Λουλούδια της Αριζόνα ζωγραφίζουν ένα πολύχρωμο πανόραμα στην έρημο Sonoran

Springtime Best Viewing στην περιοχή Φοίνιξ

Οραματισμοί αμμοθινών, πελμάτων και ξηρών πλυσίματος μπορεί να έρχονται στο νου όταν σκέφτεστε την έρημο και το έδαφος μπορεί να είναι καφέ και αραιό. Αλλά η άνοιξη φέρνει χρώμα στην έρημο. Μετά τις χειμερινές βροχές , η έρημος ζωντανεύει με αγριολούλουδα. Είναι φωτεινά, όμορφα και σε μερικά χρόνια, εκπληκτικά άφθονα.

Καλύτερη εποχή για προβολή αγριολούλουδου

Τα αγριολούλουδα γενικά ανθίζουν πιο παραγωγικά στην έρημο Sonoran κοντά στο Φοίνιξ από τα μέσα Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου.

Η εμφάνιση των αγριολούλουδων εξαρτάται από την ποσότητα βροχής που έπεσε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα και το χρονοδιάγραμμα της υγρασίας, οπότε ελέγξτε τις αναφορές αγριολούλουδου για να βρείτε την καλύτερη θέση προβολής και την προβλεπόμενη άνθηση σε κάθε συγκεκριμένο έτος. Τα λουλούδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τον Φεβρουάριο και μερικές φορές διαρκούν τον Ιούνιο. Περίπου μία φορά κάθε δεκαετία η έρημος βιώνει μια "έξοχη άνθιση", με μια τόσο μεγάλη πληθώρα λουλουδιών μετατρέπει κυριολεκτικά το τοπίο.

Η έρημος μπορεί να βιώσει μια άλλη αξιοσημείωτη αγριολούλουδα μετά από σποραδικές καλοκαιρινές βροχές, αν και η θερμότητα και η πιο τοπική υγρασία σημαίνει ότι σπάνια βρίσκετε διαδεδομένο χρώμα αλλά μάλλον τυχαία τσέπες με λουλούδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Οι κάκτοι, με την ικανότητά τους να αποθηκεύουν νερό, ανθίζουν ακόμη και σε ξηρά χρόνια, ώστε να μπορείτε να βρείτε συνήθως ανθοφορία στην έρημο Sonoran από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Καλύτερος χρόνος για προβολή αγριολούλουδου

Το μεσημέρι συνήθως προσφέρει τον καλύτερο χρόνο προβολής, αφού τα περισσότερα ανθίζουν, αλλά πριν αρχίσουν να μαραίνονται στη μεσημβρινή ζέστη.

Η μέγιστη προβολή διαρκεί μόνο για μερικές εβδομάδες το πολύ. Παπαρούνες, λούπινα και τριαντάφυλλο κουκουβάγια συνθέτουν αποχρώσεις του κίτρινου, μπλε και μοβ στο αμμώδες έδαφος. Οι κάκτοι των φραγκοστάφυλων εμφανίζουν κίτρινα, κόκκινα, ροζ και λευκά άνθη, ενώ το αρχαίο saguaro, ένα σύμβολο της ερήμου Sonoran, προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη λευκή άνθιση.

Πολλοί διαρκούν μόνο μια μέρα. Ορισμένα δέντρα και θάμνοι ανθίζουν επίσης, όπως το έρημο δέντρο σιδήρου, προσθέτοντας πιο πολύχρωμα σημεία στο μπεζ φόντο.

Καλύτερες τοποθεσίες για προβολή Wildflower

Αρκετά πάρκα, κονσέρβες και περιοχές αναψυχής στην περιοχή Φοίνιξ παρέχουν διατηρημένα μονοπάτια για την προβολή αγριολούλουδων . Βρίσκονται σε δύσκολη θέση από εύκολο σε δύσκολο. Όταν πεζοπορία, κολλήστε στα καθιερωμένα μονοπάτια, φορέστε ανθεκτικά παπούτσια και προσέξτε για κροταλίες, οι οποίες βγαίνουν για να απολαύσετε τον ήλιο την άνοιξη. Είναι καλύτερο να κάνετε πεζοπορία σε ζεύγη ή μικρές ομάδες και φροντίστε να αφήσετε σε κάποιον που δεν θα συμμετάσχει να γνωρίζετε τον προορισμό σας. Μεταφέρετε άφθονο νερό, φοράτε αντηλιακό και κρατήστε τα κατοικίδια ζώα αγκιστρωμένα ανά πάσα στιγμή. Επίσης, μην ξεχνάτε να βρείτε ένα κομμάτι σκιάς περιοδικά για λίγα λεπτά ανάπαυσης από τον ήλιο.

Το State Park Arboretum Boyce Thompson , ο πρώτος και μεγαλύτερος βοτανικός κήπος του κράτους που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1920 στο Superior της Αριζόνα, ανατολικά του Φοίνιξ, προβάλλει την ομορφιά του περιβάλλοντος της ερήμου. Ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός ξηρού έτους, μπορείτε να επισκεφθείτε το Arboretum για μια δόση έρημου χρώματος. Οι εθελοντές πραγματοποιούν ξεναγήσεις στους χώρους, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας κήπος 3 εκταρίων κάκτων, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε την ποικιλία και την ομορφιά αυτής της ανθοφορίας φυτό της ερήμου.