Ταξιδεύοντας με ένα κατοικίδιο ζώο στη Χαβάη

Ο Νόμος περί Καραντίνας των Ζώων της Χαβάης θα σας βοηθήσει να κάνετε την απόφασή σας

Ταξιδεύοντας με ένα κατοικίδιο ζώο στη Χαβάη μπορεί να φαίνεται σαν μια διασκεδαστική σκέψη, αλλά πιθανότατα δεν έχετε ιδέα για το τι μπαίνετε. Αν μιλάς για γάτα ή σκύλο, είναι δυνατό, αλλά όχι καθόλου εύκολο. Αν μιλάτε για κάποιο άλλο είδος ζώου, σταματήστε εδώ. Δεν μπορείτε.

Ποιο είναι το πρόβλημα? Λοιπόν, ας ενώσουμε την επόμενη συζήτηση και ρίξουμε μια ματιά.

Ταξιδεύω στη Χαβάη και σκέφτομαι να φέρω τη γάτα ή το σκύλο μου.

Η συμβουλή μου είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, όχι.

Γιατί όχι?

Η Χαβάη έχει ένα ειδικό νόμο περί καραντίνας που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους κατοίκους και τα κατοικίδια ζώα από πιθανά σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την εισαγωγή και τη διάδοση της λύσσας.

Γιατί η Χαβάη είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία;

Η Χαβάη είναι μοναδική στο ότι ήταν ανέκαθεν απαλλαγμένη από λύσσα και είναι το μόνο κράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι απαλλαγμένο από λύσσα. Θέλει να παραμείνει έτσι.

Έχουν υπάρξει στενές κλήσεις;

Υπήρξαν φοβίες και το 1991 μια νυχτερίδα που βρέθηκε σε ένα δοχείο μεταφοράς από την Καλιφόρνια ήταν αποφασισμένη να είναι κακή, αλλά κατακτήθηκε και καταστράφηκε χωρίς περιστατικό.

Αλλά το κατοικίδιο ζώο μου είχε τα πλάνα του και θέλω πραγματικά να το φέρω;

Οι απαιτήσεις του νόμου περί καραντίνας είναι πολύ περίπλοκες και δυνητικά δαπανηρές. Θα μιλήσω περισσότερο για αυτό σε ένα λεπτό, αλλά ξεχνώντας το θέμα της καραντίνας, γιατί θα υποτάγετε το κατοικίδιο ζώο σας σε τουλάχιστον πέντε ώρες πτήσης στο κρύο χώρο αποσκευών ενός αεροπλάνου;

Αν έρχεστε από την ανατολική ακτή, μιλάτε 10-12 ώρες. Προσθέστε ότι υπάρχουν πολύ, πολύ λίγα φιλικά προς τα κατοικίδια ξενοδοχεία στη Χαβάη και η συμβουλή μου, για άλλη μια φορά, είναι να αφήσετε το κατοικίδιο ζώο σας στο σπίτι με ένα κατοικίδιο ζώο.

Εντάξει, αυτό είναι λογικό για κάποιον που παίρνει διακοπές στη Χαβάη για μια εβδομάδα ή δύο, αλλά τι γίνεται αν πάω στη Χαβάη για παρατεταμένη διαμονή ή μεταφέρω από τον στρατό ή την εταιρεία μου με την οικογένειά μου;

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμμορφωθείτε με τη διαδικασία απομόνωσης και για να το κάνετε αυτό θα χρειαστεί να ξεκινήσετε καλά πριν από τη μετακίνησή σας - τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Τέσσερις μήνες! Αυτό είναι τρελό!

Λάβετε υπόψη ότι ο νόμος καραντίνας της Χαβάης δεν είναι για σας. Είναι για την ασφάλεια του λαού της Χαβάης και του πληθυσμού των ζώων.

Λοιπόν, πείτε μου για αυτό το νόμο και τι θα πρέπει να κάνω.

Είναι πολύ περίπλοκο, οπότε στο τέλος αυτού του άρθρου έχω συμπεριλάβει συνδέσμους προς την ιστοσελίδα του Υπουργείου Γεωργίας της Πολιτείας της Χαβάης όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και τις απαραίτητες μορφές.

