Η δημιουργία της ταινίας Pearl Harbor

Ιαπωνικά αεροσκάφη ξανά γεμίζουν τον ουρανό του Οχάου

Σχεδόν 59 χρόνια μετά την ακρόαση των ιαπωνικών αεροσκαφών ακουγόταν πάνω από το νησί O'ahu, οι βομβαρδιστές τορπιλίων "Kate", οι βομβαρδιστές κατάδυσης "Val" και οι μαχητές "Zero" συμπληρώνουν και πάλι τον ουρανό τον Απρίλιο και τον Μάιο του 1990, γυρίσματα για το ρομαντικό δράμα Disney / Touchstone των 140 εκατομμυρίων δολαρίων Pearl Harbor .

Η πλοκή

Το Pearl Harbor επικεντρώνεται στα γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή γύρω στις 7 Δεκεμβρίου 1941 και στον καταστροφικό αντίκτυπο του πολέμου σε δύο τολμηρούς νέους πιλότους (Ben Affleck και Josh Hartnett) και μια όμορφη, αφοσιωμένη νοσοκόμα (Kate Beckinsale).

Είναι μια ιστορία καταστροφικής ήττας, ηρωικής νίκης, προσωπικού θάρρους και συντριπτικής αγάπης που στρέφεται εναντίον ενός εντυπωσιακού σκηνικού θεαματικών εν καιρώ πολέμου.

Χώροι μαγνητοσκόπησης

Τα αεροσκάφη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου συλλέχθηκαν από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές και έφεραν στη Χαβάη για τη μαγνητοσκόπηση της επίθεσης της 7ης Δεκεμβρίου 1941 στον Στόλο του Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μαγνητοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε διάφορες τοποθεσίες στο O`ahu, όπως το νησί Ford, το Fort Shafter, το Pearl Harbor και η Base Air Force Wheeler. Πολλά πλοία, συμπεριλαμβανομένου του θωρηκτού USS Missouri και της φρεγάτας Whipple χρησιμοποιήθηκαν ως stand-in για τα πραγματικά πλοία που επιτέθηκαν και βυθίστηκαν.

Εις μνήμην

Με σεβασμό προς τους στρατιωτικούς που πέθαναν στην επίθεση, τόσο το πλήρωμα όσο και τα αστέρια της ταινίας συγκεντρώθηκαν στο Memorial της Αριζόνα την Κυριακή 2 Απριλίου 2000 σε ειδική τελετή. Τρία στεφάνια - από την Touchstone Pictures, τον παραγωγό Jerry Bruckheimer και τον σκηνοθέτη Μίκαελ Μπέι - είχαν πέσει στο νεκρό νερό του Pearl Harbor για να τιμήσουν τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους.

Να θυμάστε πάντα το Pearl Harbor

Μια επακόλουθη συνέντευξη Τύπου περιελάμβανε σκηνοθέτες, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην κυβερνήτη της Χαβάης Μπέντζαμιν Κάιετανο. Σε μια συνέντευξη με το Δελτίο Αστέρων Χονολουλού, ο Cayetano εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ταινία θα ενισχύσει την οικονομία του κράτους και θα προωθήσει τη Χαβάη στον κόσμο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το κύριο χαρακτηριστικό της ταινίας είναι η εκπαίδευση. «Υπάρχουν πάρα πολλές γενιές Αμερικανών που δεν γνωρίζουν την ιστορία του Περλ Χάρμπορ». "Αυτή η ταινία θα βοηθήσει αυτή τη γενιά και τις γενιές να έρθουν".

Η φόρμουλα για μια ταινία Hit

Μετά από μια φόρμουλα που ήταν τόσο επιτυχημένη με την ταινία Titanic του 1997, το Pearl Harbor θέτει μια ρομαντική προσωπική ιστορία μέσα σε ένα ιστορικό γεγονός μεγάλης τραγωδίας και απώλειας. Ο παραγωγός Bruckheimer και οι συγγραφείς του σεναρίου ισχυρίζονται ότι έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια των ιστορικών πληροφοριών που απεικονίζονται στην ταινία. Οι ιστορικοί, οι στρατιωτικοί και οι επιζώντες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ιαπωνία είχαν συμβουλευτεί σχεδόν σε κάθε πτυχή της ιστορίας.

