Επικίνδυνα ζώα στη Γιούτα Τσουρέ, Άνοιξη και Απεργία

Φίδια, αράχνες, σκορπιούς που βρέθηκαν στην κυψέλη

Πεζοπορία, ποδηλασία και άλλες υπαίθριες περιπέτειες μπορούν να φέρουν σε επαφή τους ανυποψίαστους ανθρώπους με τρομακτικά πλάσματα που παραμονεύουν σε σκοτεινές γωνίες. Ορισμένα φίδια, αράχνες και σκορπιούς που μπορούν να αποδώσουν ένα άσχημο και δυνητικά θανατηφόρο δάγκωμα ή τσίμπημα ζουν στη Γιούτα. Τα τσιμπήματα και ο θάνατος σπάνια συμβαίνουν, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε το δρόμο των δηλητηριωδών ανατριχιαστικών ανιχνευτών.

Σε ολόκληρη την πολιτεία, τα κυριότερα πλάσματα που πρέπει να προσέξουμε είναι το κρησφύγετο της Μεγάλης Λεκάνης, η μαύρη αράχνη χήρας και η αράχνη hobo.

Περίπου 9 είδη σκορπιών ζουν σε ολόκληρη τη Γιούτα, αλλά η μόνη που θεωρείται επικίνδυνη, ονομάζεται σκορπιός του φλοιού της Αριζόνα, παραμένει αρκετά καλά στην κομητεία Kane στο νότιο-κεντρικό τμήμα του κράτους ακριβώς βόρεια των συνόρων της Αριζόνα. Αν σχεδιάζετε να κάνετε πεζοπορία ή κατασκήνωση στο Εθνικό Μνημείο Grand Staircase-Escalante, πρέπει να είστε ενήμεροι για την πιθανή παρουσία του. Αφροδίτικα φίδια και αράχνες μερικές φορές "στεγνό δάγκωμα", ή δάγκωμα χωρίς έγχυση δηλητηρίου, μόνο για να τρομάξουν μακριά ενοχλητικούς εισβολείς.

Φίδια στη Γιούτα

Σε αντίθεση με τους κοινούς φόβους, οι κροταλίες παρουσιάζουν μικρό κίνδυνο για τον άνθρωπο. όπως τα περισσότερα άγρια ​​πλάσματα, κάνουν ό, τι μπορούν για να αποφύγουν τους ανθρώπους. Τα περισσότερα δαγκώματα εμφανίζονται όταν οι άνθρωποι παρενοχλούν, αγγίζουν ή προσπαθούν να σκοτώσουν ένα φίδι.

Οι κροταλίες τρώνε μόνο το 40% του σωματικού τους βάρους σε τρόφιμα ετησίως (σε αντίθεση με τις 2.000 λίβρες τροφής που καταναλώνεται κάθε χρόνο από τον μέσο Αμερικανό). Οι κροταλίες ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους που βρίσκονται γύρω.

Διατηρούν την ενέργειά τους, εκτός από την περίπτωση που ψάχνουν ενεργά για φαγητό, καθιστώντας την πιθανότητα να εντοπίσουν ένα πολύ λεπτό.

Πιθανότατα θα δείτε ένα κροταλίας το καλοκαίρι, ηλιοθεραπεία σε μια βραχώδη πλαγιά. Εάν συναντήσετε ένα κροταλίας στο μονοπάτι, παραμείνετε ήρεμοι και κρατήστε την απόσταση σας. Ειδοποιήστε άλλους για τη θέση του φιδιού και απομακρύνετέ το χωρίς να το ενοχλείτε.

Ο νόμος της Γιούτα προστατεύει τους κροταλίες, καθιστώντας παράνομη την παρενόχληση ή τη θανάτωση ενός. Εάν εσείς ή κάποιος στο κόμμα σας χτυπάτε, αφαιρέστε τυχόν περιοριστικά ρούχα ή κοσμήματα κοντά στο δάγκωμα και τοποθετήστε το θύμα με την περιοχή δαγκώματος κάτω από την καρδιά, ει δυνατόν. Ζητήστε αμέσως ιατρική θεραπεία.

