Μήπως βροχή στο Φοίνιξ, AZ;

Ετήσιες στατιστικές βροχοπτώσεων και συμβουλές για οδήγηση στη βροχή

Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι το Φοίνιξ, η Αριζόνα βρίσκεται στην έρημο. Η έρημο Sonoran, για να είμαι ακριβής. Οι ερήμεις είναι πολύ ξηρές, γι 'αυτό αρχίζει το ερώτημα ...

Μήπως βροχή στο Φοίνιξ;

Η απάντηση είναι ναι, βρέχει στο Φοίνιξ. Στην περιοχή Phoenix, η μέση ετήσια βροχόπτωση συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 4 και 8 εκατοστών ετησίως. Αυτό δεν είναι πολύ σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, το Λος Άντζελες παίρνει περίπου διπλάσια βροχή όσο ο Φοίνιξ και το Σιάτλ παίρνει περίπου τέσσερις φορές περισσότερη βροχή.

Παρόλα αυτά, το Phoenix παίρνει περισσότερη βροχή από ό, τι το Λας Βέγκας, η οποία είναι κατά μέσο όρο μόλις 4,5 ίντσες το χρόνο.

Από το 2000 έως το 2015 η μέση μηνιαία βροχή στο Φοίνιξ ήταν:

Το πιο υγρό έτος του Φοίνιξ από το 2000 ήταν το 2008 (9,58 ίντσες βροχής) και το πιο ξηρό ήταν το 2002 (2,82 ίντσες βροχής).

Ετήσια μέση βροχή στο Phoenix * από το 1971 έως το 2000: 8,29 ίντσες
Ετήσια Μέση Βροχή στο Φοίνιξ * από το 2000 έως το 2015: 6,54 ίντσες
* Μετρούμενο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Phoenix Sky Harbor

Η Phoenix έχει μια βροχερή περίοδο;

Ναι, υπάρχουν φορές κατά τη διάρκεια του έτους, όταν είναι πιο πιθανό να βρέξει από άλλες φορές.

Η έρημος Sonoran είναι πραγματικά μια από τις πιο υγρές ερήμους στον κόσμο, με δύο "βροχερές" εποχές. Από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο οι βροχοπτώσεις ακολουθούν τα μοντέλα της Καλιφόρνιας και συχνά μπορούμε να προβλέψουμε τις υγρές ημέρες που θα φτάσουν στο Φοίνιξ περίπου 24 ώρες μετά το μπάνιο του Λος Άντζελες.

Από τα μέσα Ιουνίου έως το Σεπτέμβριο βιώνουμε φεγγαρόφους των μουσώνων .

Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει μεγάλος άνεμος και βροχή κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, που συχνά οδηγεί σε πλημμυρισμένους δρόμους και υλικές ζημιές. Υπάρχουν περιστασιακοί μικροβούρροι . Τον Σεπτέμβριο του 2014 λάβαμε περισσότερο από 5 ίντσες βροχής σε αυτό ακριβώς ένα μήνα - πολύ ασυνήθιστο!

Οδήγηση στη Φοίνιξ Βροχή

Επειδή δεν βρέχει πολύ συχνά στην περιοχή Φοίνιξ, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με την οδήγηση στη βροχή του Φοίνιξ.

  1. Οι υαλοκαθαριστήρες στεγνώνουν. Είναι κατασκευασμένα από καουτσούκ και όταν πηγαίνουμε εβδομάδες ή μήνες σε μια εποχή χωρίς βροχή, μπορεί να σπάσουν και να σπάσουν όταν τις χρειάζεστε περισσότερο. Τα ελαστικά μέρη των υαλοκαθαριστήρων είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Τα τοπικά καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων φέρουν μια προμήθεια, αλλά αυτά τα καταστήματα είναι μπλοκαρισμένα και μπορεί να εξαντληθούν όταν έρθει τελικά η βροχή στο Φοίνιξ. Βεβαιώνω ότι οι υαλοκαθαριστήρες μου είναι ακόμα σε καλή κατάσταση και είναι έτοιμοι να με βοηθήσουν με ορατότητα κατά τη διάρκεια των ντους του Phoenix με την περιοδική χρήση του πλυντηρίου παρμπρίζ. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ να πω αν έχουν διαχωριστεί, ραγισμένα ή έχουν διαφορετική ανάγκη αντικατάστασης.
  2. Οι δρόμοι μπορούν να αναπτύξουν μια συσσώρευση ρύπων και ελαίων που μπορεί να γίνουν πολύ κηλίδες όταν φτάσει τελικά η βροχή. Αφήστε επιπλέον χώρο μεταξύ του αυτοκινήτου σας και του αυτοκινήτου μπροστά σας, σε περίπτωση που χρειαστεί να σταματήσετε ξαφνικά. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε το όχημά σας αν έχετε πιάσει σε κατάσταση ολίσθησης ή υδροπλάνων, διαβάζοντας το εγχειρίδιο του οχήματος.
  1. Σπάνια έχουμε διαδοχικές ημέρες φωτιάς. Όταν έρχεται η βροχή, συνήθως κατεβαίνει σκληρά και γρήγορα! Αυτό συμβαίνει όταν τα πλυντήρια και τα χαμηλά μας μέρη γεμίζουν γρήγορα με νερό. Αν ένας δρόμος πλημμυρίσει, μην υποθέσετε ότι μπορείτε να οδηγήσετε το όχημά σας μέσα από αυτό. Κάθε χρόνο υπάρχουν πάρα πολλές διασώσεις που πρέπει να εκτελεστούν για τους αγκυροβολημένους αυτοκινητιστές που προσπάθησαν να οδηγήσουν μέσα από πονηρές πλύσεις ή στάσιμο νερό που ήταν βαθύτερο από ό, τι νόμιζαν. Εάν τυχαίνει να είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, θα μπορούσατε να χρεωθείτε σύμφωνα με το Νόμο των Stupid Motorist . Ναι, είναι πραγματικό.