Αυτό το κουρείο της Νότιας πλευράς είναι διάσημο για την εξυπηρέτηση του Προέδρου Obama

Hyde Park Κομμωτήριο:

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν τακτικός στο Hair Salon & Barber του Hyde Park - που ήταν αρχικά το Barbershop του Joe όταν άνοιξε το 1927 - πριν μετακομίσει στην Ουάσινγκτον, DC Ο αγαπημένος του κουρέας από το κατάστημα του έδωσε ακόμη και ένα ιδιωτικό κούρεμα πριν από την ιστορική ιστορία του Ομπάμα εκλογική νύχτα ομιλία στο Grant Park το 2008

Διεύθυνση:

5234 S. Blackstone Ave., Chicago

Τηλέφωνο:

773-493-6028

Ωρες:

Δευτέρα - Παρασκευή, 9:00 π.μ. - 7:00 μ.μ.
Σάββατο, 8:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.
Κυριακή, 8:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
(υποκεινται σε ΑΛΛΑΓΕΣ)

Οδηγίες οδήγησης από το κέντρο:

Πάρτε το Lake Shore Drive νότια μέχρι την έξοδο 53rd Street. Κάντε μια ελαφριά δεξιά (δυτική) στην 53η οδό. Συνεχίστε περίπου μισό μίλι από τη λεωφόρο Blackstone. Κάνε ένα δικαίωμα στο Blackstone.

Σχετικά με το κομμωτήριο της Hyde Park

Το Hair Salon και το Hairdresser της Hyde Park, ένας μακροχρόνιος θεσμός στη νότια πλευρά του Σικάγου, δεν είναι ξένος για τις προσωπικότητες που κάθονται στις καρέκλες της. Κομμωτές έχουν κόψει τα μαλλιά των αξιοσημείωτων ονομάτων όπως Muhammad Ali, Spike Lee και πρώην Σικάγο Bears ευρύ δέκτη Devin Hester. Όμως, ο μεγάλος πελάτης, ο οποίος προσελκύει την προσοχή του καθενός στο κατάστημα, είναι ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ήταν τακτικός για 14 χρόνια - πριν κανείς ήξερε ποιος ήταν.

Αυτό έχει μετατρέψει το κομμωτήριο σε σημείο προορισμού για τουρίστες από όλο τον κόσμο που εξερευνούν τη γειτονιά του πρώην προέδρου του Σικάγου. Το κατάστημα έχει πάρει ακόμη και την κανονική καρέκλα του Ομπάμα και «αποσύρθηκε».

Τώρα κάθεται στο πλάι του καταστήματος που προστατεύεται από αλεξίσφαιρο διαχωριστικό γυαλιού. (Αν θέλετε να κόψετε τα μαλλιά σας από τον ίδιο κουρέα που είχε προηγουμένως αναλάβει τα μαλλιά του πρώην προέδρου, ζητήστε το Zarif.)

Πρόσθετα σημαντικά αξιοθέατα του Σικάγο

Μουσείο Ιστορίας του Σικάγου . Το Μουσείο Ιστορίας του Σικάγου στεγάζει μια συλλογή από περισσότερα από 22 εκατομμύρια αντικείμενα, που συγκεντρώνονται σε οκτώ κύριες συλλογές: αρχιτεκτονική, χειρόγραφα, βιβλία, κοστούμια, διακοσμητικές και βιομηχανικές τέχνες, προφορικές ιστορίες, ταινίες και βίντεο, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτικής, .

Η ανακαίνιση του 2005 περιελάμβανε ένα ενημερωμένο λόμπι με νέα αντικείμενα και εγκαταστάσεις, νέες γκαλερί, νέο μουσείο και το The History Café που διοργάνωσε ο διάσημος σεφ Wolfgang Puck.