Αράχνες στη Γιούτα

Μπορείτε να αναγνωρίσετε την πιο δηλητηριώδη αράχνη στη Γιούτα, τη μαύρη γυναίκα, μέσα από την κόκκινη κλεψύδρα στην σφαιρική κοιλιά της. Η μαύρη χήρα τυπικά δαγκώνει μόνο για την υπεράσπιση των αυγών της, αλλά μια επιτυχημένη απεργία μπορεί να αφήσει το θύμα εξασθενημένο με εκτεταμένο μυϊκό πόνο, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή και σπάνια σπασμούς. Αυτά τα νυχτερινά πλάσματα γίνονται πιο ενεργά τη νύχτα, και πιθανότατα να τα βρείτε κρυμμένα σε σκοτεινές γωνιές των κτιρίων.

Αντιμετωπίστε μια μαύρη δαγκωμένη δάγκωμα αράχνη με τον καθαρισμό της περιοχής με σαπούνι και νερό, και εφαρμόζοντας ένα ήπιο αντισηπτικό. Καλύψτε την περιοχή με μια δροσερή συμπίεση και σηκώστε το άκρον που έχει πληγεί. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, το νοσοκομείο ή το κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων για πρόσθετη θεραπεία.

Πιθανώς η πιο άφθονη αράχνη στη Γιούτα, οι hobos παραμονεύουν στο επίπεδο του εδάφους σε χωράφια, ξύλινα και ροκ φύλλα και άλλες υπαίθριες τοποθεσίες. Οι ερευνητές δεν συμφωνούν στο επίπεδο κινδύνου που θέτουν για τον άνθρωπο, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι είναι αβλαβείς και άλλοι που τους αποδίδουν νεκρωτικές αλλοιώσεις.

Εάν το τσιμπήσετε με ένα hobo, καθαρίστε την περιοχή με σαπούνι και νερό, εφαρμόστε ένα αντισηπτικό και μια δροσερή συμπίεση για να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο και παραμείνετε σε εγρήγορση για κάθε αναπτυσσόμενη μούδιασμα, ζάλη ή φουσκάλες στην περιοχή τσίμπημα. Ζητήστε αμέσως ιατρική περίθαλψη σε αυτή την περίπτωση.

Scorpions στη Γιούτα

Ένα τσίμπημα από τους περισσότερους σκορπιούς που βρέθηκαν στη Γιούτα δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για τον άνθρωπο παρά ένα τσίμπημα των μελισσών: μπορείτε να το μεταχειριστείτε με παγοκύστες και παγωμένα παυσίπονα. Τα σχιστόρια του φλοιού του Ακριζόνα είναι η εξαίρεση.

Βρίσκεται στις έρημες περιοχές της νότιας κεντρικής Γιούτα, ο φλοιός σκορπιός μπορεί να εισφέρει αρκετό δηλητήριο για να προκαλέσει προβλήματα σε έναν άνθρωπο, με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους πιο ευαίσθητους από τους υγιείς ενήλικες. Εάν εσείς ή κάποιος της ομάδας σας τραυματίστηκε από έναν σκορπιό του φλοιού της Αριζόνα, καθαρίστε την περιοχή, εφαρμόστε μια δροσερή συμπίεση σε ένα μοτίβο 10 λεπτών ανά 10 λεπτά και αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Βρεθείτε σε αίθουσα έκτακτης ανάγκης ή καλέστε 911 αν κάποιος αισθάνεται μυϊκό σπασμωδικό ή χτύπημα. ασυνήθιστη κίνηση του κεφαλιού, του αυχένα ή των ματιών. σάλιο; υπερβολικός ιδρώτας; γρήγορη αναπνοή. αυξημένος καρδιακός ρυθμός. ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Για να μάθετε περισσότερα για τα δηλητηριώδη πλάσματα της Γιούτα, δείτε αυτά τα άλλα άρθρα: