Απαιτούμενα Έγγραφα για Διεθνή Ταξίδια με Άτομα

Ταξιδεύοντας με παιδιά έξω από τη χώρα σας; Γενικά, κάθε ενήλικας στο κόμμα σας θα χρειαστεί διαβατήριο και τα ανήλικα παιδιά θα χρειαστούν είτε διαβατήρια είτε πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης. (Μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα αμερικανικό διαβατήριο για κάθε μέλος της οικογένειας.)

Οι απαιτήσεις τεκμηρίωσης γίνονται πιο περίπλοκες όταν ένας γονέας ή κηδεμόνας ταξιδεύει μόνος με έναν ανήλικα. Σε γενικές γραμμές, εκτός από το διαβατήριό σας, θα πρέπει να απευθύνετε γραπτή συγκατάθεση από τους βιολογικούς γονείς του παιδιού μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Πολλές χώρες απαιτούν το έγγραφο συγκατάθεσης να γίνεται μάρτυρας και συμβολαιογραφική πράξη. Ορισμένοι ιστότοποι επιτρέπουν τη λήψη ή την εκτύπωση δωρεάν μορφών γονικής συναίνεσης .

Λάβετε υπόψη σας ότι οι ειδικοί κανόνες σχετικά με την τεκμηρίωση ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Κρατικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για τη χώρα προορισμού σας. Βρείτε τη χώρα προορισμού σας και, στη συνέχεια, την καρτέλα "Απαιτήσεις εισόδου, εξόδου και θεώρησης", μεταβείτε στη συνέχεια "Ταξιδεύοντας με ανηλίκους".

Αυτά τα αποσπάσματα σχετικά με τον Καναδά, το Μεξικό και τις Μπαχάμες (ένα δημοφιλές λιμάνι για τις κρουαζιέρες της Καραϊβικής) είναι καλοί δείκτες αναφοράς και δείχνουν πόσο ποικίλοι είναι οι κανόνες:

Καναδάς: "Αν σχεδιάζετε να μεταβείτε στον Καναδά με έναν ανήλικο που δεν είναι δικό σας παιδί ή για τον οποίο δεν έχετε πλήρη νόμιμη επιμέλεια, η CBSA μπορεί να απαιτήσει από εσάς να υποβάλετε συμβολαιογραφική ένορκη βεβαίωση συναίνεσης από τους γονείς του ανηλίκου.

Ανατρέξτε στον ιστότοπο της CBSA για περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μορφή για αυτό το έγγραφο, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει ημερομηνίες ταξιδιού, ονόματα γονέων και φωτοαντίγραφα των αναγνωρισμένων από το κράτος αναγνωριστικών τους ».

Μεξικό: "Από την 2 Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με το νόμο του Μεξικού, οι ταξιδιώτες από ανηλίκους (ηλικίας κάτω των 18 ετών) πρέπει να αποδείξουν την άδεια γονέων / κηδεμόνων να εγκαταλείψουν το Μεξικό.

Ο παρών κανονισμός ισχύει εάν ο ανήλικος ταξιδεύει αεροπορικώς ή μέσω θαλάσσης. ταξιδεύει μόνη της ή με τρίτη ηλικία νόμιμης ηλικίας (παππούδες, θείος / θεία, σχολική ομάδα κ.λπ.) · και χρησιμοποιώντας έγγραφα του Μεξικού (πιστοποιητικό γεννήσεως, διαβατήριο, προσωρινή ή μόνιμη κατοικία του Μεξικού).

"Ο ανήλικος υποχρεούται να προσκομίσει συμβολαιογραφικό έγγραφο που να αποδεικνύει τη συγκατάθεσή του να ταξιδέψει και από τους δύο γονείς (ή από γονείς ή νόμιμη κηδεμονία), πέραν του διαβατηρίου, προκειμένου να εγκαταλείψει το Μεξικό. Το παιδί πρέπει να φέρει την αρχική επιστολή (όχι τηλεομοιοτυπία ή σαρωμένο αντίγραφο) καθώς και απόδειξη της σχέσης γονέα / παιδιού (πιστοποιητικό γέννησης ή δικαστικό έγγραφο όπως ένα διάταγμα επιμέλειας, καθώς και φωτοαντίγραφα ταυτότητας των δύο γονέων.

