Πάρτε το Grand Canyon από το Φοίνιξ

Μια σύντομη επίσκεψη στο νότιο δαχτυλίδι

Όταν επισκέπτεστε την περιοχή Phoenix, αξίζει τον κόπο να σχεδιάσετε ένα σύντομο ταξίδι στο Grand Canyon. Ενώ κάμπινγκ, περιηγήσεις με μουλάρια, αεροπορικές εκδρομές και εκδρομές πεζοπορίας στην πλάτη μπορεί να αποτελούν μέρος κάποιων σχεδίων διακοπών, συχνά οι άνθρωποι απλά θέλουν να οδηγούν για μια μέρα ή δύο, να δουν την μεγαλοπρέπεια του Grand Canyon και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο Φοίνιξ περιοχή. Αυτό το χαρακτηριστικό προορίζεται για όσους σχεδιάζετε ένα ημερήσιο ταξίδι στο Grand Canyon ή ένα ταξίδι μιας ημέρας, για να σας βοηθήσουμε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη σύντομη επίσκεψή σας στο South Rim.

Συμβουλή: Αν σκοπεύετε να μεταβείτε στο Grand Canyon για ακριβώς την ημέρα, μπορείτε να μπείτε τουλάχιστον 4 ή 5 ώρες πριν γυρίσετε πίσω στο σπίτι. Αυτό, βέβαια, προϋποθέτει ότι φύγετε νωρίς και προετοιμαστείτε για μια μακρά, κουραστική μέρα. Εάν σχεδιάζετε να ανεβείτε και να επιστρέψετε σε μια μέρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον δύο οδηγούς που μπορούν να σβήσουν σε διαστήματα μιας ή δύο ωρών - τέσσερις οδηγοί θα ήταν ακόμα καλύτεροι!

Να φτάσετε στο μεγάλο φαράγγι από το Φοίνιξ

Για να αποφύγετε τυχόν ασυνήθιστες καταστάσεις κυκλοφορίας, χρειάζονται περίπου 4 με 4-1 / 2 ώρες για να φτάσετε στο Grand Canyon από το Central Phoenix . Αυτό προϋποθέτει μόνο μία ή δύο σύντομες στάσεις στην πορεία. Βρείτε τη συντομότερη διαδρομή από όπου και αν βρίσκεστε στο I-17 North. Πάρτε I-17 Βόρεια σε I-40. Πάρτε I-40 δυτικά στον αυτοκινητόδρομο 64. Πάρτε τον αυτοκινητόδρομο 64 βόρεια κατευθείαν προς το South Rim.

Να πάρει στο εθνικό πάρκο

Η είσοδος στο εθνικό πάρκο Grand Canyon είναι $ 30 ανά ιδιωτικό όχημα (2017). Αυτό καλύπτει όλους τους ανθρώπους στο αυτοκίνητο. Υπάρχουν μειωμένες αμοιβές για μοτοσικλετιστές και άτομα που εισέρχονται με ποδήλατο, με τα πόδια, με τρένο και με λεωφορείο πάρκου.

Κρατήστε την απόδειξή σας, καθώς η άδεια που λαμβάνετε κατά την καταβολή του τέλους είναι καλή για 7 ημέρες.

Εάν διαθέτετε χρυσό αετό των εθνικών πάρκων (γενικό ετήσιο πέρασμα), το Golden Age (62 ετών και άνω), το Golden Access (τυφλούς και άτομα με ειδικές ανάγκες) και τα πάρκα Grand Canyon Passes, μπορείτε να πάρετε με μειωμένο τέλος ή χωρίς χρέωση, στο πέρασμα.

Εάν ταιριάζετε στις κατηγορίες είτε της Χρυσής Εποχής είτε της Χρυσής Πρόσβασης, πάρτε ένα σε αυτό το ταξίδι. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε ξανά αυτά τα περάσματα, θα εξοικονομήσετε 50% ή περισσότερο στην είσοδο σας στο Εθνικό Πάρκο Grand Canyon. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τέλη και τα περάσματα.

Σε ορισμένες ημέρες του έτους, όλα τα εθνικά πάρκα προσφέρουν δωρεάν είσοδο για όλους.