Ιστορικός πύργος νερού . Ο πύργος του νερού τέθηκε σε λειτουργία για να στεγάσει ένα 138 πόδια ψηλό standpipe, η οποία βοήθησε με τη ροή του νερού και την πίεση για το αντλιοστάσιο. Αλλά ο κύριος ισχυρισμός του Πύργου του νερού για τη φήμη είναι ότι είναι μία από τις πολύ λίγες δομές που παρέμειναν όρθιες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Σικάγου το 1871 και σήμερα είναι ένα μνημείο του γεγονότος αυτού. Ο Πύργος του Νερού φιλοξενεί την Πινακοθήκη City, την «επίσημη γκαλερί φωτογραφίας της πόλης», η οποία παρουσιάζει φωτογραφικές εκθέσεις φωτογραφίας του Σικάγου από φωτογράφους του Σικάγου.

Κτίριο Monadnock . Στα 197 πόδια ψηλό και κατασκευασμένο το 1893, το κτίριο Monadnock αναγνωρίζεται σε μεγάλο βαθμό ως ο πρώτος ουρανοξύστης στον κόσμο. Ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να βρουν αυτό το συζητήσιμο, αυτό που είναι γεγονός είναι ότι είναι το ψηλότερο κτήριο που στηρίζεται πλήρως από τοίχους τοιχοποιίας σε αντίθεση με τα χαλύβδινα υποστηρίγματα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Οι τοίχοι στο κάτω μέρος του κτιρίου είναι πάχους έξι ποδιών για να χειριστούν το τεράστιο βάρος του κτιρίου.

Εθνικό Μουσείο Βετεράνων Βιετνάμ . Δεν υπάρχει άλλο μουσείο όπως το NVVAM στη χώρα και ίσως στον κόσμο.

Ενώ άλλα ιδρύματα γεμίζουν τις αίθουσες τους με τα αντικείμενα του πολέμου, αυτό το μουσείο του Σικάγου γεμίζει με τις ανθρώπινες εμπειρίες του πολέμου που συλλαμβάνεται, εξετάζεται και εκφράζεται μέσα από την τέχνη. Η συλλογή της NVVAM έχει περισσότερα από 800 κομμάτια που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 170 καλλιτέχνες, τρεις ορόφους εκθεσιακού χώρου και ένα θέατρο που ονομάστηκε προς τιμή του κωμικός Bob Hope.

Η αίθουσα αντλιών . Το θρυλικό εστιατόριο, τοποθετημένο μέσα στο Public Chicago , εξακολουθεί να είναι ένας μαγνήτης διασημοτήτων σχεδόν 80 χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1938. Αλλά για να ζήσετε πραγματικά ένα over-the-top βράδυ, το βιβλίο Booth One. Εκεί, όλοι οι A-Listers - συμπεριλαμβανομένων των Frank Sinatra, του David Bowie, του Sammy Davis Jr., της Elizabeth Taylor, του Sting και του Mick Jagger - ξαπλώνουν στο ύφος. Μπορεί να είναι και δική σας - απλώς το ζητήστε όταν κάνετε μια κράτηση - και προσέξτε όλοι σας παρακολουθούν με ζήλο.

Έρχεται με ένα vintage, περιστροφική τηλεφωνική γραμμή? δυστυχώς, δεν μπορείτε να το καλέσετε.

Μουσείο Richard H. Driehaus . Αυτός ο εκτεταμένος προορισμός ήταν κάποτε γνωστός ως ένα από τα πλουσιότερα σπίτια του Σικάγου κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Ήταν τότε γνωστό ως το Samuel M. Nickerson House, ένα αρχοντικό τόσο σπουδαίο στην αρχιτεκτονική και στο εσωτερικό σχεδιασμό, ότι μεγάλο μέρος του έχει διατηρηθεί για τους επισκέπτες να απολαύσουν σήμερα. Το μουσείο παρουσιάζει μια συλλογή από διατηρημένα και ανακαινισμένα έπιπλα από την Η επιχρυσωμένη εποχή, και φιλοξενεί μια σειρά από προγράμματα και περιοδεύουσες εκθέσεις.

- εκδόθηκε από τον εμπειρογνώμονα ταξιδιών του Chicago Audarshia Townsend