Ρομαντισμός νεόνυμφων στο Μακάο

Τα ζευγάρια του μέλιτος με γούστο για πολυτελή καταστήματα, πολυτελή κουζίνα, πολυτελή ξενοδοχεία, τυχερά παιχνίδια και νυχτερινή ζωή μπορούν να φτάσουν στο Μακάο μέσω ενός άμεσου υδροπλάνου από το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Η διαδρομή σε αυτό το νησί σε όλη την εκβολή του ποταμού Zhujiang διαρκεί μόνο μία ώρα.

Από τη μεταβίβαση από την πορτογαλική στην κινεζική κυριαρχία στα τέλη του 1999, το Μακάο (προφέρεται ma-cow ) έχει περάσει από μια δραματική οικονομική και φυσική μεταμόρφωση.

Η πορτογαλική γλώσσα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται επισήμως και η σκηνή τραπεζαρίας Macanase είναι τόσο ζωντανή όσο ποτέ, αλλά τα απομεινάρια της 450χρονης αποικιακής εποχής μειώνονται.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 2000, η ​​περιοχή των 11 τετραγωνικών μιλίων έχει μετατραπεί σε ένα παράδεισο χαρτοπαικτικών λεσχών, ώστε τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια υπερδιπλασιάστηκαν από αυτά του Λας Βέγκας και η έκρηξη του ξενοδοχείου δεν δείχνει καθόλου επιβράδυνση.

Εξερευνήστε τόσο το παλαιό όσο και το νέο Μακάο

Η πλατεία Senado στην καρδιά της παλιάς πόλης του Μακάου είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπου οι πλαϊνοί δρόμοι είναι κατασκευασμένοι για περιπάτους και είναι γεμάτοι με μικρά καταστήματα τροφίμων και χειροτεχνίας.

Η πρόσοψη του 17ου αιώνα στα ερείπια του Αγίου Παύλου χρησιμεύει ως σύμβολο του Μακάο και η κρύπτη της εκκλησίας παρουσιάζει εντυπωσιακούς πορτογαλικούς ασημένιους σταυρούς, αγάλματα και ιερή τέχνη. Υπάρχουν επίσης δεκάδες άλλες αποικιακές εκκλησίες, από τις οποίες το St. Dominics είναι ένα από τα ωραιότερα.

Τα ζευγάρια σε ένα μήνα του μέλιτος ή μια ρομαντική απόδραση θα έλθουν επίσης για να επισκεφθούν μικρά βουδιστικά και ταοϊστικά ιερά και ναούς σε όλη την επικράτεια, με το περίφημο ναό A-Ma στο σημείο Barra αφιερωμένο στη θεά των ναυτικών.

Το Μακάο ξεχειλίζει με μουσεία πρώτης κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων εκθέσεων αποικιακής ιστορίας στο Μουσείο του Μακάο. το Ναυτικό Μουσείο για εξωτικά θαλάσσια πλάσματα και περίτεχνα μοντέλα πλοίων. και το εύστοχα ονομάζεται Handover Gift Museum για υπερβολικά έργα τέχνης και θησαυρούς που απονεμήθηκαν από κάθε κινεζική επαρχία για να γιορτάσουν την εκδήλωση του 1999.

Υπάρχει επίσης ένα μουσείο κρασιού, ένα μουσείο Grand Prix και, πιο πρόσφατα, το εγκυκλοπαιδικό, το Guggenheim-like Macau Science Center του IM Pei, όπου τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν ώρες παιχνιδιού με διαδραστικά gadgets.

Όπως και το μοντέλο του Vegas, το Macau μπαίνει σε κάθε στροφή, αλλά μην χάσετε τις απλές απολαύσεις των ζευγαριών, όπως η επίσκεψη στις πανδίες του ζωολογικού κήπου του Macau, η οδήγηση των γόνδολων μέσω των βενετσιάνικων στοές των ξενοδοχειακών μονάδων, βλέποντας τη βρύση Performance Lake της Wynn δράση, ή να παγιδεύουν τα καλοδιατηρημένα τραβεστί καμπαρέ παρουσιάζει στο lobby του ξενοδοχείου StarWorld. Τα ζευγάρια που αναζητούν περισσότερη βιασύνη αδρεναλίνης μπορούν να πηδούν από το Πύργο του Μακάο.