Στην είσοδο στο χωριό Grand Canyon

Όταν πληρώνετε την είσοδό σας ή παρουσιάζετε το δελτίο σας, θα σας δοθεί:

Συμβουλή: Διαβάστε για την ιστορία, τους λαούς και τη γεωλογία του Grand Canyon πριν φτάσετε εκεί και εξοικονομήστε χρόνο στο πάρκο για να δείτε το φαράγγι από τα διάφορα πλεονεκτήματα που προσφέρονται. Αφήστε την απόδειξη, το γυαλιστερό φυλλάδιο και το μεγαλύτερο μέρος της εφημερίδας στο αυτοκίνητο. Πάρτε το χάρτη δρομολογίων λεωφορείων με σας.

Μέσα στο πάρκο

Μόλις βρίσκεστε μέσα στο πάρκο, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα οδηγήσετε σε διάφορες θέσεις στάθμευσης και θα περπατήσετε σε κάποια από τα σημεία ακτίνας ή εάν θα σταθμεύσετε σε ένα μέρος και θα πάρετε το λεωφορείο. Ή μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό των δύο! Η απόφασή σας μπορεί να βασιστεί στο πόσο γεμάτο είναι η περιοχή εκείνη την ημέρα. Σε περίπτωση πολυσύχναστης ημέρας, ίσως είναι καλύτερο να βρείτε ένα κεντρικό μέρος για να παρκάρετε (υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης) και να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν λεωφορεία του πάρκου για την επίσκεψή σας στο πάρκο.

Υπάρχουν πέντε θέσεις στάθμευσης.

Συμβουλή # 1: Οι άνθρωποι έχουν την τάση να σταματούν στο πρώτο σημείο του Κέντρου επισκεπτών για να πάρουν αυτή την πολυαναμενόμενη θέα στο Grand Canyon. Είναι γεμάτο και λίγο μακριά από το χώρο στάθμευσης στο Mather Point στο Κέντρο Επισκεπτών και την πραγματική θέα στο χείλος. Εάν είστε διατεθειμένοι να παραλείψετε το κέντρο επισκεπτών, σχεδιάστε να σταθμεύσετε σε άλλη παρτίδα σε μια διαδρομή.

Συμβουλή # 2: Δεν πραγματοποιούνται όλες οι στάσεις του λεωφορείου προς τις δύο κατευθύνσεις, οπότε φροντίστε να σταθμεύετε σε πολλά σημεία που δεν απαιτούν υπερβολική βόλτα κατά την επιστροφή.

Τα λεωφορεία του South Rim Shuttle

Εάν δεν έχετε περάσει αρκετά χρόνια στο Νότιο Δακτύλιο του Μεγάλου Φαραγγιού, τα λεωφορεία Shuttle Bus θα είναι καινούργια για εσάς. Υπάρχουν πολλές διαδρομές με λεωφορείο. Η διαδρομή Kaibab Trail διαρκεί όλο το χρόνο και είναι η συντομότερη με τις λιγότερες στάσεις και λιγότερα σημεία για να δείτε το φαράγγι.

Η διαδρομή Village Village επίσης λειτουργεί όλο το χρόνο και παρέχει μεταφορά μεταξύ του Κέντρου επισκεπτών, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των κατασκηνώσεων και των αγορών. Αυτό είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος του Grand Canyon Village. Η διαδρομή εκτροπής των ερημίτων (Μάρτιος - Νοέμβριος) είναι ο μόνος τρόπος να δείτε τα διάφορα σημεία δυτικά του χωριού. Αυτά τα σημεία περιλαμβάνουν διάφορα μέρη όπου μπορείτε να δείτε τον ποταμό Κολοράντο που ρέει μέσα από το φαράγγι. Δεν υπάρχουν καταστήματα ή μέρη για να αγοράσετε σνακ ή προμήθειες μέχρι την τελευταία στάση. Η διαδρομή Tusayan (αρχές Μαΐου-αρχές Οκτωβρίου)

Τα λεωφορεία τρέχουν κάθε 15-30 λεπτά, ανάλογα με την εποχή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα χρονοδιαγράμματα βράδυ αν είστε στο πάρκο το βράδυ.

Συμβουλή: Προσέξτε να ελέγξετε τους χάρτες σε κάθε στάση λεωφορείου, συμπεριλαμβανομένων των στάσεων στις οποίες γίνεται η κατεύθυνση.

Συμβουλή: Το χρώμα του λεωφορείου ή το χρώμα των λωρίδων στο λεωφορείο δεν έχουν καμία σχέση με το ποιο λεωφορείο είναι! Ελέγξτε την σήμανση στο λεωφορείο για να καθορίσετε ποια λεωφορείο είναι.

