Απόβλητα, σκουπίδια και ανακύκλωση στο χωριό

Μέσω μιας σύμβασης με την πόλη που ξεκίνησε το 2005, ο εργολάβος Waste Connections, Inc. είναι υπεύθυνος για τη συλλογή απορριμμάτων στο The Village, Οκλαχόμα. Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την παραλαβή απορριμμάτων, τη μαζική παραλαβή, τα χρονοδιαγράμματα και την ανακύκλωση στο The Village.

Πού βάζω τα σκουπίδια μου;

Εάν ζείτε εντός των ορίων του χωριού, οι χρεώσεις για υπηρεσίες συλλογής απορριμμάτων εμφανίζονται στον λογαριασμό δημοτικών υπηρεσιών της πόλης σας. Παρέχετε δύο πολυ-καροτσάκια 95 γαλλονιών.

Εάν δεν χρειάζεστε και τα δύο, μπορείτε να έχετε ένα αφαιρεθεί καλώντας (405) 751-8861 ext. 255, αλλά γνωρίζουμε ότι η χρέωση υπηρεσιών δεν θα μειωθεί.

Όχι νωρίτερα από τις 3 μ.μ. την ημέρα πριν από την παραλαβή και όχι αργότερα από τις 6 π.μ. το πρωί, τα πολυ-καροτσάκια πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση τουλάχιστον 3 ποδιών το ένα από το άλλο και 5 ποδιών από οποιαδήποτε γραμματοκιβώτια, αυτοκίνητα, θάμνους ή άλλες παρεμβολές . Οι κάδοι δεν μπορούν να τοποθετηθούν εκτός του καροτσιού σε σάκους ή σε άλλα δοχεία, και τα καπάκια πολυ-καλαθιού πρέπει να είναι κλειστά. Τα πολύ καρότσια πρέπει να απομακρύνονται από την περιοχή περιορισμού όχι αργότερα από τις 8 π.μ. την ημέρα μετά τη συλλογή.

Τι γίνεται με τα πράγματα που δεν θα χωρέσουν στα καροτσάκια

Το χωριό προσφέρει ημέρες παραλαβής "ογκώδη απόβλητα" μία φορά το μήνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

Τα απορρίμματα σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να περιλαμβάνουν συσκευές, στρώματα, έπιπλα και περίφραξη, αλλά κάθε μαζική παραλαβή περιορίζεται σε τρία (3) κυβικά μέτρα αποβλήτων.

Ο κώδικας της πόλης του χωριού καθορίζει ότι τα μαζικά αντικείμενα δεν μπορούν να περιορίζονται περισσότερο από 24 ώρες πριν από την ημέρα παραλαβής.

Επιπλέον, οι κάτοικοι του χωριού μπορούν να πάρουν αυτά τα αντικείμενα, μέχρι 2 φορτία παραλαβής ανά κύκλο χρέωσης, στην τοποθεσία αποβλήτων χύδην της πόλης στο 1701 NW 115th St. Φέρτε ένα στέλεχος χρησιμότητας και ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας. Οι ώρες είναι 8 π.μ. έως 5 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως μεσημέρι τα Σάββατα.

Τι γίνεται με τα απόβλητα αυλών, τα άκρα δέντρων ή τα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Αν δεν ταιριάζει στο πολυ-καροτσάκι, θεωρείται ως χύμα απορρίμματα και θα ληφθεί στη μηνιαία ημέρα μαζικής αποκομιδής. Τα μικρά αντικείμενα, όπως τα αποκόμματα χλοοτάπητα, πρέπει να είναι σε σακούλες για μαζική παραλαβή και τα άκρα των δέντρων, συμπεριλαμβανομένων των χριστουγεννιάτικων δέντρων, πρέπει να κόβονται και να δένονται και σε δεσμίδες όχι μεγαλύτερες από 2 πόδια έως 4 πόδια και όχι βάρους άνω των 35 κιλών.

Τι θα συμβεί αν η ημέρα παραλαβής μου πέσει σε διακοπές;

Δεδομένου ότι το χωριό συνάπτει συλλογή απορριμμάτων, οι υπηρεσίες συνεχίζονται ως συνήθως σε πολλές διακοπές. Όταν δεν το κάνουν, οι ημέρες παραλαβής γενικά αναπροσαρμόζονται για το επόμενο Σάββατο. Η πόλη διατηρεί online πρόγραμμα διακοπών.

Υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να πετάξω;

Ναί. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να απορρίπτετε χημικά ή επικίνδυνα αντικείμενα. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το χρώμα, το λάδι, το λίπος για μαγείρεμα, τα παρασιτοκτόνα, τα οξέα, οι μπαταρίες αυτοκινήτων και τα ελαστικά. Επίσης, μην πετάτε οικοδομικά υλικά, πετρώματα ή βρωμιά.

Αντ 'αυτού, αναζητήστε εναλλακτικές μεθόδους διάθεσης για αυτά τα αντικείμενα. Για παράδειγμα, πολλά καταστήματα αυτοκινήτων όπως το Auto Zone θα διαθέσουν μπαταρίες αυτοκινήτων και λάδι κινητήρα, η Wal-Mart θα ανακυκλώνει ελαστικά και ιστοσελίδες όπως το earth911.com μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις διάθεσης κοντά σας για οποιοδήποτε αριθμό επικίνδυνων υλικών.

Το χωριό παρέχει υπηρεσίες ανακύκλωσης;

Ναι, ο ανάδοχος που είναι αρμόδιος για τη συλλογή αποβλήτων παρέχει επίσης υπηρεσίες ανακύκλωσης. Στην πραγματικότητα, οι ανακυκλωτές στο The Village μπορούν πραγματικά να κερδίσουν χρήματα μέσω ενός σημειακού συστήματος που ονομάζεται RecycleBank, κάτι σπάνιο στις κοινότητες του μετρό. Τα ανακυκλώσιμα υλικά περιλαμβάνουν χαρτόνι, διαυγή ή χρωματισμένο γυαλί, καθαρό αλουμινόχαρτο, τηλεφωνικά βιβλία, περιοδικά, πλαστικά 1-7, μεταλλικά δοχεία και δοχεία αλουμινίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στο δικτυακό τόπο recyclebank.com ή καλέστε (888) 727-2978.

Η εγκατάσταση του χωριού 1701 NW 115th St. δέχεται μόνο χύμα μέταλλα για ανακύκλωση, αλλά μερικά σχολεία και εκκλησίες στα όρια της πόλης έχουν κάδους απόθεσης για χαρτί και χαρτόνι.