Φόροι της Αριζόνα

Προγραμματίστε τις φορολογικές επιβαρύνσεις της Αριζόνα

Σκέφτεστε να μετακινηθείτε στην Αριζόνα; Εάν η απάντηση είναι ναι, μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τους φόρους της Αριζόνα. Η εικασία μου είναι ότι ορισμένοι φόροι της Αριζόνα θα είναι χαμηλότεροι από ό, τι κι αν βρίσκεστε, και ορισμένοι φόροι θα είναι υψηλότεροι. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται δυσάρεστα από τον φόρο προσωπικής ιδιοκτησίας που εισπράττεται από αυτοκίνητα στην Αριζόνα. Πληρώνεται μαζί με την εγγραφή σας.

Άλλοι είναι πολύ ευχάριστα έκπληκτοι ότι οι φόροι ιδιοκτησίας ενδέχεται να είναι χαμηλότεροι στην Αριζόνα. Όλα εξαρτώνται από την προσωπική σας κατάσταση. Εάν το επίπεδο φορολογίας στην Αριζόνα είναι παράγοντας στην κίνηση σας ή όχι, είναι καλύτερο να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν φορολογικές εκπλήξεις αργότερα.

Φόρος Προσωπικού Εισοδήματος της Αριζόνα

Οι κάτοικοι και οι μη κάτοικοι που κερδίζουν εισόδημα στην Αριζόνα θα καταβάλλουν φόρο εισοδήματος από το κράτος. Για να υπολογίσετε τον φόρο εισοδήματός σας στην Αριζόνα, θα ξεκινήσετε με το ομοσπονδιακό προσαρμοσμένο μεικτό εισόδημά σας. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να κάνετε ορισμένες προσθήκες και αφαιρέσεις για να φτάσετε στο φορολογητέο εισόδημα της Αριζόνα. Για παράδειγμα, θα έχετε μια προσθήκη στο εισόδημα εάν έχετε έσοδα από τόκους από δημοτικά ομόλογα εκτός της Αριζόνα. Θα έχετε μια έκπτωση από το εισόδημα για κρατικούς φόρους για παροχές κοινωνικής ασφάλισης που λαμβάνετε και ένα μέρος του εισοδήματός σας από μια κυβέρνηση των ΗΠΑ και την κρατική ή τοπική σύνταξη της Αριζόνα. Οι φορολογούμενοι της Αριζόνα μπορούν να λάβουν μια τυποποιημένη έκπτωση, ή να αναλυθούν.

Υπάρχει μια προσωπική απαλλαγή που επιτρέπεται για κάθε φορολογούμενο και ορισμένοι ενδέχεται να είναι σε θέση να λάβουν πρόσθετες εξαιρέσεις εάν υπάρχουν επιλέξιμα εξαρτώμενα πρόσωπα. Εάν λαμβάνετε Κοινωνική Ασφάλιση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Αριζόνα είναι ένα από τα κράτη που δεν φορολογεί αυτά τα οφέλη.

Φόρος οχήματος της Αριζόνα

Το τέλος για την απόκτηση άδειας οδήγησης είναι μεταξύ $ 10 και $ 25.

Μπορείτε να καθορίσετε πόσο θα σας κοστίσει στην ιστοσελίδα του Τμήματος Μηχανοκινήτων Οχημάτων. Η αμοιβή για την καταχώρηση του οχήματός σας είναι γενικά μικρότερη από 15 $, αλλά υπάρχει επιπλέον φόρος άδειας κυκλοφορίας (VLT) που αξιολογείται κατά την εγγραφή. Αυτό είναι το ισοδύναμο του φόρου προσωπικής ιδιοκτησίας που χρεώνεται από άλλα κράτη. Όσο πιο πολύτιμο το όχημά σας, τόσο υψηλότερο θα είναι το VLT. Μπορείτε να περιμένετε ένα νεότερο μοντέλο, όχημα υψηλού επιπέδου να έχει ετήσια αμοιβή αρκετών εκατοντάδων δολαρίων. Κάθε χρόνο που έχετε στην κατοχή σας το όχημα, η τιμή θα μειωθεί, όπως και το ποσό του τέλους άδειας χρήσης οχημάτων που θα πρέπει να πληρώσετε. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να υπολογίσετε το ποσό της αμοιβής εγγραφής του οχήματός σας, μπορείτε να το δοκιμάσετε! Ελέγξτε τον υπολογισμό εδώ, στην ενότητα "VLT".

