Κανόνες Διαβατηρίου Παιδιών: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε οι Γονείς

Κατανοήστε τους πιο πρόσφατους κανόνες διαβατηρίων για ανηλίκους

Ήρθε η ώρα. Εξοικονομήσατε τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας εδώ και χρόνια και τώρα είστε έτοιμοι να μεταχειριστείτε την οικογένειά σας στο ταξίδι μιας ζωής. Αλλά στη συνέχεια πηγαίνετε να πάρετε τα διαβατήρια των παιδιών σας και το σοκ σας χτυπάει: η εφαρμογή απαιτεί υπογραφές δύο γονέων.

Για πολλούς μόνο γονείς, η εξασφάλιση της άλλης υπογραφής δεν είναι απλά δυνατή. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ο άλλος γονέας είναι απρόσιτος, με δική του επιλογή.

Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν μπορείτε να πάρετε τα διαβατήρια των παιδιών σας και να τα πάρετε στο ταξίδι που έχετε ονειρευτεί; Οχι απαραίτητα. Οι κανόνες για τα διαβατήρια των παιδιών αναπτύχθηκαν για να προστατεύουν τα παιδιά από τις διεθνείς απαγωγές των γονέων. Αλλά υπάρχουν νόμιμοι τρόποι για να προσεγγίσετε τους κανόνες διαβατηρίων για παιδιά - ειδικά για μονογονεϊκούς γονείς που δεν μπορούν να αποκτήσουν την υπογραφή του άλλου γονέα. Για να μάθετε περισσότερα, ξεκινήστε με την κατανόηση των τελευταίων κανόνων διαβατηρίων για ανηλίκους και της διαδικασίας αίτησης διαβατηρίου:

Πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες διαβατηρίων παιδιών

Διαδικασία αίτησης διαβατηρίου για παιδιά

Ο κανόνας υπογραφής με δύο γονείς δημιουργήθηκε για έναν καλό λόγο και εάν είναι δυνατό να υπογράψετε τον πρώην σύζυγό σας να υπογράψει την αίτηση διαβατηρίου παιδιών σας, θα θελήσετε να ακολουθήσετε την κανονική διαδικασία. Τα βήματα περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Εκτυπώστε μια αίτηση διαβατηρίου.
  2. Συμπληρώστε τα πάντα στην εφαρμογή εκτός από τις υπογραφές .
  1. Κάντε ένα ραντεβού για να συναντήσετε τον πρώην σας στο τοπικό γραφείο διαβατηρίου και να φέρει το παιδί σας μαζί σας.
  2. Φέρτε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού γέννησης του παιδιού σας και του δικού σας πιστοποιητικού ταυτότητας.
  3. Υπογράψτε την αίτηση παρουσία υπαλλήλων διαβατηρίου. (Εάν το υπογράψετε εκ των προτέρων, η υπογραφή σας θα είναι άκυρη και θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι.)

Εναλλακτικές λύσεις για τον κανόνα υπογραφής διπλού γονέα για τα διαβατήρια των παιδιών

Προφανώς, ο κανόνας υπογραφής με δύο γονείς δεν λειτουργεί για όλες τις οικογένειες. Εάν θα ήταν φυσικά αδύνατο να αποκτήσετε την υπογραφή του άλλου γονέα στην αίτηση διαβατηρίου του παιδιού σας, εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές:

Εξαιρέσεις από τον κανόνα υπογραφής διπλού γονέα για τα διαβατήρια των παιδιών

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους κανόνες, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

Συμβουλές για την προστασία των παιδιών σας από την κατάχρηση διαβατηρίου

Οι κανόνες της κυβέρνησης για την απόκτηση παιδικών διαβατηρίων σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τα παιδιά από το να μετακινούνται σε διεθνείς γραμμές χωρίς άδεια ή κατά τη διάρκεια διαμάχης παιδικής επιμέλειας.