Επισκεφθείτε τα Οινοποιεία Santo στη Σαντορίνη

Η γευσιγνωσία του κρασιού μεγαλώνει στην Ελλάδα

Η γευσιγνωσία του κρασιού στη Σαντορίνη έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια και κανένα μέρος δεν το έδειξε σαφέστερα από την περιοχή καφέ και γευσιγνωσίας στο Santo Winery. Με θέα παγκόσμιας κλάσης από ψηλά πάνω από τη φημισμένη καλντέρα, αυτή είναι μια πολύ σημαντική στάση κατά τη διάρκεια των περιπετειών σας στο νησί της Σαντορίνης.

Η τοποθεσία είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, προσφέροντας διαφορετική γωνία στην καλντέρα. Αλλά αν πάτε στο Σάντο αργά το απόγευμα ή το βράδυ, να γνωρίζετε ότι η ανύψωσή του πάνω από τα βράχια μπορεί να κάνει λίγο αέρα.

Μπορεί να είστε χαρούμενοι που έφερα ένα σακάκι, ακόμα και όταν η μέρα ήταν ζεστή.

Τα Κρασιά

Όπως όλα τα οινοποιεία στη Σαντορίνη, οι φιάλες εδώ επωφελούνται από τις μοναδικές συνθήκες καλλιέργειας στο νησί. Το πλούσιο ηφαιστειογενές έδαφος συμβάλλει σε μια ξεχωριστή γεύση για τους οίνους που καλλιεργούνται εδώ, ενώ παίζει και το ασυνήθιστο στυλ "μπάσκετ" για την εκπαίδευση των αμπέλων για την προστασία τους από τους επικρατούσες ανέμους. Η Σαντορίνη είναι ευλογημένη με αρκετές τοπικές ποικιλίες, όπως το δημοφιλές ασυρτικό σταφύλι του οποίου η φαινομενική ωχρότητα αποδίδει μια βαθιά δόση ορυκτολογίας στα κρασιά που παράγονται από αυτό. Από την σκοτεινότερη πλευρά, το βαθύ κόκκινο "vin santo" κρασί παρήχθη αρχικά για χρήση στις εκκλησίες και η πλούσια γλυκύτητά του το καθιστά ένα ιδανικό επιδόρπιο κρασί το οποίο εμφανίζεται και σε κάποιο σύγχρονο μαγείρεμα της Σαντορίνης. Το Santo παρουσιάζει μια σειρά κρασιών από διάφορα συλλογικά μέλη, επομένως η επιλογή είναι εκτεταμένη.

Κέντρο ονοτουρισμού

Ενώ στο οινοποιείο μπορείτε να απολαύσετε μια ταινία για τη διαδικασία παραγωγής οινοποίησης Santo στο Κέντρο Ονοτουρισμού.

Το Κέντρο είναι ανοιχτό από τις 10 π.μ. έως το ηλιοβασίλεμα, Απρίλιος-Νοέμβριος.

Εκδηλώσεις κρασιού στο οινοποιείο Santo

Με μια μεγάλη ανοιχτή βεράντα, το Santo Winery φιλοξενεί συχνά εκδηλώσεις κρασιού και φαγητού, μεταξύ των οποίων και το ετήσιο φεστιβάλ κρασιού και γαστρονομίας "Πόλεις δίπλα στη θάλασσα". Είναι επίσης μια δημοφιλής τοποθεσία για γάμους και άλλες εκδηλώσεις.

Το Santo Wine και το Gourmet Food Shop

Προφανώς, ο Σάντο θα χαρεί να σας στείλει σπίτι με οποιαδήποτε ποσότητα κρασιού. Προσφέρουν ειδικά πακέτα συνδυασμού με ένα μπουκάλι επιλογής γεμάτο με ποικιλία άλλων σπεσιαλιτέ της Σαντορίνης, συμπεριλαμβανομένων των γηγενών κίτρινων φασολιών και της φημισμένης άνυδρης πάστας τομάτας, που παρασκευάζονται από ντομάτες που έχουν ποτιστεί μόνο από τη δροσιά που συλλέγεται στο πορώδες ηφαιστειακό χώμα. (Ακόμη και αν είστε αδιάφοροι για τις ντομάτες, θα πέσετε για αυτή την πάστα σαν ένα είδος ηφαιστειακού χαβιαριού λαχανικών.) Τα οινοποιεία Santo είναι εύκολα προσβάσιμα από τα Φηρά - απλώς οδηγείτε νότια από τα Φηρά, ακολουθώντας τις πινακίδες προς την Περίσσα. Περίπου 4 χιλιόμετρα ή 2,5 μίλια από τα Φηρά, θα δείτε στα αριστερά σας το κρασί με τις σημαίες. Ο χώρος στάθμευσης είναι δωρεάν. Το οινοποιείο είναι μερικές φορές κλειστό για ειδικές εκδηλώσεις, επομένως μπορεί να θέλετε να τους τηλεφωνήσετε εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε.

Το Santo Wines Ο Canotal Οντοτουρισμού είναι ανοιχτό από τον Απρίλιο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα .

Santo Winery
Πύργος, Σαντορίνη
Email: santorini@santowines.gr
Τηλέφωνο: (011 30) 22860 28058 ή (011 30) 30 22860 22596
Φαξ: (011 30) 22860 23137