Δωρεάν έντυπα γονικής συναίνεσης για ταξιδιώτες ανηλίκους

Χρειάζεστε Έντυπο Συγκατάθεσης Παιδικού Ταξιδιού ή Έντυπο Ιατρικής Συγκατάθεσης για Παιδιά; Εάν το ανήλικο παιδί σας θα ταξιδέψει μόνο από τη χώρα ή με κάποιον άλλο εκτός από γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα, η απάντηση είναι ναι.

Δεν απαιτείται τεκμηρίωση για ταξίδια εντός των ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα παιδιά συνήθως δεν χρειάζεται να έχουν γραπτή γονική συναίνεση για να ταξιδέψουν. Τα παιδιά κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν εντός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν υποχρεούνται να φέρουν ταυτοποίηση, ακόμη και όταν προβαίνουν σε ασφάλεια στο αεροδρόμιο πριν από μια πτήση. Οι έφηβοι που ενδέχεται να εμφανιστούν σε ηλικία 18 ετών και άνω ενδέχεται να ερωτηθούν από την TSA στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, ωστόσο είναι καλή ιδέα να φέρει ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας, όπως άδεια οδήγησης ή άδεια οδήγησης ή αναγνωριστικό σχολείου.

Πετώντας με παιδιά μέσα στις ΗΠΑ; Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε για το REAL ID , το νέο αναγνωριστικό που απαιτείται για τα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια.

Φόρμα συγκατάθεσης παιδικού ταξιδιού

Οι απαιτήσεις αλλάζουν όταν ένα παιδί εγκαταλείπει τη χώρα, ιδιαίτερα αν δεν είναι ένας ή και οι δύο γονείς. Λόγω της αύξησης των περιπτώσεων απαγωγής παιδιών σε περιπτώσεις επιμέλειας και του αυξανόμενου αριθμού παιδιών που είναι θύματα εμπορίας ή πορνογραφίας, το προσωπικό της κυβέρνησης και των αεροπορικών εταιρειών είναι πλέον περισσότερο σε επαγρύπνηση. Όταν ένας ανήλικος ταξιδεύει μόνο έξω από τη χώρα, με έναν γονέα ή με ενήλικες άλλους από τους γονείς του, είναι πιθανό ένας υπάλληλος μετανάστευσης ή μέλος του προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας να ζητήσει τη συγκατάθεσή του.

Κάθε ενήλικας στο κόμμα σας θα χρειαστεί διαβατήριο και τα ανήλικα παιδιά θα χρειαστούν είτε διαβατήρια είτε πρωτότυπα πιστοποιητικά γέννησης. (Μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα αμερικανικό διαβατήριο για κάθε μέλος της οικογένειας.)

Όλα τα παιδιά χρειάζονται ένα διαβατήριο (ή σε ορισμένες περιπτώσεις μια κάρτα διαβατηρίου) για να ταξιδεύουν εκτός των ΗΠΑ, όπως και οι ενήλικες. Εάν το παιδί σας εγκαταλείπει τη χώρα, ένα έντυπο συγκατάθεσης παιδικού ταξιδιού είναι ένα νομικό έγγραφο που επιτρέπει σε ένα μικρό παιδί να ταξιδέψει χωρίς να είναι παρόντες και οι δύο γονείς ή οι νόμιμοι κηδεμόνες. Συνιστάται για όλα τα ταξίδια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ένας ανήλικος ταξιδεύει εκτός της χώρας .

Αυτή η φόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν ένα παιδί ταξιδεύει ως ασυνόδευτος ανήλικος ή με άλλο ενήλικα που δεν είναι ο νόμιμος κηδεμόνας, όπως ένας παππούς, δάσκαλος, αθλητικός προπονητής ή φίλος της οικογένειας. Αυτή η φόρμα μπορεί επίσης να απαιτείται εάν ένας ανήλικος ταξιδεύει με έναν γονέα εκτός των ΗΠΑ

Το έγγραφο πρέπει να περιλαμβάνει:

Λάβετε υπόψη σας ότι οι ειδικοί κανόνες σχετικά με την τεκμηρίωση ενδέχεται να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Κρατικού Τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για τη χώρα προορισμού σας. Βρείτε τη χώρα προορισμού σας και, στη συνέχεια, την καρτέλα "Απαιτήσεις εισόδου, εξόδου και θεώρησης", μεταβείτε στη συνέχεια "Ταξιδεύοντας με ανηλίκους".

Έντυπο ιατρικής συγκατάθεσης για παιδιά

Εάν ένα ανήλικο τέκνο ταξιδεύει χωρίς γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα, ένα έντυπο ιατρικής συγκατάθεσης παιδιού παρέχει εξουσιοδότηση σε έναν συνοδό για να λάβει ιατρικές αποφάσεις. Το έντυπο χορηγεί προσωρινή ιατρική εξουσιοδότηση σε άλλο ενήλικα σε περίπτωση επείγουσας ιατρικής περίθαλψης. Έχετε πιθανώς συμπληρώσει μια τέτοια φόρμα στο παρελθόν για τη φροντίδα του παιδιού ή το σχολείο σας, ή για εκδρομές στην ύπαιθρο, κατασκηνώσεις ύπνου και άλλες καταστάσεις.

Το έγγραφο πρέπει να περιλαμβάνει:

Υπάρχουν διάφοροι ιστότοποι που προσφέρουν δωρεάν πρότυπα για φόρμες ταξιδιού. Ακολουθούν ορισμένες αξιόπιστες επιλογές: