Πώς να πάρετε ένα διαβατήριο για το παιδί σας

Πρέπει και οι δύο γονείς να είναι παρόντες για να πάρουν διαβατήριο για ένα παιδί;

Η απόκτηση διαβατηρίου για ένα παιδί κάτω από την ηλικία των 16 ετών μπορεί να είναι δύσκολη για τους γονείς μόνος που έχουν κοινή νομική κράτηση. Αυτές οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον νόμο και να μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα διαβατήριο για το παιδί σας, ακόμα και όταν είναι δύσκολο ή αδύνατο να συμμορφωθείτε με τον κανόνα υπογραφής με δύο γονείς.

Ως μοναδικός γονέας, μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο απόκτησης ενός διαβατηρίου για το παιδί σας. Ιδιαίτερα εάν έχετε κοινή επιμέλεια, αλλά δεν έχετε επαφή με τον πρώην σας, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μια ανησυχητική μάχη.

Γιατί; Επειδή οι απαιτήσεις που πρέπει να περάσετε για να πάρετε ένα διαβατήριο για το παιδί σας είναι κάπως δαπανηρές και μπορεί να είναι ακόμη και αρκετά δύσκολες. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα ήταν καλύτερα να περιμένετε από την αρχή ότι η διαδικασία θα είναι δύσκολη και θα απαιτήσει πολλή προετοιμασία. Όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας πριν το επερχόμενο ταξίδι σας, τόσο το καλύτερο!

Γιατί είναι δύσκολο για τους γονείς να πάρουν ένα διαβατήριο για ένα παιδί

Ενώ η διαδικασία μπορεί να είναι απογοητευτική, προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι να τιμωρήσουν μονογονεϊκές οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Αντίθετα, το θέμα είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά από τον κίνδυνο απαγωγής γονέων. Και παρόλο που τα παιδιά σας δεν αντιμετωπίζουν τέτοιους κινδύνους, η πραγματικότητα είναι ότι κάποια παιδιά κάνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κανόνας υπογραφής δύο γονέων υπάρχει σήμερα, για να αποτραπεί οποιοσδήποτε γονέας να πάρει ένα παιδί εκτός της χώρας χωρίς τη γνώση του άλλου γονέα και εκτός των τοπικών αρχών.

Πώς να πάρετε ένα διαβατήριο για το παιδί σας εάν έχετε κοινή επιμέλεια

Οι γονείς που έχουν κοινή επιμέλεια και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για νέο διαβατήριο για ανήλικο τέκνο (ή να ανανεώσουν υπάρχον διαβατήριο) αναμένεται:

Τα παιδιά που αποτελούν αντικείμενο διαφοράς επιμέλειας ή κοινής ρύθμισης επιμέλειας δεν μπορούν να αποκτήσουν διαβατήριο των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς τη συγκατάθεση και των δύο γονέων. Οι γονείς που έχουν κοινή επιμέλεια πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα ζητήσουν μια διάταξη στην εντολή φύλαξης τέκνου που να καθορίζει ποιος γονέας έχει το δικαίωμα και την εξουσία να αποκτήσει ένα διαβατήριο για το παιδί.

Οι δύο γονείς πρέπει να υπογράψουν την αίτηση διαβατηρίου;

Συχνά, ένας γονέας μπορεί να μην γνωρίζει τον τόπο εγκατάστασης άλλου γονέα και αυτό μπορεί να ισχύει και για τους γονείς που από τεχνικής απόψεως έχουν την επιμέλεια. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο για αυτούς τους γονείς να εκπληρώσουν τις νομικές απαιτήσεις της κυβέρνησης για την εξασφάλιση ενός διαβατηρίου για ένα παιδί. Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις από τον κανόνα που απαιτεί από τους δύο γονείς να υπογράψουν μια αίτηση διαβατηρίου παιδιού. Οι ακόλουθες ειδικές περιστάσεις μπορεί να είναι αρκετές για να επιτρέψουν μια εξαίρεση στον κανόνα:

Οι γονείς που αντιμετωπίζουν άλλες ειδικές περιστάσεις μπορεί να είναι σε θέση να γράψουν μια επιστολή προς εξέταση, περιγράφοντας την ειδική περίσταση που τον εμποδίζει να εκπληρώσει την απαίτηση έκδοσης διαβατηρίου δύο παιδιών.

Ένα τελευταίο πράγμα: Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το παιδί σας στο ραντεβού σας για επεξεργασία διαβατηρίου. Η εικόνα διαβατηρίου του παιδιού θα συγκριθεί με το πραγματικό παιδί για να βεβαιωθείτε ότι υποβάλλετε αίτηση για διαβατήριο για το παιδί σας .