Εθνικό πάρκο Grand Canyon, Αριζόνα

Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon κάθε χρόνο και δεν αποτελεί έκπληξη γιατί. Το κύριο αξιοθέατο, το Grand Canyon, είναι ένα φαράγγι με μαμούθ που εκτείνεται σε 277 μίλια και παρουσιάζει καταπληκτικά βάθη πολύχρωμων γεωλογικών χαρακτηριστικών. Διαθέτει μερικούς από τους καθαρότερους αέρος του έθνους και πολλά από τα 1.904 τετραγωνικά μίλια του πάρκου διατηρούνται ως ερημιά. Οι επισκέπτες δεν μπορούν παρά να απομακρυνθούν από την εκπληκτική θέα από σχεδόν οποιοδήποτε σημείο.

Ιστορία

Δημιουργήθηκε από τον ποταμό Κολοράντο για μια περίοδο έξι εκατομμυρίων ετών, το φαράγγι κυμαίνεται σε πλάτος από τέσσερα έως 18 μίλια και φτάνει σε βάθη 6.000 ποδιών. Η μαγευτική γεωλογία της αποκαλύπτει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χρόνια από το στρώμα εκθέσεως της Γης μετά από στρώμα βράχου, ενώ το οροπέδιο του Κολοράντο ανεβάστηκε.

Πρώτα δεδομένης της ομοσπονδιακής προστασίας το 1893 ως δασικού αποθέματος, η περιοχή έγινε εθνικό μνημείο και το 1919 έγινε εθνικό πάρκο. Ο Πρόεδρος Theodore Roosevelt ήταν βασικός υποστηρικτής για τη διατήρηση της περιοχής και επισκέφθηκε πολλές φορές για να κυνηγήσει και να απολαύσει το τοπίο.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το South Rim είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, ενώ το North Rim κλείνει ορισμένες εγκαταστάσεις από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Μαΐου. Το βαθύ χιόνι είναι κοινό από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Μαΐου. Οι θερμοκρασίες του μήνα το καλοκαίρι μπορούν να φτάσουν στους 118 ° F, κάνοντας την άνοιξη και να πέσουν οι ιδανικές εποχές για επίσκεψη.

Να πάρει εκεί

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από τις εισόδους στη βόρεια ή νότια περιοχή.

Μόλις φτάσετε στην Αριζόνα, πάρτε την Ariz. 67 από τη Λίμνη του Ιακώβ προς την είσοδο του Βόρειου Δύτη. Απολαύστε τη διέλευση από το Εθνικό Δάσος Kaibab! Για να μπείτε στο South Rim, κατευθυνθείτε στο Flagstaff και στη συνέχεια τραβήξτε US 180 στο φαράγγι. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να πετάξουν στα ακόλουθα αεροδρόμια: Grand Canyon (κοντά στο South Rim), το Λας Βέγκας, το Φοίνιξ και το Flagstaff.

(Βρείτε πτήσεις προς Grand Canyon, Λας Βέγκας, Φοίνιξ ή Flagstaff.)

Τέλη / Άδειες

Για ένα ιδιωτικό όχημα, το τέλος εισόδου είναι $ 25. Για όσους εισέρχονται με τα πόδια, ποδήλατο, μοτοσικλέτα ή μη εμπορικός όμιλος, εφαρμόζεται τέλος $ 12 ανά άτομο. Τα Standard Pass Passes , όπως ένα ετήσιο δελτίο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο Grand Canyon. Σημείωση: Τα έξοδα κατασκήνωσης είναι επιπλέον των τελών εισόδου.

Απαιτήσεις ανάπαυσης για τις ακόλουθες δραστηριότητες μιας νύχτας: πεζοπορία, ιππασία, εκδρομές για σκι αντοχής, πεζοπορίες εκτός ποταμών, κάποιες κάμπινγκ εκτός των ανεπτυγμένων κατασκηνώσεων και χειμερινό κάμπινγκ. Υπάρχουν διάφορες ειδικές άδειες που είναι διαθέσιμες για το πάρκο.

Σημαντικά αξιοθέατα

Το ίδιο το φαράγγι είναι το κύριο αξιοθέατο, αλλά το πώς το βλέπετε μπορεί να διαφέρει. Εάν οι δημοφιλείς απόψεις είναι πολύ γεμάτοι, το κανόνι προσφέρει μονοπάτια για πεζοπορία στο βυθό, καθώς και βόλτες με μουλάρια και βόλτες με γραφικά ελικόπτερα. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ράφτινγκ στο ποταμό Κολοράντο, ψάρεμα, ξεναγήσεις, αστέρια, ποδηλασία ή περιπάτους στη φύση.

Διαμονή

Υπάρχουν αξιόλογα καταλύματα μέσα στο πάρκο, όπως τα Bright Angel Lodge & Cabins, το Kachina Lodge, το Maswik Lodge και το Grand Canyon Lodge. (Get Rates) Το Phantom Ranch βρίσκεται στο κάτω μέρος του φαραγγιού και οι τιμές περιλαμβάνουν καταλύματα και γεύματα.

Υπάρχουν δύο ανεπτυγμένα campgrounds μέσα στο φαράγγι που απαιτούν κρατήσεις-Mather Campground στο South Rim και το North Rim Campground. Το κάμπινγκ Backcountry είναι επίσης διαθέσιμο με άδεια.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Το εθνικό μνημείο Wupatki, που βρίσκεται στο Flagstaff, επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν μέσα από τον εναπομείναντα πούμλο πάνω από 100 χρόνια.

Μόλις 12 μίλια έξω από το Flagstaff βρίσκεται το Sunset Crater National Monument, που δημιουργήθηκε σε μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από περισσότερα από 900 χρόνια. Περπατώντας με ρέματα και στάχτες από λάβα είναι εκπληκτικό να βρούμε δέντρα, αγριολούλουδα και ακόμη και σημάδια άγριας πανίδας.

Ακόμη και έξω από το πάρκο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Grand Canyon. Το Grand Canyon West Skywalk δημιουργήθηκε σε γη που ανήκει στη φυλή Hualapai και επιτρέπει στους τουρίστες να περπατούν πάνω σε ένα γυάλινο πάτωμα κοιτάζοντας περίπου 4.000 πόδια στη βάση του φαραγγιού.

Πληροφορίες επαφής

Διεύθυνση ταχυδρομείου: PO Box 129, Grand Canyon, AZ 86023

Τηλέφωνο: 928-638-7888