Φόρος αερίου της Αριζόνα

εκτός από τον φόρο που επιβάλλεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η Αριζόνα προσθέτει φόρο στη βενζίνη για τα περισσότερα μη εμπορικά οχήματα που δεν είναι ντίζελ.

Φόρος περιουσίας της Αριζόνα

Από το 2005 η Αριζόνα δεν έχει επιβάλει φόρο ακίνητης περιουσίας ή φόρο δωρεάς. Δεν έχει αποκατασταθεί από την ημερομηνία αυτή (2017).

Φόρος ακίνητης περιουσίας της Αριζόνα

Η Αριζόνα χρεώνει φόρο ακίνητης περιουσίας για ιδιοκατοίκηση. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ιδιοτήτων με διαφορετικούς λόγους αξιολόγησης.

Ο λόγος αξιολόγησης για κατοικημένη ιδιοκτησία ιδιοκατοίκησης είναι 10 τοις εκατό της συνολικής αξίας μετρητών (αγοράς). Οι φορολογικές αρχές καθορίζουν τους φορολογικούς συντελεστές με βάση τη συνολική εκτιμώμενη αποτίμηση εντός των ορίων τους και το ποσό της εισφοράς που πρέπει να αυξηθεί. Το Phoenix βρίσκεται στην επαρχία Maricopa και ο αξιολογητής Maricopa County είναι υπεύθυνος για τον προσδιορισμό της εκτιμώμενης αξίας των οικιστικών ακινήτων εδώ.

Ο φορολογικός συντελεστής που εφαρμόζεται σε κάθε αγροτεμάχιο είναι το άθροισμα των κρατικών, νομαρχιακών, δημοτικών, σχολικών και ειδικών επιτοκίων.

Φόρος ακίνητης περιουσίας της Αριζόνα στα οικιακά αγαθά ή σε άυλα προσωπικά είδη

Η Αριζόνα δεν έχει φόρο ακίνητης περιουσίας στα οικιακά αγαθά ή στην άυλη προσωπική ιδιοκτησία.

Φόρος πωλήσεων της Αριζόνα

Ο φορολογικός συντελεστής της Αριζόνα είναι 5,6%. Επί του παρόντος, και οι δεκαπέντε κομητείες επιβάλλουν φόρο επιπλέον του κρατικού φόρου.

Για την περιφέρεια Maricopa , όπου βρίσκεται το Phoenix, αυτό είναι 0,7%, κάνοντας φόρο επί των πωλήσεων 6,3%. Οι ενοποιημένοι δήμοι επιβάλλουν επίσης προνομιακούς φόρους συναλλαγών που κυμαίνονται γενικά από 1,5% έως 4% στην κομητεία Maricopa. Οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου και των ταξί έχουν επιπλέον φόρους.

Το κράτος της Αριζόνα δεν επιβάλλει κρατικό φόρο επί των ναρκωτικών που χορηγείται από εξουσιοδοτημένο γιατρό ή οδοντίατρο. Ενώ το κράτος της Αριζόνα δεν φορολογεί τα τρόφιμα για οικιακή κατανάλωση, πολλές πόλεις στην Αριζόνα κάνουν.

Ελέγξτε εδώ για να μάθετε τους τρέχοντες συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων για κάθε μία από τις πόλεις και τις πόλεις της περιφέρειας Maricopa.

Αποποίηση ευθυνών: Όλες οι φορολογικές πληροφορίες ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους φόρους της Αριζόνα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Αμοιβών της Αριζόνα.