Χάρτης και ταξιδιωτικός οδηγός της Σαντορίνης

Η Σαντορίνη, επίσης γνωστή ως Θήρα ή Θήρα, είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων (δείτε τον χάρτη μας στις Κυκλάδες ). Υπάρχουν δεκατρία χωριά στη Σαντορίνη και λιγότεροι από 14 χιλιάδες άνθρωποι, ένας αριθμός που διογκώνεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν οι διάσημες παραλίες της Σαντορίνης είναι φραγμένες με τους λάτρεις του ήλιου. Από το χάρτη μπορείτε να δείτε την ηφαιστειογενή δομή που, πριν εκραγεί, σχημάτισε ένα μόνο νησί.

Γιατί να πάμε; Πού αλλού σε έναν τόσο συμπαγή χώρο θα δείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, το θεαματικό τοπίο και τα αξιολάτρευτα ηλιοβασιλέματα, τις αρχαίες πόλεις, τα αξιοπρεπή εστιατόρια, το απόλυτο κρασί που θα έχετε στην Ελλάδα και θα περάσετε πάνω από ένα ηφαίστειο με θέα όλα αυτά; Οι ντομάτες της Σαντορίνης είναι επίσης γνωστές. Ναι, το Βιομηχανικό Μουσείο Ντομάτας της Σαντορίνης θα σας πει την ιστορία των ειδικών ντοματών και πώς αυτές καλλιεργούνται χωρίς άρδευση και μεταποιούνται σε πάστα χρησιμοποιώντας κοντινό θαλασσινό νερό. [Πληροφορίες επισκεπτών του Μουσείου]

Μετάβαση στη Σαντορίνη

Ο εθνικός αερολιμένας της Σαντορίνης βρίσκεται κοντά στον Μονόλιθο, οκτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Φηρών. Μπορείτε να πάρετε μια εσωτερική πτήση από την Αθήνα, η οποία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και μισή. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να μεταβείτε από το αεροδρόμιο στα Φηρά. Συγκρίνετε τιμές για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης (JTR)

Στην Ελλάδα, τα πλοία είναι πολύ πιο πολυάριθμα το καλοκαίρι από άλλες εποχές.

Προσέχετε αυτό κατά την έρευνα των εισιτηρίων πορθμείων. Αποκτήστε το χαμηλό σε χαμηλά σεζόν ταξίδι με: Ελληνικά Πλοία .

Το πλοίο από τον Πειραιά (το λιμάνι της Αθήνας) θα σας μεταφέρει στην Σαντορίνη σε 7-9 ώρες. Μπορείτε να ξυρίσετε μερικές ώρες από τη λήψη ενός καταμαράν ή ένα υδροπτένο. Ελέγξτε τα δρομολόγια από Πειραιά προς Σαντορίνη.

Μόλις στη Σαντορίνη, μπορείτε να πάρετε συχνά δρομολόγια πλοίων προς άλλα νησιά των Κυκλάδων καθώς και προς Ρόδο, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Από τη Ρόδο μπορείτε να πάρετε πλοίο στην Τουρκία.

Τοποθεσίες για επίσκεψη στη Σαντορίνη

Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης είναι τα Φηρά , που βρίσκεται στην καλντέρα πλευρά του νησιού, σκαρφαλωμένο σε ένα βράχο 260 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Φιλοξενεί ένα αρχαιολογικό μουσείο με τα ευρήματα από τον μινωικό οικισμό του Ακρωτηρίου, που φαίνεται από το κόκκινο κουτί νότια του σύγχρονου χωριού Ακρωτήρι. Το Μουσείο Megaron Gyzi περιέχει μια συλλογή από εικόνες των Φηρών από πριν και μετά το σεισμό του 1956. Το παλιό λιμάνι των Φηρών είναι για κρουαζιερόπλοια, το λιμάνι πιο νότια (που εμφανίζεται στο χάρτη) χρησιμοποιείται για πλοία και κρουαζιερόπλοια. Υπάρχουν τα συνηθισμένα τουριστικά καταστήματα με μεγάλη έμφαση στα κοσμήματα στα Φηρά.

Το Ημεροβίγλι συνδέει τα Φηρά με το μονοπάτι μέσα από το Ferastefani, όπου θα πάρετε εκείνη την στιγμή του Kodak όταν κοιτάζετε πίσω.

Η Οία είναι γνωστή για τη θέα στη Σαντορίνη κατά το ηλιοβασίλεμα, ειδικά κοντά στα τείχη του Κάστρου και είναι πιο ήσυχη από τα Φηρά, αν και είναι αρκετά πακέτο για την παραμονή του καλοκαιριού.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η Περίσσα έχει την καλύτερη παραλία του νησιού, μια παραλία με μαύρη άμμο μήκους 7 χιλιομέτρων, με πολλές εγκαταστάσεις για παραλίες στην παραλία.

