Πώς να μεταχειριστεί ένα μαύρο χήρα αράχνη

Αν αντιμετωπίζετε σοβαρά συμπτώματα μετά από να δαγκώσετε από οποιοδήποτε έντομο, συμπεριλαμβανομένης μιας μαύρης αράχνης χήρας, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια ή καλέστε 9-1-1.

Οι μαύρες αράχνες χήρας είναι κοινές στο Φοίνιξ, και γενικά στις Νοτιοδυτικές ΗΠΑ. Κρύβονται στις σκοτεινές εσοχές των γκαράζ, των υπόστεγων, των ξύλινων σκαφών. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε αν έχετε δαγκώσει μια μαύρη αράχνη χήρα.

Σχετικά με το μαύρο χήρο αράχνη

  1. Το μαύρο δάγκωμα χήρας μπορεί να αισθάνεται σαν ένα τσίμπημα, ή ίσως να μην αισθανθεί καθόλου.
  1. Μπορεί να παρατηρήσετε δύο αχνά κόκκινα σημεία που περιβάλλονται από τοπική ερυθρότητα στο δάγκωμα. Στην αρχή, μπορεί να υπάρχει μόνο ελαφρά τοπική διόγκωση.
  2. Ο πόνος συνήθως εξελίσσεται προς τα επάνω ή προς τα κάτω στο χτυπημένο βραχίονα ή το πόδι και τελικά εντοπίζεται στην κοιλιά και στην πλάτη. Μπορεί να υπάρχει πόνος στους μύες και στα πέλματα των ποδιών, και τα βλέφαρα μπορεί να διογκωθούν.
  3. Οι αράχνες χήρας εγχέουν μια τοξίνη που επηρεάζει το νευρικό σύστημα (νευροτοξίνη). Ο πόνος και η στεγανότητα των μυών και του θώρακα είναι μερικές από τις πιο κοινές αντιδράσεις στη μαύρη τοξίνη χήρας.
  4. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι ναυτία, άφθονη εφίδρωση, δονήσεις, έντονη αναπνοή και ομιλία, και έμετος.
  5. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί ένας ασθενής παλμός, κρύο κολλώδες δέρμα, απώλεια αισθήσεων ή σπασμοί.
  6. Μόνο το δάγκωμα της γυναίκας, συνήθως η ενήλικη γυναίκα, είναι δυνητικά επικίνδυνο. Αν και είναι εξαιρετικά οδυνηρές και προσωρινά εξουθενωτικές, οι θανάτους από τα μη κτηθέντα δαγκώματα χήρας είναι ασυνήθιστα.

Αντιμετώπιση του δαγκώματος του αράχνα μαύρου χήρα

  1. Μείνε ψύχραιμος. Συλλέξτε την αράχνη, εάν είναι δυνατόν, για θετική ταυτοποίηση και πάρετε αμέσως ιατρική βοήθεια.
  1. Καθαρίστε καλά την περιοχή με σαπούνι και νερό. Εφαρμόστε μια δροσερή συμπίεση πάνω από τη θέση τσίμπημα για να ελαχιστοποιήσετε τη διόγκωση και να κρατήσετε το προσβεβλημένο άκρο αυξημένο σε επίπεδο καρδιάς περίπου.
  2. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, το νοσοκομείο και / ή το κέντρο πληροφοριών δηλητηριάσεων. Στην Αριζόνα έχουμε ένα 24ωρο αριθμό χωρίς χρέωση για πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων Banner . Καλέστε 1-800-222-1222.
  1. Η εφαρμογή ενός ήπιου αντισηπτικού όπως το ιώδιο ή το υπεροξείδιο του υδρογόνου αποτρέπει τη μόλυνση. Προσπαθήστε να κρατήσετε τον ασθενή ήσυχο και ζεστό.
  2. Οι πολύ παλιοί, πολύ νέοι και αυτοί με ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Η ταχεία ιατρική θεραπεία μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο.
  3. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι γιατροί μπορούν να εγχέουν ενδοφλεβίως γλυκονικό ασβέστιο για να εξουδετερώσουν τις περισσότερες επιδράσεις της τοξίνης. Ένας μαύρος ανδρός χήρας είναι επίσης διαθέσιμος.
  4. Μην προσπαθήσετε να απορροφήσετε το δηλητήριο. Αυτό δεν λειτουργεί.