήστε με μερικά καταστήματα ποδηλάτων προτού εγκαταλείψετε τα κράτη και εάν ένας ιδιοκτήτης συμφωνήσει να σας προσλάβει, θα σας στείλει μια επιστολή σωστή τεκμηρίωση στη γερμανική κυβέρνηση και θα σας χορηγηθεί θεώρηση εργασίας. Γενικά, οι άδειες που εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο ισχύουν για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και πρέπει να είστε στο σπίτι σας όταν λήξει.

Διάλεξα τα καταστήματα ποδηλάτων ως παράδειγμα διότι είχα ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Steamboat Springs του Κολοράντο, ένας πρωταρχικός προορισμός για φοιτητές ταξιδιώτες από άλλες χώρες - και έλαβα αιτήματα όπως αυτό συνεχώς. Προσέλαβα και τους φοιτητές - προτίμησα να προσλαμβάνω εργαζόμενους που είχαν σχέδιο για ένα μέρος για να ζήσουν όπως ήξερα ότι δεν θα αναγκαστούν να φύγουν για έλλειψη στέγης ... είναι σε περιπτώσεις όπως αυτό που θα χαρούμε της φυσικής διεύθυνσης στη χώρα προορισμού σας.

Ορισμένες χώρες διστάζουν να εκδώσουν άδεια εργασίας εάν η χώρα πιστεύει ότι οι πολίτες της μπορούν να καλύψουν τις δουλειές με εξειδικευμένους ντόπιους (όπως μηχανικούς) - αν είστε εκπαιδευτής καγκουρό, για παράδειγμα, σκεφτείτε να κάνετε αίτηση με ένα ζωολογικό κήπο στη Ρώμη αντί του Σίδνεϊ. (Μιλώντας για το Σύδνεϋ, η Αυστραλία έχει μια μεγάλη βίζα εργασίας για την οποία μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εάν είστε μεταξύ 18 και 30 ετών, πράγμα που σας επιτρέπει να εργάζεστε και να παίζετε στην Αυστραλία για ένα χρόνο.)

Εργασία στο εξωτερικό ως εθελοντής

Τα πιο αξιόπιστα προγράμματα εθελοντών έχουν την άδεια να χρησιμοποιούν εθελοντές εργαζόμενους στις χώρες στις οποίες γίνονται εργασίες. Εφόσον πληρώνεστε από την εθελοντική στολή (η πληρωμή περιλαμβάνει τα χρήματα που σας δίνει η εταιρεία, όπως το επιτόκιο στέγασης της Peace Corps) και όχι από κάτοικο της χώρας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την άδεια εργασίας. Εάν δεν πληρώνεστε καθόλου (και με τα περισσότερα προγράμματα εθελοντισμού, πληρώνετε στην πραγματικότητα την εταιρεία για το προνόμιο του εθελοντισμού), μια θεώρηση εργασίας δεν αποτελεί πρόβλημα.

Διαβάστε μια επισκόπηση εθελοντισμού ταξιδιών και πόρους που αξίζει τον έλεγχο.

Τι θα συμβεί σε μένα εάν δουλέψω χωρίς μια βίζα;

Σε ορισμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ενδέχεται να σας απαγορευτεί η είσοδος εάν προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο με πρόγραμμα εργασίας και χωρίς θεώρηση.

Σε άλλους, μπορεί να σας σταλούν κατ 'οίκον, αν δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμα και φυλακιστεί (αν και σύντομα). Σίγουρα δεν θα έχετε καμιά κυβερνητική προσφυγή εάν ο ξένος εργοδότης σας αρνείται να σας πληρώσει ή σας κακομεταχειρίζεται με κάποιο τρόπο που σχετίζεται με την εργασία. Μην εργάζεστε χωρίς βίζα - ζητάει προβλήματα που δεν χρειάζεστε.

Καλή τύχη και να απολαύσετε!

Αυτό το άρθρο επιμελήθηκε ο Lauren Juliff.