Τι είναι το Cactus Sequoia;

Saguaro Cactus ή Sequoia Cactus;

Φαίνεται να υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το όνομα του μεγαλοπρεπούς και ασυνήθιστου δέντρου της ερήμου Sonoran.

Είναι κάκτος sequoia ή είναι κάκτος saguaro;

Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κακτοί sequoia. Η Sequoia ( Sequoiadendron giganteum ) είναι ένα είδος κυπαρισσιού, το οποίο είναι πιο οικείο στους ανθρώπους ως κοκκινομάλλης, που συνήθως συναντάται στην Καλιφόρνια. Είναι ένα κωνοφόρο δέντρο, που σημαίνει ότι έχει κώνοι. Το όνομα Sequoia συνδέεται συνήθως με το Sequoia National Park.

Μάθετε περισσότερα για το Εθνικό Πάρκο Sequoia και δείτε μια εικόνα αυτών των γιγαντιαίων δέντρων .

Ένα εντελώς άσχετο δέντρο είναι το σαγκουάρο ( Carnegiea gigantea ), προφέρεται: suh- wah- roh. Είναι ένας κάκτος που αναπτύσσεται μόνο στην έρημο Sonoran. Κεντρική και νότια Αριζόνα, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Φοίνιξ και Τούσον, βρίσκονται στην έρημο αυτή, όπως και το Βόρειο Μεξικό και μέρος της Καλιφόρνιας. Στο Tucson, μπορείτε να οδηγήσετε, να κάνετε πεζοπορία ή να κάνετε ποδήλατο μέσα από το εθνικό πάρκο Saguaro . Υπάρχουν δυο πλευρές, ανατολικά και δυτικά, που παρέχουν διαφορετικές προοπτικές στους σαγουάρους, αλλά υπάρχουν πολλά να δουν, ανεξάρτητα από την πλευρά που επισκέπτεστε! Φυσικά, μπορείτε να δείτε σαγκάρο σε όλες τις περιοχές Phoenix και Tucson, αλλά στο εθνικό πάρκο Saguaro θα τις δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το λουλούδι του saguaro cactus είναι το κρατικό λουλούδι της Αριζόνα . Ωστόσο, το ίδιο το saguaro ΔΕΝ είναι το κρατικό δέντρο της Αριζόνα. Η ονομασία αυτή ανήκει στο δέντρο του Palo Verde .

Πολλοί άνθρωποι στην κατώτερη έρημο της Αριζόνα έχουν ένα σακουάρο ή δύο στην αυλή τους, όπως και εγώ. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία της τοποθέτησης εδώ. Να γνωρίζετε ότι απλά δεν μπορείτε να βγείτε στην έρημο και να σκάψετε ένα σαγκάρο και να το φυτέψετε στο σπίτι σας. Οι Saguaros προστατεύονται από τον αμερικανικό νόμο φυτών της Αριζόνα, όπως και πολλά άλλα φυτά κάκτων στην Αριζόνα.

Είναι παράνομη η συγκομιδή κάκτων χωρίς άδεια από το Υπουργείο Γεωργίας της Αριζόνα. Η σκοποβολή ή η σκόπιμη βανδαλισμό ενός κάκτου saguaro είναι επίσης παράνομη στην Αριζόνα.

Ενώ η λαθροθηρία του κάκτου είναι ανησυχητική, η μεγαλύτερη απειλή για τους saguaros είναι περιβαλλοντικά άκρα. Ο Σαγκάρος απειλείται από παρατεταμένες θερμοκρασίες κατάψυξης και ξηρασία.

Το saguaro εξακολουθεί να αποτελεί σύμβολο της περιοχής της έρημο Νοτιοδυτικής, και ειδικότερα των περιοχών Tucson και Phoenix. Πολλά τοπικά λογότυπα της εταιρείας ενσωματώνουν ένα saguaro, όπως και η συνοικία της Αριζόνα.

Μάθετε περισσότερα για τους όμορφους saguaros και δείτε φωτογραφίες.