Η Περίσσα έχει θρησκευτικά φεστιβάλ στις 29 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου. Το Καμάρι έχει την άλλη μαύρη παραλία του νησιού. Τόσο το Καμάρι όσο και η Περίσσα έχουν καταδυτικά κέντρα.

Αν ψάχνετε για μια πιο ήσυχη εμπειρία στην παραλία, δύσκολη στη Σαντορίνη, ο Βουρβούλος στα βορειοανατολικά είναι περίπου τόσο καλός όσο παίρνει.

Το Μεγαλοχώρι έχει αρκετές ενδιαφέρουσες εκκλησίες και είναι ένα κέντρο γευσιγνωσίας του κρασιού της Σαντορίνης μαζί με τη Μεσαριά , η οποία διαθέτει επίσης πολλά ψώνια για όσους από εσάς κάνουν κάτι τέτοιο σε διακοπές. Η Μεσσαριά διαθέτει επίσης δροσερά δρομάκια και χαρακτηριστικές εκκλησίες καθώς και καλές ταβέρνες.

Το Emporio έχει ένα κάστρο και εκκαθάριση δρόμους που συγχέουν τους πειρατές στις παλιές ημέρες.

Θα βρείτε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στο Ακρωτήρι , μαζί με ανασκαφές από τον 17ο αιώνα π.Χ. που βρέθηκαν στα νότια της σύγχρονης πόλης.

Η παραλία με τα κόκκινα νερά του Ακρωτηρίου βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και μπορείτε να κολυμπήσετε σε άλλες παραλίες.

Η Σαντορίνη είναι επίσης παραγωγός εκλεκτών κρασιών. Ο Jacquelyn Vadnais πήρε μια άκρη σε ένα ζεστό οινοποιείο από μια σερβιτόρα και η γευσιγνωσία του στο Domaine Sigalas της Σαντορίνης αναπαρίσταται στο Ναι ... Υπάρχει δοκιμή κρασιού στη Σαντορίνη της Ελλάδας.

Πότε να πάτε

Η Σαντορίνη είναι καυτή το καλοκαίρι, αλλά είναι μια ξηρή θερμότητα - και υπάρχουν πολλές παραλίες που περιμένουν να σας βοηθήσουν να διαλύσετε αυτή τη θερμότητα. Στην πραγματικότητα, η Σαντορίνη είναι μόνο ένα από τα δύο μέρη στην Ευρώπη που χαρακτηρίζεται ως ένα κλίμα ερήμου. Η άνοιξη και η πτώση είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε, αλλά οι λαοί συρρέουν στο νησί το καλοκαίρι. Για ιστορικούς χάρτες κλίματος για τον προγραμματισμό ταξιδιών, δείτε: Κλίμα και Καιρός της Σαντορίνης.

Η Αρχαιολογία της Σαντορίνης

Εκτός από το Μουσείο στο Ακρωτήρι, οι δύο μεγαλύτεροι αρχαιολογικοί χώροι στη Σαντορίνη είναι το αρχαίο Ακρωτήρι και η αρχαία Θήρα. Το αρχαίο Ακρωτήρι ονομάζεται μερικές φορές η "μινωική Πομπηία" λόγω της τεράστιας ηφαιστειακής έκρηξης του 1450 π.Χ. Στο Ακρωτήρι, ο λαός φάνηκε να έχει δραπετεύσει. δεν έχουν ανακαλυφθεί ανθρώπινα ερείπια από αρχαιολόγους.

Η Αρχαία Θήρα βρίσκεται ψηλά πάνω από τις δημοφιλείς παραλίες του Καμαρίου και της Περίσσας. Η πόλη καταλήφθηκε από τους Δωριείς τον 9ο αιώνα π.Χ.

Οι Ιερείς Προορισμοί έχουν καλές πληροφορίες και για τους δύο ιστότοπους: Αρχαίο Ακρωτήρι | Αρχαία Θήρα.

Που να μείνω

Οι ρομαντικοί συνήθως μένουν σε ξενοδοχεία ή βίλες με θέα στην καλντέρα, συχνά στην Οία και την Φιέρα. Αυτά μπορεί να είναι δαπανηρά.

Μια άλλη επιλογή είναι να νοικιάσετε μια βίλα στο νησί. Τι θα μπορούσε να είναι πιο ρομαντικό από αυτό; Τι συμβαίνει με ένα σπήλαιο;