Ιστορικές ανακρίβειες

Η ταινία, ωστόσο, δεν είναι χωρίς τους επικριτές της, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ιστορικές ανακρίβειες ήταν εμφανείς κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης στη Χαβάη. Οι επικρίσεις κυμαίνονται από το χρώμα του καμουφλάζ και του χρώματος στα αεροπλάνα, τα οχήματα εδάφους και τα πλοία μέχρι την ερειπωμένη εμφάνιση αυτού που απεικονίζεται ως Wheeler Field (όταν στην πραγματικότητα μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων στην περιοχή Pearl Harbor ήταν ολοκαίνουργιο το 1941). Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι σε κάθε προσπάθεια να απεικονιστεί μια εποχή και ένα γεγονός που συνέβη σχεδόν 60 χρόνια πριν, η πλήρης ακρίβεια συχνά δεν είναι ούτε προσιτή ούτε δυνατή.

Πραγματική παραγωγή

Το τμήμα της Χαβάης από το πρόγραμμα πυροβολισμών 85 ημερών διήρκεσε μόνο περίπου πέντε εβδομάδες. Ωστόσο, περισσότεροι από 60 τοπικοί τεχνικοί προσλήφθηκαν για να εργαστούν στην ταινία μαζί με περίπου 200 πλήρωμα από το Λος Άντζελες. Επιπλέον, υπεγράφησαν πάνω από 1.600 στρατιωτικοί έλληνες και εξαρτώμενοι ως πρόσθετα για τη μαγνητοσκόπηση της Χαβάης.

Πρόσθετες λήψεις ολοκληρώθηκαν στην Αγγλία, το Λος Άντζελες και το Τέξας. Η μαγνητοσκόπηση της κλιμακωτής σκηνής του ναυαγίου της USS Arizona ολοκληρώθηκε στην ίδια υποβρύχια δεξαμενή που ανήκε στα στούντιο Fox στο Baja του Μεξικού, όπου κινηματογραφήθηκε ο Τιτανικός . Οι εργασίες μετά την παραγωγή συνεχίστηκαν όλο το 2000 και στις αρχές του 2001 με τη βαθμολόγηση της ταινίας που μόλις ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2001. Ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της ταινίας αφιερώνεται σε πάνω από 180 ψηφιακά εφέ που δημιουργούνται από το Industrial Light and Magic.

Παγκόσμια πρωθυπουργός

Ο παγκόσμιος πρωθυπουργός του Περλ Χάρμπορ πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2001 στο Περλ Χάρμπορ στο κατάστρωμα του φορέα πυρηνικών αεροσκαφών, του USS John C.

Στέννης. Χρεώθηκε στον μεγαλύτερο πρωθυπουργό στην ιστορία κινηματογράφου, με περισσότερους από 2.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων των κύριων ηθοποιών, του παραγωγικού προσωπικού, των μέσων ενημέρωσης, των βετεράνων και των προσκεκλημένων. Το πρωτάθλημα των 5 εκατομμυρίων δολαρίων μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από τη Disney με μια ειδική φωτογραφική μηχανή 360 °.

Επιπτώσεις στη Χαβάη

Μόνο ο χρόνος και η γνώμη του τηλεθεατή θα καθορίσουν εάν θα μνημονευτεί το Pearl Harbour για την απεικόνισή του για το γεγονός που ξεκίνησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τα μεγάλα προϋπολογισμού ειδικά εφέ που δημιούργησε το Βιομηχανικό Φως και Μαγεία του George Lucas, ή για την ιστορία της αγάπης που χαρακτηρίζει αρκετούς από τους καλύτερους νέους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Η ταινία, χωρίς αμφιβολία, θα ενθαρρύνει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή στο Μνημείο της Αριζόνα στο Περλ Χάρμπορ και πιθανότατα θα είναι υπεύθυνο για πρόσθετα τουριστικά δολάρια στην οικονομία της Χαβάης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του Pearl Harbor, προτείνουμε να διαβάσετε τη λειτουργία μας με δύο τίτλους με τίτλο " Lest We Forget ". Για όσους σχεδιάζουν μια επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ και το Μνημείο της Αριζόνα, το χαρακτηριστικό μας "Η επίσκεψη στο Περλ Χάρμπορ και το Μνημείο της USS Arizona " μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας σε αυτόν τον ιστορικό χώρο.

Αγοράστε την ταινία

Μπορείτε να αγοράσετε την ταινία Pearl Harbour στο Amazon.com.

Πηγές:
Cinemedia.gr: Περλ Χάρμπορ