Πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν χάσατε την άγρια ​​φύση

Μπορεί να συμβεί πιο γρήγορα από ό, τι νομίζετε. Ένα λεπτό απολαμβάνετε μια υπέροχη πεζοπορία μέσα στο δάσος και το επόμενο πράγμα που ξέρετε φαίνεται ότι βρίσκεστε μακριά από το μονοπάτι και ανυπόμονος. Ήρθατε από τα αριστερά; Δεν περάσατε αυτό το βράχο δύο φορές; Όλα αυτά τα δέντρα φαίνονται τα ίδια! Τεχνικά "ξεγελάστε" ίσως το πρώτο πράγμα που κάνετε, αλλά μετά την επίθεση πανικού, ξέρετε τι να κάνετε εάν χάσετε στην έρημο;

Σήμα για Βοήθεια

Βρείτε μια εκκαθάριση που μπορεί να δει από τον ουρανό ή από τη θάλασσα (ανάλογα με το πού θα χαθείτε).

Ψάξτε για οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή επιστολών - μεγάλα κλαδιά, κλαδιά ή βράχια. Χρησιμοποιήστε οτιδήποτε μπορείτε για να βρείτε SOS. Επίσης, χρησιμοποιήστε οτιδήποτε με φωτεινά χρώματα για να κρεμάσετε ένα σήμα από ένα δέντρο. Είτε πρόκειται για μανταλάκι είτε για αθλητικό σουτιέν, αν μπορεί να τραβήξει την προσοχή κάποιου από τον αέρα, χρησιμοποιήστε το.

Δημιουργήστε μια φωτιά

Δεν χρειάζεται να περάσετε από το Κορίτσι ή τους Προσκόπους των Αμερικανών για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε μια πυρκαγιά . Θυμηθείτε ότι θέλετε μια αξιοπρεπή φωτιά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σημείο που δεν θα ξεκινήσει μια τεράστια δασική πυρκαγιά. Αν έχετε κάποιο χαρτί, χρησιμοποιήστε το ως ξεφλούδισμα μαζί με μερικά μικρά, ξηρά κλαδιά. Χρησιμοποιήστε τις αντιστοιχίες σας για να ξεκινήσετε τη φωτιά και προσθέστε πράσινο που μπορείτε να βρείτε. Πράσινα φύλλα θα παράγουν ένα παχύ, λευκό καπνό που σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή.

Βρείτε καταφύγιο

Προφανώς, το καλύτερο στοίχημα για καταφύγιο είναι μια σπηλιά ή κάτω από κρεμασμένα βράχια. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τίποτα, δείτε ποια υλικά έχετε για να χτίσετε ένα teepee. Τσάντες σκουπιδιών, καλύμματα υπνόσακων, ακόμα και μεγάλα φύλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σας προστατεύσουν από τα στοιχεία.

Αν τα ζώα σας ενδιαφέρουν, η οικοδόμηση καταφυγίου σε ένα δέντρο είναι μια πιθανότητα, αν και κάπως πιο δύσκολη από ό, τι μπορεί να θέλετε να επιχειρήσετε. Προσπαθήστε να μετακινήσετε στα μισά του δρόμου όλες τις κορυφές καθώς ο κρύος αέρας βρίσκεται κάτω από τις κοιλάδες και οι άνεμοι είναι ισχυρότεροι.

Μείνε ζεστός

Η υποθερμία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σας όταν χαθεί στην έρημο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν όταν ο ήλιος πέσει κάτω.

Να είστε ενήμεροι για τυχόν μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα στα άκρα σας. Θα θελήσετε να δημιουργήσετε μια φωτιά που μπορεί να σας κρατήσει ζεστή (δεν χρησιμοποιείται για σήμα καπνού). Κοιτάξτε μέσα από τη συσκευασία σας για κάθε ζεστά ρούχα και στρώστε επάνω για τη νύχτα. Μπορείτε να κρατήσετε ζεστή και στεγνή κόβοντας μια τρύπα (όχι μεγαλύτερη από τρία ίντσες) στο κάτω μέρος της τσάντας σκουπιδιών σας και τραβώντας την πάνω από το κεφάλι σας. Θέλετε το τράβηγμα να τεντωθεί, αλλά να παραμείνει αρκετά μικρό για να κρατήσει τον κρύο αέρα ή βροχή έξω.

Μένουν στη θέση τους

Αν και μπορεί να θέλετε να βρείτε τη δική σας διέξοδο, παραμείνετε εκεί που βρίσκεστε. Όσο περισσότερο κινούνται, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για κάποιον να σας εντοπίσει. Πριν φύγετε, πείτε σε κάποιον ακριβώς πού πηγαίνετε και πόσο χρόνο προγραμματίζετε να είστε εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, αν δεν επιστρέψετε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι άνθρωποι θα ανησυχούν και θα ξεκινήσουν μια αναζήτηση.

Προφανώς η απώλεια στην έρημο δεν είναι στην κορυφή της λίστας κανενός, αλλά μπορεί να συμβεί. Η προετοιμασία είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσετε ότι θα βγείτε ζωντανοί και υγιείς. Πριν από κάθε ταξίδι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει σωστά και είπε σε κάποιον το δρομολόγιο σας, ακόμα κι αν ταξιδεύετε με ανθρώπους. Και θυμηθείτε - προσπαθήστε να παραμείνετε σε σημαδεμένα μονοπάτια ή, τουλάχιστον, να δημιουργήσετε τους δικούς σας δείκτες εάν σκοπεύετε να αποδράσετε από το μονοπάτι.

Το ήξερες?

Ποια είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να πακετάρετε για πεζοπορία και κατασκήνωση; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει. Αγώνες και μια τσάντα σκουπιδιών !