"Σύμφωνα με την INM, ο κανονισμός αυτός ΔΕΝ ισχύει για τους ανήλικους που ταξιδεύουν με έναν γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα, δηλαδή δεν απαιτείται επιστολή συγκατάθεσης από τον αγνοούμενο γονέα. Επιπλέον, ο κανονισμός δεν έχει εφαρμογή σε διπλούς εθνικούς ανηλίκους εθνικότητας) εάν ο ανήλικος αναχωρήσει από το Μεξικό χρησιμοποιώντας το διαβατήριο της άλλης ιθαγένειας.

Ωστόσο, αν ο ανήλικος αναχωρήσει από το Μεξικό χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του Μεξικού, ισχύει ο κανονισμός. Ωστόσο, η Πρεσβεία συνιστά να ταξιδεύουν διπλοί υπήκοοι με συγκατάθεση από τους δύο γονείς.

"Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πόλη του Μεξικού έχει λάβει πολλές αναφορές ότι οι Αμερικανοί πολίτες υποχρεούνται να παρέχουν συμβολαιογραφικά έντυπα για περιστάσεις που δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες και / ή να τους ζητείται άδεια στα χερσαία σύνορα. οι ανήλικοι που ταξιδεύουν χωρίς αμφότερους τους γονείς φέρουν ανά πάσα στιγμή συμβολική επιστολή συγκατάθεσης στην περίπτωση που οι αεροπορικές εταιρείες ή οι εκπρόσωποι μεταναστών του Μεξικού ζητήσουν μία.

"Οι ταξιδιώτες πρέπει να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία του Μεξικού, με το πλησιέστερο προξενείο του Μεξικού ή με το INM για περισσότερες πληροφορίες".

Οι Μπαχάμες: "Οι ανήλικοι που ταξιδεύουν ασυνόδευτοι ή συνοδεύονται από κηδεμόνα ή συνοδό: Τι απαιτείται για να εισέλθετε στις Μπαχάμες μπορεί να διαφέρει πολύ από αυτό που απαιτείται για να ξαναγυρίσετε στη χώρα προέλευσης.

Γενικά, ένα παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών μπορεί να ταξιδέψει στις Μπαχάμες μόνο με απόδειξη της ιθαγένειας. Η απόδειξη της ιθαγένειας μπορεί να είναι πιστοποιητικό γέννησης και, κατά προτίμηση, κρατικό πιστοποιητικό ταυτότητας με φωτογραφία, εάν πρόκειται για κρουαζιέρα κλειστού βρόχου ή για διαβατήριο ΗΠΑ εάν εισέλθει με αεροπορικό ή ιδιωτικό σκάφος.

"Οι Μπαχάμες απαιτούν συμμόρφωση με τους κανονισμούς για την εκτροπή της απαγωγής παιδιών Κάθε παιδί που ταξιδεύει χωρίς έναν από τους γονείς που αναφέρονται στο πιστοποιητικό γέννησης πρέπει να έχει μια επιστολή από τον απόντα γονέα που να του δίνει άδεια για το ταξίδι του παιδιού. υπογεγραμμένο από τον απόντα γονέα (-ες). Εάν ο γονέας έχει αποβιώσει, μπορεί να χρειαστεί πιστοποιημένο πιστοποιητικό θανάτου.

"Είναι σκόπιμο να έχει ο ανήλικος να φέρει γραπτή συμβολική επιστολή συγκατάθεσης και από τους δύο γονείς (αν και οι δύο αναφέρονται στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού) πριν στείλει το παιδί σας να ταξιδέψει ως ανήλικος με κηδεμόνα ή συνοδό».

Πετώντας με παιδιά μέσα στις ΗΠΑ; Θα πρέπει να γνωρίζετε για το REAL ID , το νέο αναγνωριστικό που απαιτείται για την εσωτερική αεροπορική πορεία.