Καλύτερος χρόνος για μήνα του μέλιτος

Ο χειμώνας μπορεί να είναι ψυχρός αλλά γενικά ευχάριστος, ενώ η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι πιο μετριοπαθείς εποχές. Μάιος μέχρι τον Σεπτέμβριο αποφεύγεται καλύτερα καθώς είναι η εποχή του τυφώνα (ο Δρόμος του Δράκου τον Ιούνιο μπορεί να αξίζει τον κίνδυνο, ωστόσο). Οι λάτρεις της κουλτούρας που φτάνουν κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους και το Μάιο βλέπουν την πομπή της Παναγίας της Φατιμά και τη γιορτή του Drunken Dragon.

Ρομαντικά ξενοδοχεία

Ανάμεσα σε εκατοντάδες ξενοδοχεία πολυτελείας, τρία προτιμούν τα ζευγάρια σε ένα μήνα του μέλιτος ή μια ρομαντική απόδραση:

Κορυφαία εστιατόρια

Σκαρφαλωμένο κάτω από έναν τεράστιο κρυστάλλινο πολυέλαιο στο θόλο του Grand Lisboa, ο Robuchon au Dôme είναι ο διεθνής θόλος Michelin των τριών αστέρων Joël στο Μακάο, με πάνω από 8.000 ετικέτες κρασιού.

Στο ίδιο ξενοδοχείο, το εστιατόριο The Eight του εστιατορίου Michelin εξυπηρετεί το καντονέζικο dim-sum σε ένα εξαιρετικά κομψό περιβάλλον. Στη Taipa, το εστιατόριο Tenmasa tempura του ξενοδοχείου Altira διαθέτει ιδιωτικά καθίσματα tatami και θέα στον ουρανοξύστη πάνω από τη χερσόνησο από το σακί μπαρ.

Ψάχνοντας το Ρομαντικό

Το Μακάο είναι γεμάτο με τόσες πολλές διεθνείς παραγωγές σκηνής, που σήμερα μπορεί να είναι δύσκολο να περιορίσεις τις επιλογές σου.

Ο Βενετός φιλοξενεί την παράσταση του Cirque du Soleil "Ζαΐα", ενώ το Arena του ξενοδοχείου κρατά 15.000 οπαδούς που βγαίνουν για αστέρια όπως η Lady Gaga.

Αν καθίσετε κοντά, προετοιμαστείτε να ξεκουραστείτε μπροστά από τη μεγαλύτερη πισίνα σκηνής στον κόσμο που είναι χτισμένη για το Show House of Dancing Water στο συγκρότημα ξενοδοχείων City of Dreams (και ίσως να αναβλύζετε την ιστορία αγάπης). Στο ίδιο συγκρότημα, το Bubble Show είναι μια ιστορία με θέμα το δράκο σε ένα περιβάλλον πολυμέσων, surround-sound.

Για πιο ήσυχες στιγμές, τα ζευγάρια μπορούν να χαλαρώσουν σε ταξίδια rickshaw μέσα από την παλιά πόλη. Η λίμνη Lotus στο νησί Taipa είναι μια αγαπημένη περιοχή για τοπικές φωτογραφίες γάμου, ενώ μια βόλτα περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο Μουσείο Σπιτιών που δείχνει τη ζωή στις παλιές βίλες του Μακάο.

Κοντά στα στενά δρομάκια του χωριού Taipa τα ζευγάρια μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να πιουν το πορτογαλικό λικέρ ginjinha σε μικρές καφετέριες όπως το Casa do Antonio.

Στη νεόκτιστη περιοχή που ονομάζεται Cotai Strip, το Hotel Okura στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Galaxy προσφέρει οικεία παραδοσιακές ιαπωνικές τελετές τσαγιού. Το Ylang-ylang και οι αρωματικές λεβάντες περιλαμβάνουν τις επιλογές στο σπα Dream Weaver του Hard Rock του ξενοδοχείου.

Τα ζευγάρια μπορούν να ολοκληρώσουν τη νύχτα με ποτά, ζωντανή μουσική και υπέροχη θέα στην πόλη στο 38 Lounge, στον εσωτερικό χώρο του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου Altira.