Τι είναι το Διαβατήριο;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα διαβατήρια και πώς λειτουργούν

Ένα διαβατήριο είναι ένα αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό έγγραφο που σας αναγνωρίζει και σας εξουσιοδοτεί να ταξιδεύετε. Αν είστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το διαβατήριό σας θα είναι ένα μικρό βιβλίο ναυτικού, το οποίο περιέχει τη φωτογραφία, το όνομα, την ημερομηνία γέννησής σας, την κατοικία στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές κενές σελίδες που περιμένουν τα γραμματόσημα. Το διαβατήριό σας θα ισχύει συνήθως για 10 χρόνια.

Θα πρέπει γενικά να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο προκειμένου να φύγετε και να εισέλθετε στις Ηνωμένες Πολιτείες από οποιεσδήποτε άλλες χώρες.

Κάθε φορά που φτάνετε σε μια νέα χώρα, θα πρέπει να παραδώσετε το διαβατήριό σας στη μετανάστευση, που θα σφραγίσει μία από τις σελίδες σας με την επίσημη σφραγίδα της χώρας τους. Είναι τόσο απλό.

Έτσι, εάν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο και η χρήση του στο εξωτερικό είναι τόσο απλή όσο και η παράδοσή του στη μετανάστευση κάθε φορά που φτάνετε σε μια νέα χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης και όπου θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαβατήριό σας, συνεχίστε να διαβάζετε.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο

Δεν έχετε ακόμα διαβατήριο; Εάν είστε πολίτης των ΗΠΑ δεν πανικοβάλλεστε, καθώς η αίτηση για το διαβατήριό σας είναι πολύ ευκολότερη από ό, τι νομίζετε. Αυτό συμβαίνει εάν η αμερικανική σας ιθαγένεια είναι αρκετά απλή και έχετε πρόσβαση σε διάφορες μορφές αναγνώρισης.

Τι εννοώ με αυτό; Λοιπόν, εάν μπορείτε να προσκομίσετε πιστοποιητικό γέννησης των ΗΠΑ, εγγραφή της γέννησής σας στο εξωτερικό, πιστοποιητικό πολιτογράφησης ή πιστοποιητικό ιθαγένειας, είστε καλοί να πάτε.

Θα πρέπει επίσης να αποδείξετε την ταυτότητά σας, η οποία μπορεί να γίνει με ένα τυπικό πιστοποιητικό που εκδίδεται από την κυβέρνηση, όπως άδεια οδήγησης.

Για τα πλήρη βήματα και τις πληροφορίες σχετικά με την αίτηση για το διαβατήριό σας, ανατρέξτε στην ακόλουθη δημοσίευση: Πώς να αποκτήσετε το πρώτο διαβατήριό σας στις ΗΠΑ

Τι γίνεται αν δεν έχω κανένα από τα παραπάνω;

Θα είναι λίγο πιο δύσκολο να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο.

Εάν δεν έχετε πιστοποιητικό γέννησης για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία της ταυτότητάς σας.

Για μια πλήρη λίστα αποδεκτών μορφών ταυτοποίησης, πώς να υποβάλετε αίτηση για πιστοποιητικό γεννήσεων καθυστερημένης ηλικίας στην τρέχουσα ηλικία σας και πώς να χρησιμοποιήσετε μια επιστολή μηδενικής εγγραφής για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την αίτησή σας, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για να πάρετε ένα διαβατήριο χωρίς πιστοποιητικό γέννησης

Πώς να βιαστούμε μια εφαρμογή Passport

Χρειάζεστε ένα διαβατήριο σε μια βιασύνη; Μπορείτε απολύτως να πάρετε ένα γρήγορα, και απολύτως δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάποιον άλλο για να το κάνει για σας. Μην λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλές scammy υπηρεσίες που παίρνουν τα χρήματά σας για να κάνουν ακριβώς αυτό που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας - και θα είναι συνήθως στην κορυφή της σελίδας αναζήτησης αποτελέσματα στο Google.

Έχω το κάνει προσωπικά (πήρα ένα διαβατήριο την ίδια μέρα που υπέβαλα και το έκανα και εγώ) και ήταν ένα κομμάτι κέικ, έτσι μπορείτε σίγουρα να το κάνετε και εγώ.

Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε το ίδιο με τον λεπτομερή οδηγό μου για να επισπεύσετε την εφαρμογή διαβατηρίου .

Πώς να ελέγξετε την κατάσταση του διαβατηρίου σας

Η κυβέρνηση παρέχει έναν απλό τρόπο για να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας διαβατηρίου σε απευθείας σύνδεση, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν έχετε ένα ταξίδι που πλησιάζει γρήγορα και πρέπει να πάρετε τα χέρια σας σε αυτό προτού φύγετε.

Μάθετε πώς να το κάνετε στο ακόλουθο άρθρο: Ελέγξτε την Κατάσταση της αίτησης Passport

Πού χρειάζεστε ένα διαβατήριο;

Η απάντηση είναι λίγο πιο περίπλοκη από ό, τι φαίνεται - δεν χρειάζεστε ένα διαβατήριο για να οδηγήσετε στο Μεξικό ή τον Καναδά, για παράδειγμα, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε μια κάρτα PASS ή (αν ζείτε στη σωστή κατάσταση) μια ενισχυμένη άδεια οδήγησης ή μερικές άλλες μορφές αποδεκτής ταυτότητας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πού μπορείτε να επισκεφθείτε στα παρακάτω άρθρα:

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, ωστόσο, συστήνω ανεπιφύλακτα την υποβολή αίτησης για διαβατήριο. Μόλις το κάνετε, ολόκληρος ο κόσμος ανοίγει σε εσάς και οι διακοπές γίνονται πολύ πιο ποικίλες.

Και, Um, γιατί χρειάζεστε ένα διαβατήριο;

Το ταξίδι είναι ένα από τα καλύτερα δυνατά πράγματα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, και η έξοδος από την πατρίδα σου είναι μια εμπειρία που δεν μπορεί να μιμηθεί ή να αντικατασταθεί.

Μπορείτε να μάθετε τόσο πολύ για τον κόσμο με την επίσκεψη σε άλλες χώρες, και πιστεύω ακράδαντα ότι τα οφέλη είναι υπερβολικά μεγάλα για να αγνοήσουν.

Το ταξίδι ανοίγει το μυαλό σας και προκαλεί τις αντιλήψεις σας. Σας εκθέτει σε καταστάσεις και πραγματικότητες άλλων ανθρώπων, πολλές από τις οποίες είναι πολύ χειρότερες από ό, τι θα βιώσετε ποτέ προσωπικά. Σας βγάζει από τη ζώνη άνεσής σας, που σας βοηθά να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι είστε ικανός περισσότερο από ό, τι πιστεύετε. Θα μάθετε πόσο τυχερός είστε να είστε Αμερικανός πολίτης με αμερικανικό διαβατήριο και πως είναι κάτι που θα πεθάνουν άλλοι άνθρωποι.

Με λίγα λόγια, αν έχετε τα χρήματα και το χρόνο, υπάρχουν πολύ λίγες επενδύσεις τόσο πολύτιμες όσο το ταξίδι. Έτσι πάρτε το διαβατήριο, αγοράστε το αεροπορικό εισιτήριο και βγείτε εκεί και εξερευνήστε τον κόσμο.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.