Που να μείνω

Υπάρχουν ξενοδοχεία μέσα στο Grand Canyon Village που λειτουργούν όλα από το Xanterra Parks & Resorts. Αυτά πρέπει να κρατηθούν πολύ πριν την επίσκεψή σας. Μπορείτε να κάνετε κρατήσεις online. Μπορείτε επίσης να κάνετε κρατήσεις για μερικά από τα ξενοδοχεία Village στο TripAdvisor και να διαβάσετε κριτικές.

Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ένα δωμάτιο μέσα στο Grand Canyon Village, μπορείτε να βρείτε ένα στο Tusayan που είναι μόλις επτά μίλια έξω από το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon στο South Rim. Ελέγξτε σχόλια πελατών και τιμές για Tusayan ξενοδοχεία και μοτέλ στο TripAdvisor.

Που να φάω

Το εστιατόριο στο El Tovar Hotel είναι πολύ δημοφιλές και απαιτούνται κρατήσεις εκ των προτέρων, αν θέλετε να φάτε εκεί. Το άλλο εστιατόριο του υψηλότερου άκρου είναι το δωμάτιο της Αριζόνα, ακριβώς δίπλα στο Bright Angel Lodge. Δεν παίρνουν κρατήσεις, αλλά θα πρέπει να φτάσετε εκεί πολύ πριν το ηλιοβασίλεμα για να μπείτε. Υπάρχουν πολλά άλλα εστιατόρια, καφετέριες και σνακ μπαρ, κυρίως στην περιοχή του χωριού και κοντά στα campgrounds και το πάρκο RV.

Συμβουλή: Εάν πηγαίνετε μόνο για μια ημέρα ή δύο, το φαγητό δεν πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του χρόνου σας. Μην κάνετε κρατήσεις για δείπνο. δεν θέλετε να οργανώσετε την ημέρα σας γύρω από ένα γεύμα που μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε στην περιοχή Phoenix. Για μια ημερήσια εκδρομή, φέρτε φαγητό μαζί σε ένα ψυγείο στο αυτοκίνητο, ώστε να μπορείτε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα ή να φάτε σε μια από τις καφετέριες ή στο απλό εστιατόριο Bright Angel Lodge. Εάν μένετε στη νύχτα στο Tusayan, υπάρχουν πολλά εστιατόρια κοντά στο μοτέλ σας όπου μπορείτε να φάτε μετά το σκοτάδι.

Πως είναι ο καιρός

Ελέγξτε τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και τις πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο δρόμων στο Grand Canyon και για να δείτε τις μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του έτους.

Συμβουλή: Την άνοιξη και το καλοκαίρι φορούν καπέλο, φέρνουν νερό, φορούν αντηλιακά, φορούν γυαλιά ηλίου. Φορέστε ένα καπέλο με ένα φαρδύ χείλος, σαν ένα καπέλο Tilly. Μην ανησυχείτε για το να φανείτε λίγο ανόητο. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Grand Canyon είναι ότι απολύτως ο καθένας υπάρχει ένας τουρίστας!

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Grand Canyon

Θα βρείτε λιγότερα πλήθη την αρχή της άνοιξης ή αργά το φθινόπωρο. Το South Rim είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε τις περιόδους κατά τις οποίες τα σχολεία δεν είναι σε σύνοδο. Εάν πρέπει να πάτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν είναι πιο γεμάτο, προσπαθήστε να πάτε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι τα σαββατοκύριακα. Εάν πρέπει να πάτε για ένα Σαββατοκύριακο, απλά να είστε υπομονετικοί!

Συμβουλή: Οι καλύτερες φωτογραφίες του Grand Canyon είναι κατά την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα. Γιατί να μην πάμε σούπερ νωρίς και να νικήσουμε το πλήθος;

Τι ώρα είναι?

Το Grand Canyon, όπως και τα περισσότερα της Αριζόνα, δεν παρατηρεί το Daylight Saving Time. Είναι σε Mountain Standard Time όλο το χρόνο, η οποία είναι η ίδια ζώνη ώρας με τον Phoenix και τον Tucson.

Τι άλλο υπάρχει;

Εάν θέλετε να κάνετε πεζοπορία, μουλάρι, σκάφη, μύγα ή να μάθετε τίποτα άλλο για την επίσκεψη στο Grand Canyon, μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Grand Canyon.