Βασικά, όμως, ανάλογα με το πότε ή αν συμπληρώσετε τα απαιτούμενα βήματα των απαιτήσεων του προγράμματος 5 ημερών ή λιγότερο πριν την άφιξή σας στη Χαβάη, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να απελευθερωθεί απευθείας στο αεροδρόμιο ή να παραμείνει για 120 ημέρες με το δικό σας κόστος.

Εάν ζητήσετε άμεση απελευθέρωση του κατοικίδιου ζώου στο αεροδρόμιο, πρέπει να υποβάλετε τα απαιτούμενα πρωτότυπα έγγραφα ώστε το κράτος να λάβει τα χαρτιά τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την άφιξή του. Σας είπα ότι ήταν περίπλοκο. Ακόμη και αν ολοκληρώσετε όλα τα έγγραφα, αλλά δεν έχουν ληφθεί τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την άφιξή σας, το κατοικίδιο ζώο σας θα τεθεί σε καραντίνα για έως και 5 ημέρες.

Τα κατοικίδια ζώα που δεν κυκλοφορούν απευθείας κάτω από το πρόγραμμα 5 ημερών ή λιγότερο θα μεταφερθούν στον κύριο Σταθμό Καραντίνας των ζώων στην κοιλάδα Halawa στο Oahu.

Εάν ένα κατοικίδιο κατοικεί μεταξύ 0 και 5 ημερών, το κόστος θα είναι $ 224. Τα τέλη για οποιεσδήποτε επιπλέον ημέρες θα χρεώνονται με 18,70 € ανά ημέρα. Το πρόγραμμα απομόνωσης 120 ημερών κοστίζει 1.080 δολάρια ανά κατοικίδιο ζώο.

Το κεφάλι μου γυρίζει! Τι είδους πράγματα πρέπει να κάνω στο σπίτι πρώτα;

Το κατοικίδιο ζώο σας θα χρειαζόταν τουλάχιστον δύο εμβολιασμούς κατά της λύσσας και θα ήταν τρέχουσα σε αυτά. Ο δεύτερος εμβολιασμός πρέπει να γίνει τουλάχιστον 90 ημέρες πριν την άφιξη στη Χαβάη.

Η γάτα ή ο σκύλος σας πρέπει να έχει εμφυτευτεί με ηλεκτρονικό μικροτσίπ.

Το κατοικίδιο ζώο σας θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε δοκιμασία αίματος για το λύμα OIE-FAVN για 36 εβδομάδες και όχι λιγότερο από 120 ημέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης στη Χαβάη.

Πολλά έγγραφα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς και τον κτηνίατρό σας και να υποβληθούν στο κράτος.

Μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολο;

Λοιπόν, όλα όσα είπα υποθέτω ότι πετάτε στη Χονολουλού και παραμένετε στο Oahu.

Αν πετάτε στο Kona στο Big Island , το Lihue on Kauai ή το Kahului στο Maui, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Ελέγξτε τους συνδέσμους στο τέλος αυτού του άρθρου. Υπάρχουν επίσης ειδικοί κανόνες για τα σκυλιά οδηγών που χρησιμοποιούνται από τους τυφλούς.

Λοιπόν, νομίζετε ότι με πείσατε να βρω ένα καλό σίτιση κατοικίδιων ζώων και να αφήσω το κατοικίδιο ζώο στο σπίτι μου.

Μια σοφή απόφαση. Αν δεν μετακομίζετε στη Χαβάη ή έρχεστε για παρατεταμένη διαμονή, είναι πραγματικά το καλύτερο πράγμα για το κατοικίδιο ζώο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε σε αυτές τις συνδέσεις, οι οποίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Τμήματος Γεωργίας των Κτηνιατρικών Καρκινοπαθών της Πολιτείας Χαβάης. Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε rabiesfree@hawaii.gov.

Στοιχεία ζωικής καραντίνας

Ζωική Καραντίνα Συχνές Ερωτήσεις

Λίστα ελέγχου για πρόγραμμα καραντίνας 5 ημερών ή λιγότερων

Συχνές Ερωτήσεις για Πρόγραμμα Καραντίνας 5 ημερών ή λιγότερων

Φυλλάδιο πληροφοριών για την καραντίνα της Χαβάης

Λίστα ελέγχου για την αίτηση άμεσης έκδοσης αεροδρομίου στα αεροδρόμια Kona, Kahului και Lihue